Gönderen Konu: Kuş Gribi  (Okunma sayısı 1272 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Kuş Gribi
« : Ocak 07, 2006, 11:49:15 ÖÖ »
Kritik sonuç 36 saat sonra

Koçyiğit kardeşlerden 3’ünün ölümü, kuş gribi hastalığının insandan insana geçme kuşkusunu da beraberinde getirdi. Türkiye’den gelen örnekleri test eden İngiltere’deki laboratuvarın yetkilileri, "Bugüne kadar insandan insana geçen vakaya rastlamadık. Umarız bu testten de aynı sonucu alırız. Aksi halde durum felaket olur" dediler.

DÜNYA Sağlık Örgütü (WHO), Türkiye’deki kuş gribi kurbanlarından alınan örnekler üzerinde İngiltere’deki teşhis laboratuvarında testlere başladı. Bu testlerin sonucunda, Koçyiğit kardeşlerdeki hastalığın ’insandan insana bulaşma’ vakası olup olmadığı tespit edilecek. Kuş gribinden ölen Türk kurbanlardan alınan örnekler önceki gün Dünya Sağlık Örgütü’nün kuş gribi testlerini yapan Londra’daki laboratuvarlarına ulaştı.

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Ulusal Tıp Araştırma Enstitüsü Enfeksiyon ve Bağışıklık Grubu Başkanı Sir John Skehel, kuş gribinden ölen Mehmet Ali ve Fatma Koçyiğit’ten alınan örneklerin testini yaptıklarını doğruladı. İngiliz uzman, Hürriyet’in "Kuş gribi çocuklardan kardeşlerine geçmiş olabilir mi?" sorusuna, "Hastalığın bir çocuktan diğer çocuğa geçme olasılığı var, fakat bugüne kadar bunun bir kanıtı yok. Grip hastalığından ölen iki kardeşten alınan örnekler bize geldi. İlk test sonuçlarımız Ankara’daki Türkiye Ulusal Grip Merkezi’nin sonuçlarını teyit etmeyi hedefliyor" dedi. Skehel, gelecek testlerinde çocukların kuş gribini birbirlerinden kapıp kapmadıklarını araştıracaklarına dikkat çekti. Yetkililer, sonuçları 36 saatte alıp WHO ile Türkiye Sağlık Bakanlığı’na aktaracaklarını söyledi ve şöyle konuştular:

ÖNCE TEŞHİSİ KOYALIM

"Beş yıldır kuş gribi testleri yapıyoruz. Bugüne kadar kuş gribinin insandan insana geçtiğine ilişkin bir sonuç almadık. Türkiye’den gelen sonuçlar da umarız tersini göstermez. Kurbanların örnekleri, insandan insana geçtiğini gösterirse bir felaket olur. Türkiye’deki testler kuş gribi olduğunu gösterdi ama biz WHO’nun teşhis merkezi olduğumuz için bizim de teşhis koymamız gerekiyor. Mikrobun öldürücü H5N1 olduğu anlaşılıyor."

AB’nin hayvanlardan alınan örneklere test yaptırdığı Weybridge’deki Veteriner Laboratuvarları Ajansı ise Hürriyet’e Türkiye’deki hasta tavuklardan alınan örneklerin dün (6 Ocak) laboratuvarlarına ulaştığını açıklarken birkaç gün içinde alacakları sonuçları AB’ye bildireceklerini, basına bu konuda açıklamayı ancak bağlı oldukları kurumların yapabileceğini belirtti.

160 STERLİN

Diğer taraftan Türkiye’deki kuş gribi vakaları üzerine yakında hastalığın ülkelerine ulaşmasından korkan İngiltere, dün sabahtan itibaren 160 sterlin karşılığı kuş gribi testlerine başladı. Türk çocuk kurbanların resimleriyle haberi "Virüs terörü yayılıyor" başlığıyla veren Daily Express, İngiliz özel sağlık firmalarının, hastalığa yakalanmış olmaktan korkanlara 160 sterlin karşılığı test yapacaklarını bildirdi. Dün sabah saat 8’den itibaren Batı Londra’da Casualty Plus ve başkentte 8 Tıp Merkezi’nde H5N1 testleri yapıldığı öğrenildi. Londra’daki tıp merkezlerinin Victoria, Waterloo, Euston, Cannon Street, Paddington, Bank, Fenchurch Street tren istasyonlarında ve Oxford Street’te kurulduğu kaydedildi.



ALG

  • İleti: 6375
    • THT
Kuş Gribi
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2006, 05:54:07 ÖS »
durum kötüye gidiyor..

HONDA

  • Ziyaretçi
Kuş Gribi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2006, 08:48:49 ÖÖ »
İstanbul ve birçok ilde yeniden alarm verildi hastanelere müracaatlar artıyormuş. :(