Gönderen Konu: HONDA' dan 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM  (Okunma sayısı 1668 defa)

VTEC

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 4899
    • http://www.teamhondaturkey.com
HONDA' dan 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
« : Mayıs 06, 2006, 10:30:27 ÖÖ »
HONDA, 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM İÇİN GEBZE'DE ARAZİ ARIYOR



Japon otomotiv devi Honda, 250 milyon dolarlık yeni yatırım için Gebze’de arazi arıyor. Genel merkezin Türkiye’ye ’şiddetle’ yatırım yapmak istediğini belirten Honda Türkiye Genel Müdürü Katsumi Sawai, "Türkiye, Avrupa pazarına ihraç edilecek City ve Civic Sedan’ın üretim merkezi olacak" dedi. Sawai, Civic Hatchback modelinin Türkiye’de de üretilebileceğinin sinyalini verdi.

SON bir kaç aydır Japonya ile Türkiye arasında yoğun bir heyet trafiği yaşandığını belirten Honda Türkiye Genel Müdürü Katsumi Sawai, Japonya’nın Türkiye’deki üretim kapasitesini 100 bin adete çıkarmak amacıyla 200-250 milyon dolarlık yeni bir yatırım kararının son aşamasında olduğunu söyledi. "Bugünlerde Japon Honda’nın gündeminde Türkiye var" diyen Sawai, "Japonya’daki Honda genel merkezi Türkiye’nin önemini anlamış durumda. Türkiye’ye yatırım yapmayı şiddetle istiyoruz" dedi. Honda Üretim Direktörü’nün başkanlığındaki bir heyetin İstanbul’da bulunduğunu belirten Sawai, Japon heyetin yatırım kararının verilmesi için gerekli fizibilite çalışmalarını yürüttüğünü kaydetti. Yeni yatırım için nihai kararın mümkün olduğunca çabuk verileceğinin altını çizen Sawai, "Bu sene sonundan önce Honda’nın Türkiye stratejisi belli olacak. Yatırım kararı birkaç aylık bir sürede netlik kazanabilir. Yatırım kararı verilmesi uzun sürüyor. Honda genel merkezi her detayı hesaba katıyor. Önemli olan kararın verilmesi. Karar verildikten sonra ise süreç çok hızlanıyor. Bu hayali geçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

AÇIĞI ABD VE TÜRKİYE KAPATACAK:

Sawai, Honda’nın otomobil modellerine bütün dünyadan gelen talebin yıllık 4 milyon adede ulaştığına işaret ederek, şöyle devam etti: "Ancak, şu anda Honda’nın toplam otomobil üretimi yılda 3.5 milyon adet. Yani talep ile arz arasında 500 bin adetlik bir açık var. Bu açığı kapatmak için yeni yatırımlarla üretim kapasitesinin artırılması gerekiyor. Tabii ki 500 bin adet için tek ülkeye yatırım düşünülmüyor. İlk etapta dünyada iki ülke, ABD ve Türkiye, göz önünde bulunduruluyor. Türkiye bu anlamda çok popüler diyebiliriz." Bu doğrultuda ABD’de 200 bin adetlik bir yatırım planlandığını dile getiren Sawai, Türkiye’de ise halen 30 bin adet olan üretim kapasitesinin 100 bin adete çıkarılacağını söyledi.

GEBZE’DE ARAZİ ARIYORUZ:

Şekerpınar’daki fabrikanın 30 bin metrekarelik alanının 100 bin adetlik bir üretim için yeterli olmadığını vurgulayan Sawai, "Bu nedenle yeni arazi arayışları içine girdik. İlk etapta var olan tesise yakınlığından dolayı Gebze’de arazi arıyoruz. Ama uygun bir yer bulmak hiç de kolay değil" dedi. Sawai, yeni yatırımın 200-250 milyon dolara mal olacağını belirterek, "Halihazırda 30 bin adet kapasiteli bir fabrikamız olması da büyük bir avantaj. Çünkü bu yatırım sıfırdan yapılsa, en az 400 milyon dolarlık bir kaynağa ihtiyaç duyulacaktı" dedi. Sawai, böyle bir karar aşamasında olmalarında Avrupa ve Türkiye’deki otomobil satışlarının etken olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye sadece iç pazarıyla değil, ihracat potansiyeliyle de Honda için çok önemli bir ülke. İhracatımız yavaş yavaş artıyor. Yeni yatırımla birlikte Türkiye’de üretilecek araçlar Avrupa pazarına sunulacak. Türkiye Honda’nın üretim merkezi olacak" diye konuştu.

Honda Jazz gündemde değil

HONDA Türkiye Genel Müdürü Katsumi Sawai’nin yeni yatırımla birlikte Türkiye’de sadece City ve Civic modellerini üretileceğini açıklaması, Jazz modelinin ise artık gündemde olmadığı yorumlarına neden oldu. City modelinin aralık ayında üretimine başlanmasından sonra Honda Türkiye, City ve Civic Sedan’la birlikte üçüncü bir model olarak Jazz’ı da Türkiye’de üretmek istediğini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Japonya’daki fabrikadan kaliteli oto üretiyoruz

YATIRIM kararı alınırken Türkiye’deki çalışanların yüksek kalitesi ve veriminin de Honda tarafından göz önünde bulundurulduğunu söyleyen Katsumi Sawai, şöyle konuştu: Japonya’daki genel merkez Türkiye’yi çok başarılı buluyor. Dünyadaki herhangi bir Honda fabrikasında seri üretime geçilmeden önce testler yapılır. Türkiye’de üretilen otomobiller de Japonya’daki bu testlerden başarıyla geçti. Japonya’ya gönderilen araçlar tamamen sökülerek incelendi. Testler sonucunda Honda camiasında, ’Honda Türkiye’nin ürettiği araçlar, Japonya’da üretilen araçlardan kalitelidir’ görüşü yayılmakta. Dolayısıyla, böyle bir çalışan gücüne ve kaliteye sahip Honda Türkiye’yi kullanmamak, Honda camiası için çok büyük kayıp olur."

Sawai: 3 yeni model için 1 milyar dolar gerekiyor

TÜRKİYE’deki yeni yatırımla City ve Civic Sedan modellerinin üretilmeye devam edeceğini belirten Katsumi Sawai, şunları söyledi: "Gündemde sadece bu iki temel model yer alıyor. Üçüncü bir modelin olması demek; 1 milyar dolarlık bir yatırım tutarına ulaşılması demektir. Bu nedenle 100 bin adetlik kapasiteyle City ve Civic Sedan üreteceğiz. Ancak halen Avrupa pazarı için İngiltere’de üretilen Civic Hatchback modelinin Türkiye’de de üretilmesi söz konusu olabilir. İngiltere, Avrupa’daki talebi tek başına karşılamayabilir. Ama bu stratejiler konusunda kesin bir söylemek için henüz erken."

Gebzeli yeni Civic Sedan 32.5 bin YTL’den başlıyor

GEBZE Şekerpınar’daki tesislerde üretilen yeni Honda Civic Sedan, haziranda 32 bin 500 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Honda’nın C segmentindeki temsilcisi Civic Sedan, 1.6 litre (125 beygir) ve l.8 litre (140 beygir) benzinli motor seçenekleriyle pazarda yer alacak. Honda tarafından geliştirilen i-VTEC teknolojisine sahip olan 1.8 litrelik benzinli motor, 1.5 litrelik motorlarla eşit yakıt tasarrufu sağlarken, 2.0 litrelik motorlara eş hızlanma sunuyor. 1.6 litrelik motor, 5 ileri manuel ya da 5 ileri otomatik şanzımanla birlikte kullanılırken, 1.8 litrelik motor ise 6 ileri manuel ya da 5 ileri otomatik şanzımanla birlikte sunuluyor. Önceki modele göre boyutları büyüyen ve tüm dünyada birçok ödüle layık görülen yeni Civic Sedan, 30-55 yaş arasındaki 1 veya 2 çocuklu genç aileleri hedefliyor.

Her 10 Civic Sedan’ın 3’ünü ihraç edeceğiz

HONDA Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan ise, yeni Civic Sedan modelinden yıl sonuna kadar 10 bin adet üretmeyi planladıklarını belirterek, "Bunun 7 bini adeti iç pazar, 3 bin adedi ise dış pazarda satılacak. Pazar böyle olursa, 2007 yılında Civic Sedan ve City’in yurtiçinde toplam satışının 20 bine ulaşmasını bekliyoruz. Böylece, pazar payımızı da yüzde 5’lere yavaş yavaş getirebiliriz" diye konuştu.

Konutlar şehir dışına kaydıkça otomobil ihtiyacı da artacak

ÖNÜMÜZDEKİ aylarda yasalaşması beklenen Mortgage uygulamasının da otomobil pazarını olumlu etkileyeceğini öne süren Ümit Karaarslan, "Yeni emlak için otomobiller lazım. Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle sayıları artan yeni konutlar çoğunlukla şehir dışında yapılıyor. Dolayısıyla o gelir seviyesinde alım yapan konut sahibi muhtemelen otomobil de alacaktır" dedi.



ALG

  • İleti: 6375
    • THT
Ynt: HONDA' dan 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2006, 01:59:37 ÖS »
doludizgin gidiyor HONDA...Honda 10da 10 8)

Mrija

  • İleti: 570
Ynt: HONDA' dan 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2006, 10:32:48 ÖS »
Verelim benim araziyi şunlara be.

WildCat_H22A

  • İleti: 308
Ynt: HONDA' dan 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2006, 05:59:07 ÖS »
Bursaya gelsinler reno ve fiattan sonra fabrikaları üçlemiş oluruz  :)

mugen-SLH

  • Ziyaretçi
Ynt: HONDA' dan 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2006, 06:21:31 ÖS »
125 hp , kulağa hoş geliyo:)

vtimania

  • İleti: 1116
Ynt: HONDA' dan 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2006, 07:00:48 ÖS »
japonyadan bir iki eleman yollasalarda soru sorsak...:D