Gönderen Konu: Honda Cıvıc type'R vikipedi  (Okunma sayısı 2147 defa)

aRasaLg

  • Ziyaretçi
Honda Cıvıc type'R vikipedi
« : Temmuz 01, 2008, 10:53:37 ÖÖ »
Civic Type-R, Honda'nın ürettiği Honda'nın özel performans sürümü otomobil modeli. Civic modelinin yüksek performans versiyonudur.

Type R tasarımında ("R", İngilizce:"Racing-katılım") araç ağırlığını azalatma, performans potansiyelini arttırma, motor ayarı (tuning), özel süspansiyonlar gibi katılım koşulları özelliklerini sağlamaya odaklanmıştır. Type R modeli ilk olarak katılım etapları için düşünülmüş sonradan Honda'nın VTEC motor tasarımına ağırlık vermesi ve beğeni kazanması sonucu daha geniş bir satış pazarına sunulabilmiştir. Type R araçlardaki geleneksel kırmızı Honda brövesi ve beyaz şampiyonluk boyası ilk F1 kazanmış arabalarını temsil eder. Honda'nın katılım ve F1 araçları çoğunlukla kırmızı Honda brövesine sahiptir. 2.0 litrelik 201 HP gücündeki DOHC i-VTEC motorundan çıkan kalın ve yırtıcı ses ile otomobil tutkunlarının beğenisini kazanmıştır.

 Performans:  Geliştirilmiş altı ileri şanzıman Type R’ın DOHC i-VTEC motoru ile mükemmel bir uyum sağlayarak hızlı ve hassas vites değişimi sunuyor. Daha sağlam gövde yapısı ve sportif performansı daha çok vurgulayan yeni süspansiyon ayarları sayesinde çok özel bir sürüş deneyimi sizi bekliyor.


 Sürüş:  Bireysel ve pratik kullanımı, mükemmel bir sürüş keyfiyle birleştirmek için Civic Type R’da her türlü konfor ayrıntısı düşünüldü.

Performans duygusunu vurgulayan özel kırmızı aydınlatmalı Multiplex gösterge paneli, en önemli bilgileri ekranın üst kısmında göstererek sürücünün bütün dikkatini yola verebilmesini amaçlıyor. Yan destekli Alcantara koltuklar, sportif ve dinamik bir sürüş keyfi sağlıyor. Kırmızı dikişli spor direksiyon simidi, alüminyum vites topuzu ve aracın seri numarasının kazındığı plaka, Type R’ın özgün estetiğini tamamlayan ayrıntılardan sadece bazıları.

Yeni Type R’da daha gelişmiş aerodinamizm sağlayan zemin altı kaplamalar sayesinde yakıt tüketimi önemli ölçüde azalıyor.

Çift bölgeli iklim kontrolüne sahip otomatik klima sistemi sayesinde, hem sürücü hem de yolcu klimayı diledikleri gibi ayarlayabiliyor.

Otomatik yanan Xenon farlar ve yağmurun ilk damlaları düşerken silecekleri devreye sokan yağmur sensörü sayesinde, yolların keyfini güven içinde süreceksiniz.


 Güvenlik:  Yeni Civic Type R’da güvenlik donanımında standart olarak yer alan ABS, Elektronik Fren Gücü Dağıtımı (EBD) ve Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA) gerektiği şekilde sağ ve sol tekerleklere fren uygulayıp, gaz ve fren sistemini yöneterek dönüşler, hızlanma ve ani manevralar sırasında sürücünün kontrolü korumasına destek olacak şekilde tasarlandı.

Ön, yan ve perde hava yastıkları ile çift ön gergili ön emniyet kemerleri de Type R’da bulunan pasif güvenlik önlemlerinden bazıları.

Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi (ACE) gövde yapısı, bir çarpışma anında darbenin neden olduğu yükü emerek ekstra güvenlik sağlıyor.


 Yıl 2007: evrimini geçiren Civic Type-R konsept bir tasarıma kavuştu. Tamamen yenilenen iç ve dış tasarımı sayesinde daha yırtıcı ve hırçın duran Civic Type-R bir kez daha rüyaların arabası oluyor.







metin16

  • Ziyaretçi
Ynt: Honda Cıvıc type'R vikipedi
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2008, 10:58:32 ÖÖ »
paylaşımın için teşekkürler

honda_team

  • İleti: 4133
Ynt: Honda Cıvıc type'R vikipedi
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2008, 12:07:13 ÖS »
paylaşım saol...