Gönderen Konu: benzini ve mazotu beraber kullanan motor  (Okunma sayısı 1305 defa)

adrenaliinn

  • İleti: 890
benzini ve mazotu beraber kullanan motor
« : Eylül 14, 2009, 12:02:42 ÖS »
WINCONSIN - ABD Winconsin-Madison Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı benzin ve mazot karışımını aynı anda kullanabilen bir motor geliştirdi. Motor, düşük emisyon oranına sahip ve yüzde 20 oranında daha fazla verim sağlıyor.

Araştırmacıların ‘hızlı tepkili yakıt karıştıcı’ adını verdikleri buluşun özelliği, yakıtı ateşleme haznesinde tam oranlarda karıştırabilmesi. Bu oranın tam olarak tuturulması motorun daha düşük ısılarda çalışmasını ve bu nedenle ısı kaynaklı enerji kaybını engelliyor. Karışım makine düzeninde karıştırıldığı için hata payı sıfıra çok yakın oluyor ve ateşleme işleminde daha az yakıt kullanılıyor.

Normal şartlarda benzin-mazot karışımı dizel bir motor tarafından kullanılamaz ve motorda büyük miktarda zarara neden olabilir. Araştırmacılar geliştirdikleri motorun ise doğru oranı ve zamanlamayı yakaladığını ve sorunsuz bir şekilde çalıştığını söylediler.

ÇEVRECİ KARIŞIM
Araştırma takımının lideri Rolf Reitz çalışmalrıın sonuçlarını bir Enerji Departmanı Kongresi'nde kamuoyu ile paylaştılar. Reitz, karışımın Birleşik Devletler Çevre Koruma Ajansı (EPA)’nın 2010 yılı için yayınladığı yakıt standartlarına uyduğunu söyledi ve aynı zamanda otomobillere bağlı gaz salınımını yüzde 33 oranında azaltacağını ekledi.


NOT:Alıntıdır



smtkrgz

  • İleti: 402
Ynt: benzini ve mazotu beraber kullanan motor
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2009, 12:49:44 ÖS »
yaf çevreci olarak acaip seviniyorum ben bu haberlere :D