Gönderen Konu: Hız tutkunları için ilginç yöntem!  (Okunma sayısı 1302 defa)

aRas

  • Furkan Aras Alağaç
  • İleti: 3334
Hız tutkunları için ilginç yöntem!
« : Eylül 21, 2010, 06:23:44 ÖS »
Kanada'nın Vancouver kentinde trafik polisleri hız tutkunlarının önüne geçmek için son derece ilginç bir yöntem kullanmaya başladı.

http://video.mynet.com/habervideo/Hiz-tutkunlari-icin-ilginc-yontem/964379/

Yöntemin amacı sürücülerin dikkatini yolun ortasındaki bir cisme çekip yavaşlamalarını sağlamak.

Birçok sürücü Vancouver sokaklarında yol alırken yolun ortasında pembe bir balonu kovalayan küçük bir kız görüp yavaşlıyor. Ancak yeterince yaklaşıldığında yolun ortasındaki cismin küçük bir kız olmadığı yolun ortasına optik yanılsama yöntemiyle yapıştırılan bir resim olduğu anlaşılıyor. Kanadalı yetkililer bu yöntem sayesinde şehirdeki trafik kazası sayısını düşürmeyi amaçlıyor.
 
Diğer taraftan bazı uzmanlar söz konusu yöntemin sürücülerde paniğe yol açabileceği ve dolayısıyla daha fazla kazanın olacağını savunuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kanadalı psikolog Bob Dewar söz konusu yöntemin daha fazla kazaya neden olabileceğini savundu. Bazı yorumcular ise sürücülerin ilk seferde duracağını fakat buna alıştıktan sonra yolda gerçekten bir çocuk gördüklerinde illüzyon sanıp yavaşlamaya bileceklerini belirtiyor.
 
Alıntıdır.



kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: Hız tutkunları için ilginç yöntem!
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2010, 07:14:05 ÖS »
evet yanılsama sanıp gerçek çocuk ezerler gibime geliyor
bizim ülkede gerçek insanı bilerek ezenler var ki resim mesim peeehh

aRas

  • Furkan Aras Alağaç
  • İleti: 3334
Ynt: Hız tutkunları için ilginç yöntem!
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2010, 07:21:07 ÖS »
Saçma bir uygulama bence.Benim gibi panik atak şöför olursa saqa sola kırıp takla attırır arabayı :D Öbür türlü insanlar bu çocuqu tanıyacak :D Haa yine o çocuk diyip gazlar gide-RRR :D