Gönderen Konu: 8-0 lık ingiltere maçı (yıl 1984)  (Okunma sayısı 1483 defa)

BURAKK

  • Ziyaretçi
8-0 lık ingiltere maçı (yıl 1984)
« : Nisan 19, 2007, 12:52:52 ÖS »
ASLINDA Ingiltere ile 1984 yılında oynayacagımız o maça kadar kalede geç' dediler. Inanın 1 ay sürekli yan top çalıstık. Ancak o gün yedigimiz 8 golden 3'ü yan toptandı. Adamların nasıl gol atacagını biliyor ama çaresini bulamıyorduk. Hayatımda oynadıgım en tuhaf maçtı. Düsünün sahada 22 kisi var ve 20 tanesi bana bakıyordu.

ÇÜNKÜ maç hep benim kalemin önünde oynandı. Top sanki duvara çarpıyordu bana geri geliyordu. Maçtaki tek şutumuzu Erdal Keser atmıstı. Belki bin maç yapsak 8 olmazdı. Ama oldu. 40'inci dakikada beni çıkarın diye bagırdım. Hoca baska alana degisiklik yaptı ben sahada kaldım 8 golü de ben yedim.

Maç sonu TRT spikeri geldi 'Ne hissediyorsun' dedi.
Adamın suratına baktım 'Ne hissedeyim ki' dedim..

Wembley'deki 5-0'lik maç
BIR DE 5 gol yedigim bir Ingiltere maçı daha var. Abdülkerim, Lineker'i, Rasit Çetiner de Hoddle'i tutuyor. Bir korner sirasında, Abdülkerim ceza sahasinda resmen 'Lineker'i gördünüz mü beyler?' diye sordu. Rasit de, 'Az önce buralardaydi' yanıtını verdi.

Maç mı, makara mı belli degildi. Tabii 8 gollük maçtan sonra bu 5'lik karsılasma ciddiye alinmadı. Ama bizim bu maça bir gidisimiz var, inanılmaz. Abdülkerim Wembley'deki ilk idmana giderken bir kaç futbolcu ile birlikte yaris yaptılar. Wembley'e ayak basan ilk biz olalım dediler.. Abdülkerim sanki Neil Armstrong gibiydi.. 'Aya ilk ben ayak basacagim' diyordu.

Bu da ikinci 8-0'in öyküsü
KALECI Fatih ile Milli Takim'da oda arkadasıydık.
Ingilizler'den 3 maçta 21 gol yiyince (Bir 8 de Fatih yemisti) gazeteler 'Fatih ile Yasar öyle iyi arkadaslar ki, yedikleri  içtikleri ayri gitmez' diye yazdı.

Ikinci 8-0'lik maçta kalede o vardı. Çünkü ilk 2 maçta 13 gol yedigim için oynamayacagımı biliyordum. Fatih sürekli beni sıkıstırıyor ve 'Abi ne olur, 8 olur mu?' diye soruyordu. Ben de, '1-2 olur fazla olmaz' diyordum. O kadar çok sordu
ki, bir gün darlandım, 'Yeter be. 7 olur, 9 olur ama 8 olmaz. O bana has!' deyip sıyrıldım. Maç 8 olunca, Fatih, 'Abi be! Senin yapacagın tahmin bu kadar olur' dedi, gülüstük.

Bunlar da efsane anılar
8-0'lik bir ingiltere macında 5. yada 6. golü yedikten sonra TRT spikerinin dedikleri:
"Evet sayın izleyiciler, ingilizlerin bir atağını daha gol yiyerek savuşturduk"

macin 90.cı dakikasi ve ingilizler bir gol daha atiyorlar ve spiker yine patlatıyor
"Evet sayin izleyiciler, mac bitti daha gol yiyoruz"



BURAKK

  • Ziyaretçi
Ynt: 8-0 lık ingiltere maçı (yıl 1984)
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2007, 12:53:19 ÖS »
..ikinci yarı az sora başlıcakkk..hakemin düdüğüyle maça başlayan taraf ingiltere veee yapma yaşar 5 oldu