Gönderen Konu: Hangi ilin neyi meşhur...  (Okunma sayısı 21848 defa)

ottoboy

  • İleti: 547
Hangi ilin neyi meşhur...
« : Temmuz 18, 2007, 08:46:14 ÖÖ »
Arkadaşlar herkes memleketinin meşhur şeylerini yazsın. böylece başka yerlere gittiğimizde ne alınır ne yenir bilelim. ilk ben başlıyım

ESKİŞEHİR

öncelikle eskişehirin güzel kızları meşhurdur. kız resmi koymıyım şimdi :)

Çiğ Börek
 

Met Helvası


Nuga Helvası


Lüle Taşı


Hamamları


babamın teneke kebabı :)
 

son zamanlar eskişehirin meşhur şehirciliği, işte avrupa kenti eskişehirden kareler
















bunlarda akla ilk gelen eskişehirli ünlüler :)








KaptaN

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2007, 09:15:59 ÖÖ »
ee bende Rize'den bahsedeyiim o zaman

tatlısından başlayalı işte LAZ Böğreğimiz

dünyada kokusuyla tadıyla eşi benzeri olmayan ÇAY'ımız

sadece ülkemizde Rize- Pazarda yetişen Puro tütünü ve yaprağı

her karadenizlinin vazgeçilmezi Kara Lahana Ezmesi (tavsiyem yemeden üstüne pul biber dökün ;))

eşsiz güzellikteki yaylalarımız;
tirovit yaylası

palovit yaylası

fırtına deresi üzerindeki tarihi asma köprüler




Ayder yaylası;




işte buda horonlarımızın vazgeçilmezi tulumumuz

buda kemençemiz
[/b]

ottoboy

  • İleti: 547
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2007, 09:20:55 ÖÖ »
Kaptan şu en baştaki tatlıda aklım kaldı. bakarken tadını ağzımda hissettim. yutkunuyorum deminden beri  >%6rol

grl1903

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2007, 09:23:16 ÖÖ »
özlemişim esesimi saol kardeş haşhaşı unutmuşun yalnız >=ok

bu arada kebapçı tam nerde

candogan

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2007, 09:44:24 ÖÖ »
                                                                      ADANA

Image Hosted by ImageShack.us
Shot with E4100 at 2007-07-18
Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-18
Image Hosted by ImageShack.us
Shot with KODAK DX6490 ZOOM DIGITAL CAMERA at 2007-07-18

KaptaN

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2007, 09:52:47 ÖÖ »

Kaptan şu en baştaki tatlıda aklım kaldı. bakarken tadını ağzımda hissettim. yutkunuyorum deminden beri  >%6rol

valla annemde yeni yapmıştı yollim adresi verin :)
Lazböreği yufkaların arasında muhallebi var bide üstüne şerbet döküyolar çok dehşet oluyor ya hatırlamışken yiyim en iisi ben :p

yassi

  • İleti: 2663
    • TeamHondaTurkey
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2007, 10:42:43 ÖÖ »
69 BAYBURT

BAYBURT ADININ KAYNAĞI
         Şehrin bu gün bilinen isminin Ortaçağ Ermeni kaynaklarında; Payberd, Bizans kaynaklarında ; Payper , Baberd, Paypert. XXII. Yüzyıl sonlarında bu bölgeden geçen Marko Polo’ nun seyahâtname’ sinde ; Painpurth, Baiburt. Arap kaynaklarında ; Bâbirt, II. Mesud adına 1291’ de basılan bir parada Baypırt. Akkoyunlu tarihinden bahseden çağdaş eserlerde Pâpirt şeklinde geçen kelimenin son hecesi Berd’ in “yüksek kale” anlamına geldiği bilinmekteyse de ilk hecesine bir mana verilememektedir. 1647 yılında şehri ziyaret eden Evliya Çelebi Bayburt adının zengin manasına gelen “Bay” belde manasına gelen “yurt” gibi iki kelime ile izah eder. Osmanlı dönemine ait kaynaklar ise ismi bu günkü söylenişine uygun olarak Bayburt şeklinde kaydederler.

YEMEKLER










Hepsini yazmaya kalksam sanırım çok uzar liste ;) en önemlileri bunlar diyelim...

TARİHİ YERLER







ATASÖZLERİMİZ
·        Açığı it yer , sahipsizi kurt yer

·        Anası ne ki , danası ne ola

·        At beslenende , kuş seslenende , kız istenende güzeldir

·        Bilinmeyen aş , ya karın ağrıtır , ya baş

·        Çok çalışanın hakkı yaban tezeğidir

·        Çocuk kundakta , gelin duvakta belli olur

·        El eli yur , el döner yüzü yur

·        El’deki yara , duvardaki deliktir

·        Er’in seni sağ sever , komşun seni tok sever

·        Ev’den yetme oldu mu , danalıktan sığıra mal katmazlar

·        Deliye el ver , eline bel ver

·        Kalın incelene kadar , incenin canı çıkar

·        Koç’luk kuzu , kom önünde belli olur

·        Kurt gitti yazıya , meydan kaldı cıngıllı tazıya

·        Saç sefadan , tırnak cefadan büyür

·        Sürü ters dönmüş , aksak önde gider

·        Tandır sıcak iken ekmek tutar

·        Tarlayı taşlı yerden , kızı kardeşli yerden alasın

·        Yağmur yağdı , yarıklar kapandı

·        Yaza çıkardım danayı , beğenmez oldu anayı




BAYBURT’TA KULLANILAN BAZI MAHALLİ SÖZCÜKLER DEN ÖRNEKLER

Aba                       : Ana anne

Ağartı                         : Süt yoğurt gibi maddelerin genel adı

Ağırsak                      : Teşinin üstündeki yuvarlak parça

Ahan                           : İşte

Anık                           : Yeterince mayalanmamış ekmek hamuru

Bedura                       : Su kabı , kova

Bibi                            : Hala

Bıldır                         : Gecen yıl

Cameş                        : Manda

Cılcıbıl                      : Çıplak

Cıcık                          : Güzel

Cırnak                        : Kuşların ayak parmak ucu

Cücük                         : Küçük yavru civciv

Çar                             : Bir tür bez çarşaf

Çit                              : Kadın baş örtüsü

Dadağ                         : Yemek

Damçı                        : Damla

Debbe                        : Bakır su kabı

Eğiş                            : Demir , tandır karıştırıcı

Eşgere                        : Açık , alenen

Eze                             : Teyze

Hereklemek              : Bir şeyi tandıra veya güneş altında kurumaya bırakmak

Hetircek                    : Tandırın üzerine yemek pişirmek için konulan demirden araç

Kahan                         : Çapa yapma , tarlayı yabancı otlardan temizleme

Kelem                        : Lahana

Kom                           : Küçük baş hayvan ahırı

Lüle                            : Musluk

Lengel                        : Geniş yayvan bakır kap

Pahar                          : Çeşme

Pürçüklü                    : Havuç

Merek                        : Samanlık

Şaplak                        : Tokat

Şor                             : Tuzlu

Şurt                            : Tandırın kenarı

Tecir                          : Üzerine kap , kaçak düzmeye yarayan yer

Teşi                            : Yün eğirmeye yarayan araç

Tegek                         : Alışkanlık , karakter , ahlak

Tump                          : Tarlaların kenarındaki yükselti

Vıcı                            : Çok fazla

Yoşa                           : Kırmızı toprak , duvarların alt kısmına sürülür

Yuha                           : Sığ derin
« Son Düzenleme: Ağustos 07, 2007, 08:21:40 ÖS Gönderen: yassi »

Faruk

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2007, 11:14:20 ÖÖ »
          G  İ  R  E  S  U  N[/glow][/size][/b]

Giresun iline bağlı 15 ilçe, 3 bucak, 548 köy, 153 mahalle bulunmaktadır. İl merkezi, ilçe ve beldelerde toplam 33 belediye teşkilatı vardır. Merkez ilçede, Merkez, Çaldağ ve Duroğlu olmak üzere toplam (3) belediye, Bulancak'ta ise, merkezin dışında Kovanlık, Çanakçı'da merkezin dışında Karabörk, Dereli'de Yavuzkemal, Espiye'de Soğukpınar, Eynesil'de Ören, Görele'de Çavuşlu, Aydınlar, Köprübaşı, Keşap'ta Karabulduk, Yağlıdere'de Üçtepe belediyeleri bulunmaktadır. Duroğlu, Yavuzkemal ve Soğukpınar belediyeleri yeni teşkilatlanmaktadırlar.

Giresun ili 1920 yılına kadar Trabzon iline bağlı kalmış, bu tarihte müstakil mutasarrıflık, 1923 yılında il olmuştur. 1923 yılında Giresun ili, merkez, Tirebolu ve Görele ilçeleri ile bunlara bağlı Bulancak, Keşap ve Espiye bucaklarından ibarettir. 1933 yılında Şebinkarahisar ilinin kaldırılması sonucunda, Şebinkarahisar merkezi ve Alucra ilçeleri Giresun iline bağlanmıştır. 1934 yılında Bulancak, 1945 yılında Keşap, 1957 yılında Espiye, 1958 yılında Dereli, 1960 yılında Eynesil, 1987 yılında Piraziz ve Yağlıdere, 1990 yılında Çanakçı, Güce, Doğankent ve Çamoluk ilçelerinin kurulması ile ilçe sayısı 15 olmuştur.

Aslında memleketim için güzel bir araştırma yapardım yani güzel fotolarını falan koymak isterdim ama o zmnda konu sapmış olur,bir iki tane resmini koydum..

Valla giresunda bir tek fındık oluyor bildiğim kadarıyla..(çünkü giresuna bir defa gittim oda geçen seneydi)


Shot with E8700





yassi

  • İleti: 2663
    • TeamHondaTurkey
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #8 : Temmuz 18, 2007, 07:48:03 ÖS »
giresuna bir kaç defa gittim ve bi defasında bulancakta sahilde müşterimle balık yedim... adı barbun... yaa o ne lezzettir o ne tattır utanmadan ikinciiyi istedim valla... :)

ALG

  • İleti: 6376
    • THT
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #9 : Temmuz 18, 2007, 08:37:42 ÖS »
36 - KARS

meşhur yemeklerimiz:

Hörre
Bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile un kavrulur. Rengi hafif pembeleşince yavaş yavaş su ilave edilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Sürekli karıştırarak pişirilir. Diğer tarafta yarım kaşık tereyağında salça ezilerek kızdırılır. Bu çorbanın üzerine gezdirilir ve sıcak olarak servis edilir.

Hangel
Hangel sivesel bir girtlak sözcügü oldugu için, tam olarak Türkçe yazimi mümkün degildir. Zaten baska bir dil kurali veya alfabeyle de yazim imkani yoktur. Mantinin hamuru mayasizdir. Hamur hemen yapilir ve açilir. Yufka seklinde ince açilan hamur, küçük kareler biçiminde kesilir. Karelerin içine küçük et parçaciklari, bazen de kaz eti parçalari konularak kapatilir. Daha önceden kaynatilan suya mantilar atilarak pisirilir. Üzerine sogan, yag bazen de salçayla ateste kavrulmus sos dökülür. Sarimsakli yogurtta oldukça leziz bir tat verir. Afiyet olsun...

Etli karalahana dolması

Bilinen kara lahana dolması, Kars a özgü bol tereyağı ile pişer..

Tandır Kaz Çekmesi
Tandır yöremizde hemen hemen her evde vardır. Bir buçuk metre derinliğinde, kesik huni şeklinde kırmızı topraktan yapılmış bir ocaktır. İçinde odunyakılarak kızdırılır, ekmek ve yemek yapımında kullanılır. Bazı evlerde ısınmada da kullanılır. Kaz kesildikten sonra 4-5 saat güneşe asılarak kurutulur. Bu sırada bulguru tuzlu suda haşlarız. Kaynamaya başlayınca hafif ateşe alırız. Suyunu çekip gözgöz olmaya başlayınca, tavada kızdırılmış tereyağını üzerine döker, tandırın dibine oturturuz. Tam üstüne gelecek şekilde kazı ayaklarından asarız. Tandırın sıcaklığı ile kızaran kazın yağı pilavın üzerine damlar. Alttaki pilav da tandırın sıcaklığında demlenir. Kaz piştikten sonra çıkarılır etleri pilavın üstüne konarak sıcak sıcak ikram edilir. Tandır olmayan evlerde bulgur pilavı ayrı yapılır, kaz fırında ayrı kızartılır. Her ikisi de sıcakken, kazın fırın tepsisinde biriken yağı, pilavın üzerine dökülerek, birlikte sıcak sıcak ikram edilir.

Hasuda

Hasuda tatli bir yiyecektir. Önce serbet hazirlanir. Serbetin içine çok az un atilir ve çirpilir. Daha sonra tavada yag isitilir ve içine hazirladigimiz serbetle un dökülerek karistirilir. 5-10 dakika böylece ateste pisirildikten sonra hazir olan hasuda yenmeye hazirdir. Afiyet olsun...

Kuymak

Önce bir tavaya kaymak konulur ve isitilir. Daha sonra alabildigi kadar Misir unu (Cadi unu) veya bugday unu konularak sürekli bir biçimde karistirilir. Biraz su dökülerek karistirilamaya devam edilir. Ta ki kaymagin yagi çikincaya kadar, yag çiktigi zaman yenmeye hazirdir. Afiyet Olsun...

Kete

Kete hamuru da katmer gibi normal ekmek hamurudur. Ancak mayalandiktan sonra fazla bekletilmez. Hamur yine yufka seklinde açilir. Bu arada daha önceden açtigimiz yufkanin içine konulmak üzere, yagda un kavrularak dedigimiz kete içi hazirlanir. Hazirlanan bu içten, açilan yufkanin arasina bir miktar konur ve yufka oval olarak siki ve güzel bir seklide içe dogru kapatilir.


KARS BALI

“Kafkas Arısı Çiçek Balı”  olarakta bilinen Ardahan-Kars balı, Ardahan'ın mera ve yaylalarında doğal olarak yetişmekte olan yüzlerce çeşit polen ve nektar kaynağı çiçekten üretilmektedir.

Yöremizde tarımsal amaçlı ilaçlama ve gübreleme de olmadığından, üretilen bal tamamen  doğaldır. Bunun ispatı da son derece kolaydır. Çünkü bilindiği gibi Kars ve Ardahan yöresinde ekonomik değeri olan hiç bir tarım ürünü üretilmemektedir.  Bunun sebebi ise İlklim koşullarından kaynaklanmamaktadır.  Dünyanın en verimli toprağı olan Çernozyum toprağına  sahip olan Kars-Ardahan yöresinde ne yazık ki yazın dahi sıcaklığın eksi (-) seviyelere ulaşması yani don olayının olması, bölgede tarımın yapılmasına engel olmaktadır. Tabii ki bölgemizde tarımda yapılmaktadır, fakat bu hayvancılığa bağlı tarımdır. Bölgede yetiştirilen tarım ürünleri Buğday-Arpa ve Yulaf dışına çıkmamaktadır.

Bilindiği gibi bu bitkiler içinde ilaçlama v.b teknikler yapılmamaktadır. Çünkü gerek yoktur. Buda bölgenin yeşil bitki örtüsünün tamamen organik olduğunun bir göstergesidir. İşte bütün bu sebeplerden dolayıdır ki Ardahan Balı tamamen organiktir, yani naturel doğa ürünüdür.

KARS KAŞAR PEYNİRİ - GRAVYER - ÇEÇİL PEYNİRİ
Geniş bir arazi yapısına sahip olan Kars'ta hayvancılık ve yayla yaşamı oldukça önemli. Yaylalarda kurulan mandıralarda çeşitli süt ürünleri üretiliyor. Özellikle Kars gravyer peyniri, yöre halkının geçim kaynaklarından birini oluşturuyor.

İnek, koyun ya da keçi sütünden yapılan yağsız bir tel peynir olan çeçil, çeşitli yörelerde saçak, çiçal ve iplik peyniri olarak bilinir. Süt makinede çekilirken makine altında kalan ayranın mayalanmasıyla yapılır. Hanak telli peyniri Hanak ilçesinde yavan inek sütünden yapılIYOR.


Bir süre Çarlık Rusya'sının işgalinde kalan Kars'ta yabancı ustaların öncülüğünde gravyer peyniri üretilmeye başlanmış. Yörede tam yağlı inek sütünden yapılmakta.



FOLKLÖR



http://www.youtube.com/watch?v=JC1TRMuerIk

« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2007, 09:05:42 ÖS Gönderen: ALG »

beyaz

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2007, 11:47:04 ÖS »
Alg abim ben mi göremedim sen mi yazmayı unuttun kars ın ve ardahanın en önemli yemegi KAZzzz:) :emo

ottoboy

  • İleti: 547
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2007, 07:28:23 ÖÖ »
arkadaşlar bu topic tahmin ettiğimden daha güzel gidiyo. hazırladığınız tanıtımlar süper ve iştah açıcı..

hadi diğer iller tanıtıma devam...

ALG

  • İleti: 6376
    • THT
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2007, 06:00:53 ÖS »

Alg abim ben mi göremedim sen mi yazmayı unuttun kars ın ve ardahanın en önemli yemegi KAZzzz:) :emo


kaçarmı yaa..yazdım zaten..ama resim bulamadım  >=ok

35vt787

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #13 : Ağustos 07, 2007, 12:16:28 ÖS »
Dostlar hepiniz muhteşemsiniz  =d> =d> Bravo valla nereden buldunuz da eklediniz onca farklı resmi ..Ağzımın suları aktı paso yemeğe odaklanılmış  >%6rol Ellerinize sağlık..Ben işyerindeyim şu an hiç foto yok laptop ta ..Ama İzmir in kızları,simit,boyoz,midye dolması,kordon,saat kulesi,çeşmesi birde VT 787 si meşhurdur  >%6rol

kesh

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2007, 12:23:27 ÖS »
İZMİR 35 AH 4253

İzmir’in en az 8000 yıllık bir tarihe sahip olduğunu,
Dünya'nın en büyük 3.Heykeli ünvanı bulunan Buca-Mevlana Heykeli'nin İzmirde olduğunu,
Iliada ve Odysseus”un yazarı Homeros’un İzmir’li olduğunu,
İncil’de sözü edilen “Yedi Kilise”den üçünün İzmir ili sınırları içinde olduğunu,
Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nın Selçuk’ta olduğunu,
.Parşömen kağıdının Bergama’da keşfedildiğini,
Eski dönemlerde Foçalıların 50 kürekli ve 500 yolcu taşıyan tekneler inşaa ettiklerini,
Eski Foçalıların Batı Akdeniz’de bir çok koloni kurduklarını, bunlardan bazılarının İtalya’da“Velia”, İspanya’da “Ampurias” ve Fransa’da “Marsilya” olduğunu,
Tanrıça Athena adına inşa edilen ilk tapınağın İzmir’de inşaa edildiğini,
Filozof ve şair olan Xenophanes’in İ.Ö. 6. yy’da Kolofon’da yaşadığını,
 “Bir nehirde iki kez yıkanılmaz” diyerek her şeyin değiştiğini söyleyen ünlü filozof Heraklit’in (İ.Ö 540-480) Efes’te yaşadığını
Filozof Anaxagoras’ın (500-428 B.C) Clazomenae’de, (bugünkü Urla) yaşadığını,
Eski çağın ünlü hekimi Galen’in (131-210.İ.S.) Bergama’da yaşadığını,
Meryemana için yapılan ilk kilisenin Efes’te olduğunu,
İncil’in dört yazarından biri olan St. John’un Selçuk’ta öldüğü ve burada gömüldüğünü,
Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın 188 yılının kışını Antonious ile birlikte Efes’te geçirdiğini,
Fransız yazar ve şairlerden Lamartine, Chateubriand, Theophile Gautier, and Gustave Flaubert’in İzmir’i ziyaret ettiklerini,
Papa VI. Paul’un 1967 ve Papa II. John’un 1979 yılında Meryemana Evini ziyaret ettiklerini,
Uluslararası “İzmir Festivali” kapsamında Ray Charles, Paco De Lucia, Joan Baez, Martha Graham Dance Company, Tanita Tikaram, Jethro Tull, Leningrad Philarmony Orchestra, Christ De Burg, Sting, Moscow State Philarmony Orchestra, Julio Iglesias, Jan Garbarek, Red Army Chorus, Academy of St. Martin in the Field, Kodo, Chick Corea, New York City Ballet, Nigel Kennedy, Brayn Adams, Elton John ve James Brown’un İzmir’e geldiklerini,
Ünlü şarkıcı Dario Moreno’nun Izmir’de yaşadığını,
Bademler köyünün Türkiye’de tiyatroya sahip ilk ve tek köy olduğunu biliyor muydunuz?

35vt787

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #15 : Ağustos 07, 2007, 12:40:19 ÖS »
Bravo kesh  >=ok  Güzel paylaşım ve anlatım.. :artis

Can_DCK

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #16 : Ağustos 07, 2007, 12:46:56 ÖS »

ERZİNCAN
Girlevik Şelalesi, Ekşisu Kaplıcası, Tulum Peyniri, Bakır İşlemeciliği, Aygır Gölü, Buz Mağaraları, Eğinin ( Kemaliye ) folklörü ,Etli Yemekleri

*TÜRKİYEDEKİ EN BÜYÜK ATATÜRK PORTRESİ ERZİNCAN DAĞLARINA YAPILMIŞTIR .

kesh

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #17 : Ağustos 07, 2007, 12:47:36 ÖS »
biraz tarihsel oldu ama idare edin artık... hemen bunu bulabildim  <783^2

dede

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #18 : Ağustos 07, 2007, 12:48:58 ÖS »
ben trakyalıyım bizim oranın en meşhuru şarap ve rakı öncelik bunlar geliyo

By_BuGr4

  • İleti: 1483
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #19 : Eylül 10, 2007, 02:46:04 ÖS »
17-Ç.kale

Şehitliklerimizden başka bişeyimiz yokytur ama velakin bütün türkiyenin kalbi  ç.kale

R-13239

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2007, 02:55:14 ÖS »

17-Ç.kale

Şehitliklerimizden başka bişeyimiz yokytur ama velakin bütün türkiyenin kalbi  ç.kale


Peynir helvası bilirim ben :)

Faruk

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #21 : Eylül 10, 2007, 03:32:35 ÖS »


17-Ç.kale

Şehitliklerimizden başka bişeyimiz yokytur ama velakin bütün türkiyenin kalbi  ç.kale


evt.gayette güzel olur.. >=ok
hatta lapseki'de caminin altındaki peynirci meşhurdur ama adı aklıma gelmedi..
Peynir helvası bilirim ben :)

Faruk

  • Ziyaretçi
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #22 : Eylül 10, 2007, 03:33:04 ÖS »


17-Ç.kale

Şehitliklerimizden başka bişeyimiz yokytur ama velakin bütün türkiyenin kalbi  ç.kale


Peynir helvası bilirim ben :)


evt.gayette güzel olur..  >=ok
hatta lapseki'de caminin altındaki peynirci meşhurdur ama adı aklıma gelmedi..

Zubeyir

  • İleti: 673
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #23 : Eylül 10, 2007, 03:47:08 ÖS »
ERZURUM  


cağ kebabı

yassi

  • İleti: 2663
    • TeamHondaTurkey
Ynt: Hangi ilin neyi meşhur...
« Yanıtla #24 : Eylül 10, 2007, 05:19:57 ÖS »
offf diyorum cağ kebabına canım çekti vallahi. ne zaman bursaya gitsem adliyenin ordaki Hakiki Koç' un yerinde mutlaka yiyorum :)

napalım erzuruma gidemiyoss :D





ERZURUM  


cağ kebabı