Gönderen Konu: HONDA Nedir ??_??  (Okunma sayısı 1587 defa)

ansell

  • İleti: 74
HONDA Nedir ??_??
« : Temmuz 18, 2009, 09:42:32 ÖS »
Honda başlıca ürünleri otomobil kamyon motosiklet ve robot olan bir Japon otomotiv markasıdır.

Firma ayrıca ATV'ler deniz motorları elektrik jeneratörleri bahçe makineleri de üretir. Yılda 14 milyon ile dünyanın en büyük motor üreticisidir. Merkezi Tokyo'da olan Honda dünya çapında pek çok ülkede üretim ve satış yapmaktadır.

Honda Motors Company 1948'in Eylül ayında Soichiro Honda tarafından kurulmuştur. Çocukluğundan beri aklından çıkarmadığı kendi eliyle otomobil üretme rüyasını gerçekleştirmiştir. Gençlik günlerinde kendi ürettiği otomobili dünya katılımlarında lider olarak görmeyi hayal etmiş ve bunu başarmıştır. Yarattığı mühendislik harikası motorlarla Honda markasını kısa sürede yollarda rakip tanımayan bir konuma getirmiştir. Çalıştığı yıllar boyunca ticari kaygıları bir kenara bırakıp idealist tavrıyla mühendislik harikası tasarımlar ve buluşlar yapmıştır.

Soichiro Honda Honda'nın sadece kurucusu değil aynı zamanda Honda´nın yolunu belirleyen insan olmayı başaran Honda her zaman yaratıcı fikirleri ve projeleri desteklemek için sermaye artırımına gitmiştir. 1949 yılında Dream (Rüya) isimli 98 cc'lik motosikleti üretmiştir. 1961'de 125 cc gücündeki Honda motosikletle Honda Motor'un dünya şampiyonluğunu kazanmasını sağlamıştır.1 964'te Honda seri otomobil üretimine başlar. Yine aynı yıl kendi aracıyla Formula 1'e katılır ve ilk GP'yi 1965 yılının Ekim'inde kazanır.

1975 yılında dünyadaki en önemli otomobil markalarının içine girmeyi başarmıştır. 1980'li yıllarda ise kalitesi sorumlulukları çevre konusundaki duyarlılığı ve mühendislik hedefleriyle dünyanın en büyük çok uluslu şirketlerinden biri haline gelmiştir. Bütün bu başarıların ve gelinen noktanın bir çocukluk hayalinden başka bir şey olmadığını anlamak çok zor olmasa gerek.

Honda her zaman yeni ve farklı olanı yaratmayı hedeflemiştir. Aslında gerçek hedef Honda´nın kendi sınırlarını aşmak ve insanlara daha iyiyi daha güçlüyü daha yüksek kaliteyi ulaştırmaktır. Honda bu hedefe ulaşmak için farklı farklı alanlarda çalışmalarını sürdürdü. Herkesin "imkansız yapması çok güç" dediği belki de hiç düşünemediği buluşlara imza attı. Bunun en son ve en açık örneği Asimo'dur.

Asimo dünyanın ilk insan robotudur. Asimo artık 1.30 boyunda 54 kg ağırlığında yani geçtiğimiz yıllara göre biraz daha geliştirilmiş. Yürüyor koşuyor bir insan gibi denileni anlıyor verilen komutlara göre istekleri yerine getiriyor hatta dans bile ediyor. Kısacası Honda´nın yarattığı Asimo her hareketiyle çok yakında robotların hayatımızın içinde yerlerini alacağını kanıtlıyor. Hangi otomobil üreticisi bütün işlerinin yanında yaratıcı düşünceyi bu kadar destekleyip böyle buluşlara imza atıyor ki?

Honda'nın Formula 1 konusundaki tarihçesi son derece parlaktır. Motor teknolojileri konusunda üstün performans sunan Honda Formula 1´de 6 takımlar klasmanı (1986 1987 1988 1989 1990 1991) ve 5 sürücüler şampiyonluğu (1987 1988 1989 1990 1991) kazandı ve Formula 1 tarihinde bir döneme damgasını vurdu. 2000 yılında kurulan BAR HONDA takımıyla birlikte efsane tekrar F1 pistlerine döndü. Kurucu Bay Honda ilk günden başlayarak motor sporlarındaki coşkunun şirketin otomotiv sanayine katkılarını da keşfetti. Bu konudaki en büyük katkı hafif ve kompakt araç motorlarıydı. Motorun gücünün ve sonucunun hemen alındığı alanlar olan F1 pistleri "motorun iyi çalışıyorsa kazanırsın" gerçeğinin en iyi kanıtlandığı noktalardır.

Efsane kurucu Bay Honda ürettiği birçok motosiklet modeliyle Japonya´nın önde gelen motosiklet üreticilerinden biri olmayı da başarmıştır ve zaman içinde bu alandaki ünü bütün dünyayı sarmıştır. Honda´nın 10.yılında piyasaya sürdüğü Super Cub isimli motosiklet bir anda satış rekorları kırarak liste başına yerleşmiştir.

Bay Honda şirket kuruluşundan sadece 5 yıl sonra motosiklet katılımlarının olimpiyatı olan "Isle of Man Tourist Trophy Grand Prix"e katılmıştır. Bu son derece radikal ve bir o kadar da cesur bir karardı o zamanlar için. Bu kararın ne kadar yerinde olduğu katılım sonuçları açıklanınca ortaya çıktı. Daha ilk yıldan Honda "Üreticiler Şampiyonu" olmayı başarmıştı. Daha sonra motosiklet konusunda da yol alan Honda en özel ürünlerini piyasaya sundu. Son yıllarda ürettiği modellerden biri olan Pan-European bunun en iyi örneğidir. Pan-European'de hem spor sürüşü hem de uzun yol konforunu bir arada yaşamak isteyenleri düşünmüştür ve benzersiz bir model yaratmayı başarmıştır. Kurulduğu ilk günden beri motor teknolojisi konusunda rakipsiz olan Honda yeni ürettiği modellerle de rekorlar kırmaya aday olduğu kesindir.

Her zaman motor katılımlarında dünya lideri olmayı hedefleyen Honda üstün motor teknolojisi sayesinde bu amacına daha uzun yıllar ulaşacağını kanıtlamaktadır.



muratatay75

  • İleti: 513
Ynt: HONDA Nedir ??_??
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2009, 09:48:52 ÖS »
Paylaşım için teşekkürler. Emeğine sağlık.

.ilhan

  • İleti: 397
Ynt: HONDA Nedir ??_??
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2009, 11:46:25 ÖS »
Ellerine sağlık , güzel paylaşım ;)