Gönderen Konu: Ford Kuga Türkiye'de satışta  (Okunma sayısı 1873 defa)

VTEC

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 4899
    • http://www.teamhondaturkey.com
Ford Kuga Türkiye'de satışta
« : Temmuz 12, 2008, 09:24:42 ÖÖ »


Ford'un SUV Crossover sınıfındaki ilk aracı Kuga ve yenilenen Focus Coupe-Cabriolet, Türkiye'de satışa sunuldu.


Ford Kuga Türkiye'de satışta Ford Otosan Genel Müdür Baş Yardımcısı Ufuk Güçlü, Ford'un yeni modellerinin tanıtım toplantısında, Ford Otosan'ın 6 yıl üst üste pazar lideri olduğunu, 7. yılda da bunu sürdürmek konusunda azimli olduklarını söyledi.


Ford'un bu başarısındaki en önemli etkenin çok geniş ürün yelpazesi olduğuna dikkat çeken Güçlü, Ford'un bu yelpazede olmayan yepyeni bir araç olan Kuga'yı ailesine kattığını belirtti.


Ford Otosan'ın 4 çeker otomobil pazarında bugüne kadar olmadığını, Kuga ile pazardaki yerlerini alacaklarını ifade eden Güçlü, Ford'un Avrupa'da ilk kez kendi tasarımıyla bu pazara girdiğini anlattı.


Güçlü, Ford'un kinetik tasarım özellikleri taşıyan konsept aracı Iosis'in çizgilerinin S-Max, Mondeo ve Focus'tan sonra Kuga'da da kullanıldığını söyledi.


Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner de, otomobilde başarılı olmak için her segmentte bulunmanın önemine işaret ederek, Kuga'nın içinde yer aldığı sınıfına çok güçlü bir giriş yaptıklarını söyledi.

Bu segmentte müşterilerin araç alırken göz önünde bulundurdukları bir diğer kriterin de zengin donanım seviyesi olduğuna dikkat çeken Özüner, müşterilerin bu isteklerine cevap verebilmek adına Kuga'yı 2.0L 136 PS dizel motor, manuel şanzımanla ve zengin donanıma sahip Titanium X paketi ile birlikte pazara sunduklarını, Aralık ayında da benzinli otomatik aracı devreye alacaklarını bildirdi.


“BU YIL 300 ADET SATIŞ HEDEFLİYORUZ”


Özüner, Kuga'nın 76 bin YTL'den başlayan fiyattan satışa sunulacağını kaydetti.


Ford Kuga'nın iletişim stratejine de değinen Özüner, Ford Kuga'nın “Neden tüm SUV araçlar bir tank gibi görünmelidir?” sorusundan yola çıkılarak tasarlandığını, Kuga'nın reklam filminde yeniden yaratma şansınız olsaydı” şeklinde sorduğunu, Ford'a göre SUV tasarımının olağan dışı olması gerektiğini söyledi. Özüner, bundan dolayı kendilerinin de iletişim faaliyetlerini olağanı reddetmek üzerine kurduklarını anlattı.


Aracın güvenlik özelliklerine işaret eden Özüner, Ford Kuga'nın EuroNCAP testlerinde 5 yıldız aldığını bildirdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özüner, bu yıl 300 adet satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Aracın otomatik versiyonunun Kasım ayında üretilmeye başlanacağını belirten Özüner, talep çok iyi olduğu için Avrupa'dan araç tedarik etme konusunda sıkıntı olabileceğini söyledi.


FORD KUGA...


Toplantıda ürün ile ilgili bilgi veren Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan da, Ford Kuga'nın sportif ve enerjik hatları ile öne çıktığını, geriye doğru uzanan farlar, geniş alt ızgara ve bombeli ön kaputun aracı önden oldukça kaslı ve güçlü gösterdiğini söyledi.


Ford Kuga'nın kullanıcılarına tasarımın yanında iki parça halinde açılan bagaj kapağı gibi özelliklerle ihtiyaç duydukları fonksiyonelliği de sunduğuna dikkat çeken Turfan, deri döşeme ve malzeme kalitesi ile birlikte müşterilerin hayatlarını kolaylaştıran ısıtmalı koltuklar, güneş ışınlarını yansıtan ve rezistanslı ön camlar, Ford anahtarsız çalıştırma butonu, 230Vluk elektrik prizi gibi özellikle dikkat çektiğini aktardı.


Mevcut bagaj alanını maksimize etmek için arka koltukların bütünüyle düz bir şekilde yatabildiğini belirten Turfan, araçta kullanılan panoramik cam tavanın aracın içine ferah ve aydınlık bir hava verdiğini ifade etti.


Akıllı dört çeker sisteminin ihtiyaç halinde motor torkunu ön ve arka dingiller arasında 50/50'ye varan oranda dağıtabildiğini belirten Turfan, Kuga'nın her türlü yol koşuluna adaptasyonunun, Haldex sistemi ile birlikte çalışan entegre elektronik sistemler ile sağladığını, bu sistemlerin araca en zorlu yol koşullarında mükemmel direksiyon hakimiyeti, üstün yol tutuşu ve denge sunduğunu anlattı.


FOCUS COUPE-CABRIOLET İLE FOCUS AİLESİ TAMAMLANDI


Toplantının ardından Ford Kuga'nın test sürüşü gerçekleştirilirken, bunun ardından Focus Coupe-Cabriolet de gazetecilere tanıtıldı.


Aykut Özüner, yeni Focus Coupé-Cabriolet'i aslında 2008 sene başında Türkiye'de satışa sunmayı planlamadıklarını belirterek, “Bu sürpriz kararı sizlerle de bir sürpriz ile paylaşmak istedik” dedi.


3 kapı, 5 kapı, 4 kapı ve SW'dan oluşan çok geniş bir gövde tipi yelpazesine sahip olan Focus ailesinin böylece tamamlanmış olduğunu ifade eden Özüner, “Yeni Ford Focus Coupé-Cabriolet özel bir karışım. Yeni özel 'kinetik' ön tasarım, bu klasik zarafete sahip, İtalyan imzalı arka tasarımı mükemmel bir uyum içinde. Sonuç olarak, yenilenmiş Focus çizgileri ile Pininfarina ortaklığı ile geliştirilen Coupé-Cabriolet estetik bir ziyafet haline geldi” şeklinde konuştu.

Özüner, Focus Coupé-Cabriolet'in 33 bin 750 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını, şimdiden 3 adet satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.


Verilen bilgiye göre açılabilir metal tavanı Focus Coupé-Cabriolet için, Duratec benzinli motorlardan oluşan bir aile seçildi. 1.6 litre 100 PS/74 kW Duratec benzinli motor Focus'un başlangıç düzeyini oluştururken, 2.0 litre 145 PS/107 kW Duratec motor da konforlu otomatik şanzımanla sunuluyor.


Donanım seviyesi seçenekleri olarak yeni Focus Coupé-Cabriolet “Titanium” serisi ile sunulacak. 17 inç alüminyum alaşım jantlar ve siyah ön far çerçeveleri gibi ayrıntılarla birlikte standart parçalı deri koltuk gibi şık iç özelliklere de sahip. İsteğe bağlı olarak, üç farklı tasarıma sahip komple deri koltuklar, sürüşe duyarlı farlar ve ESP TCS de mevcut olacak.




honda_team

  • İleti: 4133
Ynt: Ford Kuga Türkiye'de satışta
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2008, 10:02:58 ÖÖ »
Bilgi için teşekkürler...

aRasaLg

  • Ziyaretçi
Ynt: Ford Kuga Türkiye'de satışta
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2008, 02:20:30 ÖS »
bilgi için teşk

whitehan

  • İleti: 2572
Ynt: Ford Kuga Türkiye'de satışta
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2008, 02:30:10 ÖS »
tesekk..denızım..

By_BuGr4

  • İleti: 1483
Ynt: Ford Kuga Türkiye'de satışta
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2008, 03:32:56 ÖS »
reklam gerçekten şaheser fakat araba ehh işte...

aRasaLg

  • Ziyaretçi
Ynt: Ford Kuga Türkiye'de satışta
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2008, 04:44:57 ÖS »
duruşu çok şık geldi bana.ama özelliklerini bilmem.