Gönderen Konu: Polis test etti: Halk duyarsız  (Okunma sayısı 1739 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Polis test etti: Halk duyarsız
« : Şubat 15, 2006, 10:12:24 ÖÖ »
Erzurum polisi, halkın işlenen suçlara karşı duyarsızlığını bir testle kanıtladı. Hırsız kılığına giren polisler bir apartman dairesini güpegündüz soydu, otoparktan da otomobil çaldı, ancak 155 Polis İmdat hattına tek bir ihbar gelmedi. Emniyet Müdürü Tahsin Demir, "Ancak halkın yardımıyla hırsızlıkla mücadele edebiliriz" dedi.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Masası ekipleri, Gürcükapı semtindeki bir apartmanda, kimsenin bulunmadığı bir daire tespit etti. Sivil kıyafet giyen polis memurlarından biri apartmana girerek belirledikleri evin yanındaki daireye, "Hasan Ekinci adında bir arkadaşımı arıyorum, acaba burada mı oturuyor?" diye sordu. Olumsuz yanıt alan polis memuru, bir süre sonra ev sahibinin de bilgisi dahilinde girdiği evden bir DVD player ile uydu alıcısını alarak apartmandan çıktı.

Bir telefon bile açılmadı
Apartmanın altındaki işyerleri ve halkın gözü önünde elindeki aletlerle bir anda koşarak kaçmaya başlayan hırsız kılığındaki polis, 100 metre ileride bekleyen otomobile binerek uzaklaştı.
Hırsızlık olayından 10 dakika sonra ekipler, Emniyet Müdürlüğü merkezine hırsızlık ihbarı olup olmadığını sordu. Aldıkları yanıt 'İhbar yok' oldu.
Hırsızlık masası polisleri bu kez de kentin en işlek alışveriş merkezinin önündeki otoparka gitti. Polisler onlarca kişinin ve çıkış kapısında bulunan taksicilerin gözü önünde, dakikalarca tek tek otomobilleri kontrol etti. Kontak anahtarını üzerinde unutan bir otomobili belirleyen hırsız polisler, dikkat çekici tavırlarla bindikleri otomobille otoparktan hızla uzaklaştı. Ancak bu olaydan sonra da merkeze herhangi bir hırsızlık ihbarı gelmedi.
Emniyet Müdürü Tahsin Demir de, halkın kendilerine yardımcı olmamasından yakındı:
"Hırsızlarla mücadele için vatandaş desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Görüldüğü gibi gündüz saatlerinde bile hırsızlık, çok rahatlıkla yapılabiliyor. Çünkü halkımız olaylara karşı çok duyarsız. Böyle olunca da hırsızlık olaylarının önüne geçmek ve suçluları ele geçirmek zor oluyor. Biz halkımızdan, yaşanan olaylar için yardımcı olmalarını istiyoruz. İşlenen bir suçu ihbar eden kişinin kimliği kesinlikle hiçbir ortamda açıklanmıyor. Kaldı ki hiçbir ihbarcının ne adını, ne de adresini almıyoruz. Vatandaşımız yardımcı olursa, hiçbir sorun kalmaz."



johnny

  • İleti: 72
    • http://www.candasporoy.s5.com
Polis test etti: Halk duyarsız
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2006, 12:55:52 ÖS »
deisik bi millet bu turkler.. :D

Maverick

  • Ziyaretçi
Polis test etti: Halk duyarsız
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2006, 03:32:59 ÖS »
bende izledim bunu haberlerde adamlar bagıra bagıra arabayı goturuyorlar otoparkta kımsenın ruhu duymuyor :x

cemil_vtec

  • Ziyaretçi
Polis test etti: Halk duyarsız
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2006, 04:56:00 ÖS »
normaldir benim evimin önünden koskoca kamyonun stepnesini çaldılar 180 dairelik sitede bir allahın kulu oralı olmamış burası türkiye

Mrija

  • İleti: 570
Polis test etti: Halk duyarsız
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2006, 10:56:48 ÖS »
:)

tolgabin

  • Ziyaretçi
Polis test etti: Halk duyarsız
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2006, 02:33:49 ÖÖ »
türkiye garip bir  ülke :D