Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: denenmiş ilginç gerçekler  (Okunma Sayısı 181 defa)
honda_team
Honda NSX

Doğanay

« : Nisan 19, 2008, 06:09:25 ÖS »

Ben bu programı çok beğenerek seyrederdim ve çoğu myth'lerini biliyorum ve ezberledim an çok hoşuma gidenleri sizlerle paylaştım unutmayın aklınızda olsun(KESİNLİKLE DENENMİŞTİR)

1-Şimşeklerin çaktığı bir havada cep telefonuyla konuşan bir kişiyi elektrik çarpar mı?
'Mythbuster' ekibi bu teoriyi bir kuklaya 200 bin voltluk elektrik vererek test etti. Ve sorunun cevabının kesinlikle 'çarpar' olduğunu kanıtladı.

2-Tavanda dönen bir pervane yerinden çıkıp bir insanın üzerine gelirse o kişinin kafasını keser mi?
Dönen pervanelerle bir dizi deney gerçekleştiren 'Mythbuster' ekibi pervane son hızda dönse bile bir insana çarptığında kırılıp kimseye zarar vermeyeceğini ispatladı.

3-Göğüslere takılan silikonlar yüksek irtifada veya alçak hava basıncında patlar mı?
Çılgın ekip yaptıkları testlerden sonra silikonların birçok farklı çevre koşuluna uygun olarak tasarlandığını ve asla patlamayacağını kanıtlayarak bu sorunun cevabını 'hayır' olarak belirledi.

4-Balıkların hafızası 3 saniyede bir silinir mi?
Bir grup balığı engel testlerinden geçiren Mythbuster ekibi bir ay sonra aynı teste tabi tuttuğu balıkların testi nasıl tamamlayacaklarını hatırladıklarını ortaya çıkardı. Bu sonuca göre yukarıdaki sorunun cevabı için kesinlikle 'hayır' diyebiliriz.

5-Benzin istasyonunda cep telefonuyla konuşmak patlamaya neden olur mu?
'Bir cep telefonu statik elektrik birimini keserek benzini tutuşturamaz. Yine de telefonunuzla sürekli arabaya çıkıp girerseniz düşük bir ihtimal bile olsa bu durum bir patlamaya neden olabilir'. Mythbuster ekibinin ortaya koyduğu bu bilimsel gerçeklerin ışığı altında bu sorunun cevabına rahatlıkla 'hayır' diyebiliyoruz.

6-Elektrik teline tuvaletinizi yaparsanız çarpılır mısınız?
'Mythbusters' ekibi bu sorunun cevabını bulmak için de kapsamlı bir deney yaptı. Bir cansız mankeni birkaç litre idrarla ıslatarak elektrikli tele bağladı ve olanlar oldu. Bu deneyin sonuçlarına göre elektrik teline tuvaletinizi yaparsanız %100 çarpılırsınız.

7-İnsan sesi bir bardağı çatlatabilir mi?
Bir bardağı çatlatacak insan sesi frekansını bulmak için en son teknolojiyle donatılmış araçlarla deney yapan çılgın ekip bu deneyimlerine opera sanatçısı Jaime Vendera'yı da ortak etti. 'Mythbuster' ekibinin bulduğu frekansı sesiyle taklit eden Vendera cam bir bardağı çatlatmayı başardı. Bu deneyin sonucuna göre bir insanın sesini bir şarap bardağını çatlatacak frekansa getirerek eğitmesi mümkün.

8-Bir köpekbalığının burnuna yumruk atarsanız saldırıya uğrar mısınız?
Bu konuda da çalışmalar yapan ekip köpekbalıklarının aldıkları darbelere kaçarak tepki verdiklerini fakat siz onları yumrukladıktan kısa bir süre sonra geri geldiklerini belirtti. Eğer hayatta kalmak istiyorsanız köpekbalığını yumruklamaya devam etmeniz gerektiği de sıra dışı ekibin verdiği bir başka tüyo.

9-Bir gökdelenden düşen bozuk para birinin kafasına gelirse ölümcül sonuçlar doğurabilir mi?
'Mythbuster' ekibi bozuk paranın bir silahtan çıksa bile derinin içine işlemeyeceğini fakat temas ettiğinde insanın canını feci şekilde yakacağını belirtirken bu sorunun cevabını 'hayır' olarak belirledi

fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ

« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2008, 06:13:38 ÖS »

teşekürler krdşim bende izliyorum süper Smiley

BİR BEŞİKTAŞIM , BİR HONDAM VAR HAYATTA
honda_team
Honda NSX

Doğanay

« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2008, 06:24:45 ÖS »

Ama artık yok maalesef kaldırıldı yani kaldırıldı derken D_SMART a gitti önceden vardı izliyordum.

fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ

« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2008, 06:29:23 ÖS »

kabloluda da var Smiley ewt ya digitürk ten kaldırdılar Sad

honda_team
Honda NSX

Doğanay

« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2008, 06:43:32 ÖS »

aa doğru kabloluda da var biliyorum sn kendi hatırladıklarını yazarmısın arşiv çoğalsın hem uydudada var oradanda kaldırdılar Sad

fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ

« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2008, 06:46:48 ÖS »

ok yazim düşinimde Smiley

honda_team
Honda NSX

Doğanay

« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2008, 06:48:53 ÖS »

Neyse konu pert oldu boşverelim en iyisi.Yoksa uyarı alcaz.

fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ

« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2008, 06:57:28 ÖS »

benzinliklerde saten iç çamaşırı ile dolum yapmak statik elektrik oluşmasına ve patlamaya neden oluyo.
Bir tekneyi 50000 adet pinpon topu ile yüzeye çıkara bilirsin Smiley.
jet motorlu bir uçak arkasından geçen arabayı uçurabilir.
aracın arkasına konulan bir kitap kaza anında ölmenize neden olabilir.
aracın içinde bırakılan bir dedorant sıcakta patlayabilir ve döşemeleri yakar.
araca cd koymak, boyasına özel maddeler sürmek vs radara girmeyi engellemez Smiley

malasef hatırladıgım bu kadar Smiley

buura
Turbo Civic Type-R

buu-Raccor:d

« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2008, 07:00:50 ÖS »

bnde 1 tane hatırlıyorum bi kere bi corvette nin içinde 2 tane falan domuz ölüsü bıraktılar 3 hafta falan kaldı o domuzlar arabanın içinde sonra o arabayı satmaya çalıştılar hemde çok çok ucuz fiyata yani diyelimki araba 50 milyarsa 10 milyara falan satmaya çalıştılar 10 tane falan müşteri sadece koku nedeniyle geri çervirdi 10. kabul etti galba öle hatırlıyorum ben

Buğra ÖZGÜVEN (buura)    bugra12341@hotmail.com

fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ

« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2008, 07:04:51 ÖS »

bende izledim ama sonunu hatırlamıyorum Smiley

honda_team
Honda NSX

Doğanay

« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2008, 07:25:18 ÖS »

evet arabayı satmaya çalıştılar olmadı yani BUSTED unutmadım hala aklımda ikisinide yani ikinizin yazdıkları aklıma gelmemişti saolun ama biliyordum bütün bölümlerinin tekrarlarını belki 8-10 defa izlemişimdir Smiley

fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ

« Yanıtla #11 : Nisan 19, 2008, 07:26:50 ÖS »

yeni bölümleri varmışta izlemedim daha Smiley

honda_team
Honda NSX

Doğanay

« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2008, 07:30:23 ÖS »

İzlersen yazarmısın arşiv genişlesin.Herkez bilmediklerini öğrenir bence heh bir tane daha aklıma gelmedi:
Kredi kartını herhangi bir yerden geçiriyorlardı tam hatırlamıyorum o geçirdikleri yer kredi kartının içindeki bilgileri kaybettirmiyordu yani BUSTED Cheesy

fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ

« Yanıtla #13 : Nisan 19, 2008, 07:35:54 ÖS »

tamam krdşim izlersem yazarım nedemek Smiley

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: