benim şahsi fikrim diesel yönünde olacaktır kullandığım araç markası gereği seat leon diyeceğim
kendim cordoba elegance 1.4 tdi kullanıyorum honda civic ies'den sonra bana yakıt konusunda ciddi anlamda faydası oldu kimine göre lpg ile değerleri birbirine yakın görünse de tam dolu 45 lt mazot ile 1100-1200 km arası uzun yol menziline sahip
donanım olarak yeterince tatminkar digitial klima ,cruse abs katlanır ısıtmalı aynalar,fonksiyonel direksiyon vs vs.. kaldı ki leon da buna aerodinamic yapı ve daha iyi yol tutuşu ve + konfor ve özellikler ekleyebilirsin
tartartar dizel sesi benim aracımda fazlasıyla mevcut ki 3 silindir olduğundan ötürü fakat diğer dizellerde bu ses neredeyse hiç yok hele ki hararet biraz yükseldiğinde benzinliden aşağı kalır yanı yok ve çoğu benzinlide bulamayacağın ivmeye sahip
bakımlarına gelince öncelikle şunu üzerine basa basa söylemek istiyorum bu benim ikinci dizel aracım ve diğeri vw idi her ikisininde bakımı aman aman pahalı değildir düzgün kullanımlarda uygun bakım aralıkları ile kaliteli yakıt alınması durumda sadce rutin yağ su kontrolü yeterli gelmektedir yeni nesil dizeller(kendiminkide dahil) rahat 300.000 km üzerine çıkabilmekteler yeterki eşek niyetine değil araç niyetine binelim bu hepsi için geçerli

ne alırsan al doğru seçimi yapacağını düşünüyorum benimki nacizane,kullanmış olduğum markanın üstünkörü özellikleridir dost teklifidir

şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin.