Gönderen Konu: ABD'den Vadi'ye ilk resmi tepki geldi !  (Okunma sayısı 1288 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
ABD'den Vadi'ye ilk resmi tepki geldi !
« : Şubat 10, 2006, 12:18:38 ÖS »
Tartışmaları süren Kurtlar Vadisi Irak filmine ABD’den ilk resmi tepki geldi. Avrupa'daki ABD Kuvvetleri Komutanı Orgeneral James Jones, 'Kurtlar Vadisi-Irak' filmini üstü kapalı olarak eleştirerek, ''filmler fikirlerin şekillenmesini etkiler'' dedi.
Washington'da basın toplantısı düzenleyen Jones'a, Avrupa'daki ABD askerlerine 'Kurtlar Vadisi-Irak' filminin gösterildiği sinemalardan uzak durmaları talimatı verildiği iddialar soruldu.

Jones, bunun bazı komutanların kişisel talimatı olduğunu, bu yönde alınmış genel bir yasaklama kararının bulunmadığını söyledi.

General Jones, ''kamuoyunun ilgisini çeken filmler, fikirlerin şekillenmesini etkiler. Önemli olan, gerçeği kurgudan ayırabilmemiz ve insanların görüşlerinin doğru ve gerçek üzerine kurulması" diyerek filmi üstü kapalı şekilde eleştirdi.

"Türkiye ile ABD arasındaki askeri ilişkiler mükemmel, her yıl daha da iyiye gidiyor" diyen Jones, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e de övgüler yağdırdı.

ABD'li Orgeneral, Özkök için, "kendisinin dostluğuna, liderliğine ve bilgeliğine değer veriyorum" dedi.

Film Hakkında
Film, 4 temmuz 2003'te geçiyor. Kuzey Irak'ta konuşlanmış 11 kişilik özel Türk kuvvetinin gizli karargahına ABD birlikleri gelir. Türk ekibi, bunu müttefiklerinin olağan ziyaretlerinden biri zanneder. Fakat, bu sefer durum farklıdır.

Değişen konjonktürde ABD bölgede 'son sözü' söyleyen tek güç olma hedefindedir. Onlara göre bölgede artık Türklere yer yoktur.

O gün 11 asker, başlarına çuval geçirilerek halkın gözlerinin önünde sınır dışı edilir. Bunu onuruna yediremeyen üsteğmen Süleyman Aslan, arkadaşı Polat Alemdar'a bir mektup bırakarak intihar eder.

Polat, intihar eden arkadaşının vasiyetine kayıtsız kalamaz. Adamları Memati, Abdülhey ve Erhan ile birlikte Kuzey Irak'a gelir. Sam W. Marshall, hayalindeki büyük planı gerçekleştirmek üzere bölgedeki herkesin birleştiği Arap düğününü basar ve onlarca kişi katledilir.
Gelin Leyla, baskında eşini kaybeder ve intikam yemini eder. Polat ve ekibi, bu sırada şehre ulaşırlar. Ancak bölgede tek bir savaş yoktur ve onları büyük bir mücadele beklemektedir.



Maverick

  • Ziyaretçi
ABD'den Vadi'ye ilk resmi tepki geldi !
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2006, 02:19:46 ÖÖ »
şerefiz amerika onlar önce kendi hollywood filmlerine baksınlar

ALG

  • İleti: 6375
    • THT
ABD'den Vadi'ye ilk resmi tepki geldi !
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2006, 02:30:44 ÖÖ »
birileri onlara teselli vermeli...bunlar ne zaman mızlanmadan yaşamasını öğrenicekler