Gönderen Konu: İLAVE İÇ AYDINLATMA YAPMAYI PLANLIYORUM YARDIM?  (Okunma sayısı 7140 defa)

Sınırda

İLAVE İÇ AYDINLATMA YAPMAYI PLANLIYORUM YARDIM?
« : Şubat 26, 2014, 03:26:48 ÖS »
Arkadaşlar herkese iyi günler, benim fd6 kasa 2012 civic var bunun ayak bölümüne aydınlatma yapmayı planlıyorum ama ordan sigorta panosundan iç aydınlatmaların sigortasından elektrik alsak olurmu ne dersiniz bu işten anlayan birisi bana yardım etse çok iyi olur.

faw13

Ynt: İLAVE İÇ AYDINLATMA YAPMAYI PLANLIYORUM YARDIM?
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2014, 03:58:12 ÖS »
sadece iç aydınlatma ile yanacaksa olur, eğer seyir esnasında sürekli yanmasını istiyorsanız ya parklara bağlatın, gündüz nasılsa yanmasının bir manası yok ya da kontağa bağlı çalışan herhangi bir yerden çekin ama o zaman gündüzleri de yanar, bir zararı var mı? yok ama gerek de yok gündüz yanmasına :)

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2014, 04:25:26 ÖS »
kapı müşürü tavan lambasına bağlamak daha mantıklı kapıyı actığınızda yanacak kapattığınızda sönecek  >=ok direk parklara bağlarsanız gece farları yaktığınızda gözünüzu alabilir gereksiz yere yorgunluk yaşamış olursunuz...

faw13

« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2014, 04:27:29 ÖS »
kapı müşürü tavan lambasına bağlamak daha mantıklı kapıyı actığınızda yanacak kapattığınızda sönecek  >=ok direk parklara bağlarsanız gece farları yaktığınızda gözünüzu alabilir gereksiz yere yorgunluk yaşamış olursunuz...

Parlaklığı devre ile ayarlanır onun, benim aracımda fabrikasyon var, yandığı bile belirli olmuyor dikkat etmezsen ama alt tarafı baya güzel aydınlatıyor

hedefimdesen

• HAMİT BIÇAK
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2014, 07:52:49 ÖS »
elektiriği sigorta kutusunun park çıkışından alırsanız daha iyi olur ışık şiddetini eğer led ile yapacaksanız araya direnç koyarak kısabilir ve daha homojen olur kolay gelsin.

snopy

• Emre KÜLEKÇİ
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2014, 11:01:51 ÖS »
Direk ön sol direkten tavana giden kablolar var ordan elektrik alabilirseniz daha rahat olur. Ben öyle yaptım kapılar açıldığında yanıyor  :emo

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2014, 07:35:22 ÖÖ »
Tavan aydınlatmasından alırsanız tavan lambası ile beraber yanıyor. Aynı zamanda sönüyor vs :)

Sınırda

« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2014, 09:33:23 ÖÖ »
Direk ön sol direkten tavana giden kablolar var ordan elektrik alabilirseniz daha rahat olur. Ben öyle yaptım kapılar açıldığında yanıyor  :emo

Tavan aydınlatmasından alırsanız tavan lambası ile beraber yanıyor. Aynı zamanda sönüyor vs :)

benimde aklımdaki o arkadaşlar tavan lambası ile yanması ama sol ön direkten giden kablo renkleri hakkında bilgi varmı?
sürekli yanmasını istemiyorum yani sadece kapıları açtığımda yansın yeterli benim için, daha önce focusta vardı benim onları ledle değiştirmiştim çok güzel olmuştu. şimdi tavan lambasını led yaptım ve bagaja da şerit led döşedim yandığında çok güzel aydınlık oluyor birde ayak tarafını hallettikmi tamamdır.

sawash_08

« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2014, 09:58:53 ÖÖ »
kapı altı ışıklarından da alınabilir bence, hem daha kısa kablolarla halledilmiş olur. bende yapmayı düşünüyorum. yaptıktan sonra foto ve bilgi paylaşırsanız sevinirim.

ozler

« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2014, 10:01:08 ÖÖ »
Aynisini bende istiyordum ama garantide bi problem cikarirlar diye vazgecmistim. Sigortayi actiginizda bir soket var yanyana acikmavi ve pembe olan kablolar tavan aydinlatmasi yani bosuna direk fln sokmeyin. Yabanci bir sitede gormustum bunuda

ozler

« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2014, 10:04:23 ÖÖ »
Bu ise girismisken kapi esiklerinizde led yoksa onuda yapin derim ayni kablodan elektrik alacaksiniz bikerede ikisi cikmis olur

Sınırda

« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2014, 12:16:28 ÖS »
haftasonu gelsinde bir bakalım neler yapabiliyoruz bir görelim, benim garanti falan çok da umrumda değil benim gözüme güzel görünsün yeter, kapılarda civic yazıları var onlarda sıkıntı yok birtek ayak bölümü kaldı birde bu honda logolu lazerlerden arka tampona yapayım bagajı açtığımda yansın diyordum ama sanırım basitleşti biraz onlar...

ozler

« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2014, 05:51:21 ÖS »
İsin cok basit ozman civic yazilarinin gittigi kapi esik kablolarindan paralel alip 5-10cm led yapacaksin.

Sınırda

« Yanıtla #13 : Mart 09, 2014, 04:53:44 ÖS »
Arkadaşlar bugün epey bir zamandan sonra projemi uygulamaya başladım,
Işıklandırma işlerine başlayacağım zaman ne yazıkki benim kapı eşiğindeki yazı da arızalanmıştı onu da aradan çıkarayım dedim ve işe başladım, önce kapı eşiğini onardım o su almış ve ledler çürümüş bu nedenle ledleri değiştirmem gerekti onu hallettim sonra iki tane üzerinde 9 le olacak şekilde ayarladığım şerit ledlerden bir şoför ve bir de yolcu tarafı için hazırladım. Sonrası resimlerde.

ozler

« Yanıtla #14 : Mart 09, 2014, 06:02:17 ÖS »
hocam bitmiş gece resminide görsek cok hos olurdu. paspaslara kadar aynı kullanıyoruz ztech :) sigortada hangi renklerdeki kablodan alınmış aydınlatma onuda yazabilirseniz cok memnun kalıcam yapmak isteyenlerede faydalı olur boylece

Sınırda

« Yanıtla #15 : Mart 11, 2014, 05:42:45 ÖS »

direksiyon altında ki sigorta panosunda 7 numaralı 7.5 amperlik sigortadan aldım enerjiyi...

Civic3965

« Yanıtla #16 : Ekim 19, 2014, 01:39:11 ÖÖ »
Tavan lambasina mi bağlı yoksa parklara mi ?

Sınırda

« Yanıtla #17 : Kasım 06, 2014, 08:23:12 ÖS »
Tavan lambasina mi bağlı yoksa parklara mi ?

özel mesaj attım diğer sorularını yanıtlayabilirm.