Gönderen Konu: FD6 Erken ABS Sorunu  (Okunma sayısı 6198 defa)

serkanbb06

  • İleti: 4
FD6 Erken ABS Sorunu
« : Eylül 23, 2017, 02:12:30 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba 2007 model Civic sahibiyim aracımda erken ABS'ye girme sorunu yaşıyorum.
Mesela;
- 20'yle giderken hafif bir tümsek, tırtıklı bozuk yolda hafif bir frene dokunduğunda ABS devreye giriyor.
- 20-30 KM hızla giderken önünüze birinin atladığını düşünün ani frende ABS'nin devreye girmemesi gerekirken (diğer arabalardan edindiğim tecrübeden ötürü bunu diyorum) ABS devreye giriyor ve araç kızaklıyor.
- Yolda 100-120 arası seyir halindeyken ani hız düşürmelerde mesela 100KM>70Km'e hıza düşüşlerde ABS devreye giriyor.

Velhasılkelam çözüm için yaptıklarımsa iki fren ustasına gittim "her şeyden yapar, uğraşma" dedi. Ankara'da Honda Bar'a gittim "disk ve balatadan" dedi

10.000 Bakımımda gelmişti bakımları yaptırırken ön disk ve balataları değiştirdim. Balatalar Nissin, Diskler Brembo taktırdım.

Sonuçsa, yine aynı değişen hiçbir şey olmadı.

Yani bu bir sorun mu evet, ha kullanımda seni ürkütüyor mu hayır ama daha temkinli kullanmanızı gerektiriyor.

Çözüm önerileriyse sanayideki çalışanların
- Abs beyni değişecek
- Abs sensörleri değişecek
- Abs okuyucuları temizlenecek
- Lastikleri değiştirin ( Mayısta Nokian Line2017 5. ay tarihli alındı, jantlar orjinal)
vs..

Bugün sabahsa ABS ustasına gittim ve test etti aracı sürüş halinde test sonuçlarını aşağıda ekledim ve dediği şudur ki "Senin lastiklerin bu araç için uygun yumuşaklıkta değil o yüzden erken ABS'ye giriyor. Daha uygun yumuşak lastiklerle değiştir."
Aracımda da söylediğim gibi Nokian Line 205-55-16 91v lastiklerim var.
Sizin lastik öneriniz ne olurdu?

Bu arada lastik önerisi sordum ama forumda arama yapınca da bir arkadaş nokian lastik takarak sorunu çözdüğünü ifade etmiş. Anlayamıyorum yani :/



ABS Test Sonucu


Bu ABS sorununu en net anlatan video aşağıda



[MEDIA=youtube]nqhlaNdbToo[/MEDIA]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi



mu§tafa01

  • İleti: 450
Ynt: FD6 Erken ABS Sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2017, 01:05:40 ÖS »
hafif tırtıklı yolda frene dokununca ABS devreye giriyor evet bu her fd6 da var veya bi çukura düşerken basınca denk gelınce vs.    100 120  ani hızda bastığım oluyor ama ABS devreye girmedi hiç o hızlarda  fd6 nın frenlerinden bende hiç memnun değilim acaba aracı yeni aldığınız için size farklı gelmiş buda size normal gelmemiş olabilirmi ??   lastikleriniz yeni  balata disk yeni   bence fazla kurcalamayın derim çünki banada  hiç güven vermiyor aracı aldığımdan beri yeni aldıysanız eğer normal olduğunu düşünüyorum bu şikayetlerin

serkanbb06

  • İleti: 4
Ynt: FD6 Erken ABS Sorunu
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2017, 03:01:54 ÖS »
hafif tırtıklı yolda frene dokununca ABS devreye giriyor evet bu her fd6 da var veya bi çukura düşerken basınca denk gelınce vs.    100 120  ani hızda bastığım oluyor ama ABS devreye girmedi hiç o hızlarda  fd6 nın frenlerinden bende hiç memnun değilim acaba aracı yeni aldığınız için size farklı gelmiş buda size normal gelmemiş olabilirmi ??   lastikleriniz yeni  balata disk yeni   bence fazla kurcalamayın derim çünki banada  hiç güven vermiyor aracı aldığımdan beri yeni aldıysanız eğer normal olduğunu düşünüyorum bu şikayetlerin


Evet yeni aldım aracı ama birçok civic kullanan arkadaşım var onlarda böyle sorunlar yok o yüzden bunu bir sorun olarak görüyorum


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

levo

  • İleti: 275
Ynt: FD6 Erken ABS Sorunu
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2017, 10:36:16 ÖÖ »
Aynı sorun Bridgestone Turanza lastikleri kullandığım dönemlerde bende de vardı ne zaman Mıchelın Energy ye geçtim sorun ortadan kalktı.Bence lastiklere odaklanın...

serkanbb06

  • İleti: 4
Ynt: FD6 Erken ABS Sorunu
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2017, 10:38:36 ÖÖ »
Aynı sorun Bridgestone Turanza lastikleri kullandığım dönemlerde bende de vardı ne zaman Mıchelın Energy ye geçtim sorun ortadan kalktı.Bence lastiklere odaklanın...

Valla çözemedim 2011 Honda’sı olan arkadasım petlas taktı sorun yok diyor
Lastikçiler nokian da yumuşak lastiktir diyor


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

serkanbb06

  • İleti: 4
Ynt: FD6 Erken ABS Sorunu
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2017, 10:52:36 ÖS »
Arkadaşlar bugün araca yaptıklarımı bir anlatayım :)

Bugün sabahtan fren testine gittim Ankara’da bir frenciye fren testini yaptılar, yolda test yaptılar sorun var ama çözüm bulamadılar. Lastik dediler.

Sonra bir tanıdık ustanın yanına gittim beni tanıdığı bir lastikçiye gittim Ankara’da Soner Rot Balans öyle mükemmel insanlar ki anlatamam yani. Onlar da lastik konusunu bayağı bir konuştuk. lastiğin hamurunun yumuşaklığını test ettiler bir cihazla Michelin’le aynı çıktı neredeyse ve bu lastikte sorun yok dediler.
Sonra bir Honda serviste çalışmış motor ustasına gittim.

O da direkt olarak “ABS pompası bozuk” dedi.  Ben de çıkmacıları vs aradım hani deneme amaçlı öğrenmek için başka bir ABS pompasında aynısını yapmak için. Ve bulamadım :)
sonra başka bir Honda özel servisine gittim. Onlar da deneme amaçlı bir ABS pompası takıldı. Sonuç olarak değişen bir şey olmadı. Bu duruma sevindim çünkü 3-4 bin tl fiyatı vardı ABS pompasının. Ve bana sonra “müsait olduğunda gel elimizdeki Balataları deneyelim Nissin sert bir Balata. Gel takarız olmazsa sökerim.” Dedi sağ olsun bu da düşünceli bir davranış. Başkası olsa bu durumda  “taktım geri alamam” derdi.


Sonra lastikçi arkadaşların yanına gittim tekrardan.
Orada ABS’yi devre dışı bırakarak sorunun lastikte mi ABS sisteminde mi olduğunu öğrenmek amacıyla test sürüşüne çıktık.
ABS iptalken aracın ABS’yi girdiği yerlerde frene basınca araç kaymaya, kızaklamaya başladı ama o kadar alakasız durumda kayıyor ki araç şahin doğan daha iyi yola tutunur kaymaz yani.
Olayın lastikten olduğuna kanaat getirdik ve ellerinde bulunan %40 kombinasyonlu Pirelli bir çıkma lastik taktık araca 32 psi hava bastık ve aynı testi yaptık. Sonuçsa maalesef yine aynı çıktı. Değişen bir şey yoktu.

Şu durumda;
- Lastikler sorunsuz ( ama bu sorunu yaşamayan bir Honda Civic’in Jant lastikle söküp beni araca takmak baya mantıklı bir fikir olarak geliyor, bunu da deneyeceğim.)
- ABS beyni, okuyucuları var hidroliği sorunsuz
- Ön disk Brembo ön balatalar Nissin takılı ( Başka marka balatalar denenecek
- Merkezi fren sistemi diye de bir şey varmış ABS dışında bir de ona bakılacak.

Bu Arada gittiğim özel servisteki Honda ustası “bu Civiclerin frenleri böyle, bu modelde civic geldiğinde seni arayacağım gelip test edersin, gerekirse onun lastik jant söker buna takarız aklında soru kalmaz” dedi.

Şimdi sizce sorun nerede :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kymnnnn

  • İleti: 30
Ynt: FD6 Erken ABS Sorunu
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2017, 04:47:24 ÖS »
Derdin ilginç allah kolaylık versin,
Rot bozukluğundan lastik desen farkına, diş derinliğinden, disk balata uyumsuzluğuna kadar herşey olabilir. Eğer abs devre dışıyken kayma eğilimi gösteriyorsa, süspansiyondan bile kaynaklı olabilir. Aracın yola tutunamıyorsa abs’nin devreye girmesi çok doğal, vsa var mı araçta, savurmayı denedin mi hiç aracı? Kayma eğilimi sağ tarafta mı sol tarafta mı? Bence sen abs pompası, fren yerine öncelikle süspansiyona yönel... birde aracın şasisini kontrol ettir, araç eğri duruyor olabilir... bu da tutuş kaybı için bir sebeptir


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3ddelisi

  • İleti: 203
Ynt: FD6 Erken ABS Sorunu
« Yanıtla #7 : Kasım 01, 2017, 07:10:16 ÖÖ »
Bu konuyu okuyunca aynı durumun bende de uzun zamandır olduğunun farkına vardım sorununuzu çözebildiniz mi? Çözdüyseniz sorun neden kaynaklanıyormuş? Kazasız keyifli sürüşler dilerim.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


vtec08

  • İleti: 552
Ynt: FD6 Erken ABS Sorunu
« Yanıtla #8 : Kasım 01, 2017, 07:29:10 ÖÖ »
ön fren balatanızın kesinlikle orjinal parça olması gerekli,resmi servisten Honda holagramli balata alın ve 500 km.boyunca ani fren yapmadan rodajı tamamlayın.Mevcut balatanız brembo diskinizle uyumlu değil,,brembo disk brembo balata yada brembo disk orjinal balata ile abs sorunu çözülecektir.Mevcut balatanız yeterli durdurmayı sağlayamadığından kızaklama yapıyor ve akabinde abs devreye girip kızaklama yapmasına engel olmaya çalışıyor..bu durumda en iyi çözüm kaliteli disk yumuşak balatadır.