akalelihan
Honda Jazz
|
 |
« : Mayıs 17, 2008, 02:39:15 ÖÖ » |
|
merhabalar yeni civiclerin klimasını bana açıklayacak varmı digital ekran tamamen off iken de sanki klima çalışıyomuş gibi geliyor bana illa ekranda a/c off u görmemiz mi lazım teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CVC2008
Honda Prelude

i-VTEC Power
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2008, 02:24:37 ÖS » |
|
klimanın kapalı olması için a/c off u görmen gerekir ancak servisle konuştuğumda bu araçların klimalarının gücünü motorun hareketinden değil elektrik sisteminden aldığını öğrendim. Ayrıca aracın tasarımı olarak iklim kontrollü klima olduğu için siz hiç ellemeyin istediğiniz sıcaklığı ayarlayın ve bırakın şeklinde tavsiye verdiler servisten. bende artık kapamıyorum klimayı araç kendi ayarlıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
akz
Honda Integra
2007 Civic Elegance Otomatik
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2008, 11:03:41 ÖÖ » |
|
klimanın kapalı olması için a/c off u görmen gerekir ancak servisle konuştuğumda bu araçların klimalarının gücünü motorun hareketinden değil elektrik sisteminden aldığını öğrendim. Ayrıca aracın tasarımı olarak iklim kontrollü klima olduğu için siz hiç ellemeyin istediğiniz sıcaklığı ayarlayın ve bırakın şeklinde tavsiye verdiler servisten. bende artık kapamıyorum klimayı araç kendi ayarlıyor.
klimanın gücünü elektrik ile sağladığına eminmisin ben motordan biliyorum. hangi servis bunu söyledi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erdemsss
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2008, 01:36:35 ÖS » |
|
dostum bende klimaların motordan güç aldığını biliyorum.ama eğer senin dediğin gibiyse klima yakıtı etkilememesi lazım...bana kalırsa bu işte bi yanlışlık var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
akz
Honda Integra
2007 Civic Elegance Otomatik
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2008, 01:42:18 ÖS » |
|
başka forumlarda okuma fırsatı buldum. bizde yani honda da böyle bir durum yok diye. başka markalarda varmış. fakat normaller gibi soğutmazmış gibi yorumlar var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samethanci
Honda City
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2008, 08:54:42 ÖS » |
|
havayı dısardan almaya ayarladıysan kapalıykende calısıomus gıbı hava ufler onu ıcerdekı havayı devırdaıme dondururusen kesılcektır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemall
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2008, 02:21:13 ÖS » |
|
en iyiysi kendiniz ayarlayın, otomatikte klimanın ne yaptığı pek belli olmuyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kacaman
Honda City
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2008, 01:46:50 ÖÖ » |
|
daha önceden klimalar ile başı derde giren ve bu sebeple bir kaç kez arabasını satarak kurtulmuş birisi olarak senin sorununu kapsamlı bir şekilde açıklayayım. yeni civic klima sistemi motordan bir kayış bağlantısı ile güç alarak çalışmaktadır, sana elektrik motoru demiş servis yalan söylemiş, şu an piyasada iki tip klima kompresörü yani klima motoru diye de adlandırılan komresör mevcuttur, sabit hacimli kompresör yani bizim araçlardaki kompresör, diğeri değişken hacimli kompresör yalnız bu biraz eski teknolojisi ile veriminin düşük olmasından artık yeni nesil araçlarda kullanılmamaktadır, ben de aracımı 6 haziranda aldım ilk işim klimasını detaylı olarak incelemek oldu, bende dijital termometre var hemen kaç derece üflediğini falan ölçtüm aracımızın kliması her hangi bir sorunun yoksa gerçekten güzel soğutuyo ki ben güneyde yaşıyorum burada bile harika, arkadaşlar belki fark etmedi belki ben söylim, auto tuşuna bastığında klimanın derecesini belirle ve mode tuşundan aracın neresinden hava gelmesini istiyorsan ayarla, ekrandaki auto yazısı kaybolur önemli değil halen devrededir, klimamızın bir güzel özelliği de iç nem oranı dışarıdan fazla olduğunda otomatik olarak dış sirkülasyona geçmesi iç nem düştüğünde tekrar iç sürkilasyona geçmesi bence güzel bir özzellik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kacaman
Honda City
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2008, 01:56:34 ÖÖ » |
|
klimanın performans testi nasıl yapılır: aracımızı gölge bir yerde 1 saat bekletiriz, elimizdeki termometreyi ön hava çıkışına yerleştiririz klimayı çalıştırmadan dış sıcaklık ile klima çalışmadan gelen hava arasındaki derece farkını görmek için havaladırmayı dış sürkilasyon ve max hızda açarız, eğer dış sıcaklıktan anormal şekilde sıcak hava geliyorsa kalorifer peteğininin önünündeki hava kesicisi perde tabir edilen kapak arızalı yada muslukla çalışan tip ise kalorufer musluğu tam kapatmıyor demektir. aracımızın klimasını dış sirkülasyon max üfleme hızında çalıştırırız kaput, kapılar ve camlar kapılar kapalı olacak şekilde 6 dakika çalıştırırız, termometreninin gösterdiği değer o an dış sıcaklığın yarısı veya yarının 4 derece altı olacak şekilde üflemeli aksi halde bir sorun var demektir, servise gitmelisin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kacaman
Honda City
|