Gönderen Konu: Sağ arka fren tutmuyor.  (Okunma sayısı 2694 defa)

kamuranozcan

  • Mustafa Kamuran Özcan
  • İleti: 27
Sağ arka fren tutmuyor.
« : Aralık 19, 2019, 04:42:38 ÖS »
2008 model honda civic Dream model tüplü aracım var. Geçen hafta araç muayenesine girdim ve arka frenlerdeki tutma mesafesindeki %86 sapmadan(sol 180 sağ ise 25 çıktı) dolayı aracım muayeneyi geçemedi. Sağ fren yeteri kadar tutmuyor
Balatalırımı değiştireli daha 6 ay olamadı. Aracı kahramanmaraşta 1-2 ustaya gösterdim .ilk usta Arka fren sisteminde bir sorun bulamadı .Balataları yerinden çıkararak tekrar taktı ve El freni sistemini sıkıştırdı ama fren testinde yine sorun aynı şekilde çıktı.
Başka bir ustaya gösterdiğimde oda frenlerdeki hidrolik yağların havasını aldı biraz daha iyi tuttuğunu gözlemledim ama usta sağ arka frenin abs den gelen basıncının diğerlerine göre düşük olduğunu söyledi. tekrar fren testine girmemi ve sorun çözülmezse ABS sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.ABS arıza ışığı şu ana kadar hiç yanmadı ama. ABS vsa sız sistem ustanın dediğine göre Sıfırı 5-6 bin çıkması 3 bin civarıymış. Fren testine tekrar düzeldi ümidiyle girdim ama sorunun yine düzelmediği söylendi.(Fren testi yapan yerde açıksası çok sağlıklı gelmedi bana çünkü ön teker için  olan bölüm arızalıydı ben oradayken usta arıyorlardı).
Sonuç olarak siz değerleri arkadaşlardan daha önce başına böyle bir olay gelen yada arıza sebebi ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.
Ben ilk önce başka bir fren testi yapan yere kontrol için gideceğim ve sorun devam ediyorsa en son honda servisine bir götürmeyi planlıyorum. 13 ocağa kadar bu sorunu çözmem lazım yoksa muayenem tekrar ücrete dönecek.



münzevi

  • Co-Admin
  • İleti: 538
Ynt: Sağ arka fren tutmuyor.
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2019, 12:29:12 ÖS »
Sanayide sadece frene bakan yerler olur, bu da bir seçenek.

kamuranozcan

  • Mustafa Kamuran Özcan
  • İleti: 27
Ynt: Sağ arka fren tutmuyor.
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2019, 03:31:19 ÖS »
Sorun malisef abs den çıktı. Önce arka diskleri çark ettirdim. Biraz işe yaradı sapma %40 kadar düştü sonra merkezi fren sisteminden dir deyip onuda değiştirdik. Yine düzelmedi en son abs beynini açtık içene yağ dolmuş ve beyin arıza yapmış. Çıkma bir abs bulup taktık ve sorun çok şükür düzeldi. Bana bu işe toplam 2600 TL ye mal oldu malisef