Gönderen Konu: Radyatör yedek depoya limit üstü Motor suyu dolması  (Okunma sayısı 2281 defa)

Terdem

  • İleti: 2
Radyatör yedek depoya limit üstü Motor suyu dolması
« : Eylül 07, 2019, 05:16:15 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. Teamhonda ailesine yeni üye oldum.1 yıl önce 2004 honda civic 1.6 Es otomatik araç aldım.bundan önceki araçlarımda böyle bi problem yaşamadığım için bu arabanında huyunu suyunu bilmediğim için bi problemle karşılaştım yardımlarınızı bekliyorum.
Aracımla uzun yola çıkmadan yağ su vs kont, yaptırdım.
Diyarbakır dan Çanakkaleye geçtim bi sorun yok Çanakkale den Balıkesirdede bi sorun yok.Balıkesir den Ankara ya geçtim. Ankarada arabanın altından çok az su kaçağı olduğunu fark ettim kaçağın lpg ile Motor hortumlarının birlesimi T den olduğunu ve onu değiştirdi lpg ci kaçak gitti. Tabi bu arada yedek depo suyu her zaman max çizgisinin ya çok az altında yada biraz üstünde olan su, yedek su deposunun kapağına 2 parmak kalana kadar dolmuş.lpg ci Motor bu suyu çeker dedi ben bi 10-15 km eve gittim bekledim baktım ayrı yerinde. Hemen ankara da özel bi servise götürdüm. Usta hava yapmıştır dedi radyatörden havasını aldı depo seviyesini ayarladı 3-4 gün bindim sorun yok.(Bu arada Usta bu şekilde tekrar yedek su deposu dolarsa büyük ihtimal Motor üst contada kaçak vardır değişmesi gerekiyor dedi)Ankaradan Diyarbakır a geldim yine yedek depo seviyesi max çizgisinin 15 cm civarında üstünde.Buna ne sebeb olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkür ederim.Bu arada hiç bir şekilde hararet çıkmadı. Arabam 145000 km de. Iyi günler herkese.



Honda

  • İleti: 2
Ynt: Radyatör yedek depoya limit üstü Motor suyu dolması
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2020, 10:09:51 ÖS »
1-Termostat contasına baktır.Bu conta deforma olursa yada yatağından çıkarsa araç fanları ya geç açar yada açmaz.
2-Aracın arka ve alt  kısmında kalan kaloriferlere giden borular kireçlenmiştir.Kireçlendiği için araç kendini soğutmakta güçlük çeker.İçerdeki basıncı atamadığı için sistemde gezen sıcak sıvı yedek depoya hücum eder.Böylece araç sıcakken yedek deponun kapağını açıp baktığında sıvının en üstte kadar çıktığını göreceksin.Kireçlenen bu hortumları ya değiştir yada araca saf organik antifiz koyarak gez.Hiç bir zaman ne radyatöre nede yedek depoya su koyma.