snowman_8
Honda Jazz
|
 |
« : Temmuz 19, 2008, 04:49:21 ÖS » |
|
mrb arkadaslar siyah honda civic arabamam var arabanın üstünde ufak tefek lekeler fln var aracıda parlatmak istiyorum pasta cila konusunda hiç bişey bilmiyorum kendim alıp arabaya uygulayabilirimiyim nasıl yaparım yardımcı olabilirmisiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ömeracar
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2008, 07:28:01 ÖS » |
|
bu konuda cok bılgılı degılsen bence hıc gırme ya bı oto boyacısına gotur pasta cila için yada daha düzgün bişey istiyosan biraz tuzlu ama  sonax tarzı bı yere gotur..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
korkuz
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2008, 11:51:13 ÖÖ » |
|
neden 2007-2008 se pastayı tavsiye etmiyorsun? bende bu konuya yabancıyım, bilgi verirsen sevinirim..ayrıca oluşan ufak tefek çizikleri ilerleyen zamanda nasıl kaybedebiliriz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SERVET
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2008, 11:58:47 ÖÖ » |
|
Bu konu daha evvelde açılmıştı. Meguiars dan asla şaşma daha iyisi yok Meguiars NXT serisi cila ile cilalayabilirsin Harelenme, ince dairesel çizikler varsa profesyonel bir uygulama merkezinde önce işlem yaptırmanı öneririm. Sonrasında ortalama ayda 1 kendin Meguiars hızlı cila ile cilalayabilirsin.
Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FATOŞ
HONDA PLAZA MARMARA
Honda Prelude

HONDA PLAZA MARMARA OTOMOTİV A.Ş.
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2008, 12:02:38 ÖS » |
|
Neden pasta yapılamıyormuş bende merak ettim şimdi? biz yapıyoruz ve bir sorun olmuyor
|
|
|
|
|
|
Fatoş KILIÇ Müşteri İlişkileri Sorumlusu Satış Sonrası Hizmetler Müdür Asistanı Honda Plaza Marmara Otomotiv A.Ş. Tel: (0212) 456 58 58 (Dahili: 813) Direk: (0212) 456 58 13 Fax: (0212) 456 58 44 E-Mail: fatoskilic@marmarahonda.comWeb : www.marmarahonda.com
|
|
|
farukfaruk
Honda City
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2008, 05:06:31 ÖS » |
|
1-2 yıllık arabaya bencede pasta gereksiz duruma göre tabi, her atılan pastada boyanın vernik tabakası incelecektir çünkü, ama arabayı haftada iki kere badana fırçasıyla yıkatıyorsanız, hale hale örümcek ağı gibi şekiller çıkıyorsa, tırnağınıza gelecek kadar kılcal çizikler oluşmuşsa pasta bu sorunları giderecektir, pasta gereksiz derken ince kılcak çizikler var ise şayet Meguiars NXT cilanın bunları büyük miktarda kapattığını gözümle gördüm, pasta attırmadan önce NXT ile bir parça denenebilir, kapatmıyorsa en son çare pasta atılması gerekir diye düşünüyorum. Birde arkadaşlar lütfen araçlarınızı fırçayla deterjanla yıkatmayın, 1 yıkamada birşey gözükmeyebilir ama her hafta yıkatsanız senede 54 yıkama yapar. Mikrofiber yıkama eldiveni ve kaliteli bir cilalı yıkama şampuanı kullanın, saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TYPE-R
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2008, 10:33:03 ÖS » |
|
1-2 yıllık arabaya bencede pasta gereksiz duruma göre tabi, her atılan pastada boyanın vernik tabakası incelecektir çünkü, ama arabayı haftada iki kere badana fırçasıyla yıkatıyorsanız, hale hale örümcek ağı gibi şekiller çıkıyorsa, tırnağınıza gelecek kadar kılcal çizikler oluşmuşsa pasta bu sorunları giderecektir, pasta gereksiz derken ince kılcak çizikler var ise şayet Meguiars NXT cilanın bunları büyük miktarda kapattığını gözümle gördüm, pasta attırmadan önce NXT ile bir parça denenebilir, kapatmıyorsa en son çare pasta atılması gerekir diye düşünüyorum. Birde arkadaşlar lütfen araçlarınızı fırçayla deterjanla yıkatmayın, 1 yıkamada birşey gözükmeyebilir ama her hafta yıkatsanız senede 54 yıkama yapar. Mikrofiber yıkama eldiveni ve kaliteli bir cilalı yıkama şampuanı kullanın, saygılar...
, 2008 model arabaya pasta saçma geliyo şahsi fikrim ama tabiki çizik giderilicekse uygulanması normaldır arkadaş sadece parlatmak için diyo yoksa atılmaz diye bişey yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metin16
Honda Prelude

Honda Power - The Power of Dreams
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 21, 2008, 10:43:41 ÖS » |
|
zımpara yapılmadıktan sonra vernik incelmez pasta zararı yok
|
|
|
|
|
|
Nerden sevmişim seni aklımda başımda değil.Bende talih ne gezer.Bal tutsam olur zehir kuru bir yaprağa döndüm kırık dallar üstümde senden başaka yar sevmedim inaki yer yüzünde.
|
|
|
TYPE-R
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2008, 10:59:31 ÖS » |
|
Peki pasta doldurucu bir özelliğemi sahip?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metin16
Honda Prelude

|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 21, 2008, 11:13:28 ÖS » |
|
evet ama yıpratıcı değil en azından siz ince pasta kullanırsanız daha iyi olur benim önerim 3M bu marka iyi hem pasta pholic ikisi bir arada satılıyor gayet güzel piyasada varmıdır bilmem netten araştırma yapılması lazım ikisi bir arda derken fabrikalarda ayrı ayrı kullanılır ama piyasada ikisi birdir tek bulmak biraz zordur her pasta kullanılmaz boyayı yıpratabilir
|
|
|
|
|
|
Nerden sevmişim seni aklımda başımda değil.Bende talih ne gezer.Bal tutsam olur zehir kuru bir yaprağa döndüm kırık dallar üstümde senden başaka yar sevmedim inaki yer yüzünde.
|
|
|
TYPE-R
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2008, 11:20:19 ÖS » |
|
Yok metin abicim bi yanlışın var pasta dolduruyosa o zaman neden her çizik kapanmıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metin16
Honda Prelude

|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2008, 11:22:48 ÖS » |
|
pasta pholic yapacaksın ozaman kapanmayan çizikler için yani zınpara tabi bunu usta boyacıların yapması daha iyi olacak kapanmayanlar için zımpara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merburvehan
Honda Prelude

Burhan
|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 21, 2008, 11:51:56 ÖS » |
|
Pasta benim bildiğim çiziği doldurmuyo boyayı alıyo ve çizik ortadan kalkıyo tabi derin olmayan yüzeysel çizikler zaten pasta yaptığımız zaman beze aracın boyası bariz bir şekilde çıkıyo burdan belli oluyo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SERVET
|
 |
« Yanıtla #14 : Temmuz 22, 2008, 11:31:51 ÖÖ » |
|
Pasta benim bildiğim çiziği doldurmuyo boyayı alıyo ve çizik ortadan kalkıyo tabi derin olmayan yüzeysel çizikler zaten pasta yaptığımız zaman beze aracın boyası bariz bir şekilde çıkıyo burdan belli oluyo...
Aynen öyle arkadaşlar Pasta çok ince zerrecikler halinde kumlu bir yapıdır Gaye çiziğin olmadığı yerden boyayı alıp , çiziğin olduğu yere doldurmak. Bir tür seviye düzeltme yani Dolayısı ile pastanın kum kalınlığıda ( aynen zımparada olduğu gibi numara numaradır ) çiziğin derinliğine göredir. Çizik derinse uygulamayı mutlaka bir profesyonele yaptırmak lazım. Çiziği yok edeceğim diye boyanızı kazıyabilirsiniz özelliklede makina ile uygulama yapıyorsanız. Çok daha derinse zımpara ve rötuş boya  İnce çizikler ancak kendi kendimize halledebileceğimiz şeyler. Hoş şimdi Turtle Wax ın rütuş rujlu cilaları çıktı onlarda kısa süre için çözüm ama  Şunu özellikle bilmemiz lazım. Koyu krema kıvamında olmayan sıvı içerikli ürünler çizik kapatmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
farukfaruk
Honda City
|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 22, 2008, 01:06:44 ÖS » |
|
Kafam karıştı bu zamana kadar hep pastanın incelttiğini duymuştum, incelterek çizik ile çizik olmayan yeri aynı seviye getirdiğini bir nevi tesviye ettiğini duymuştum, çiziğe doldurduğu boya ne kadar süre tutunabilirki, ayrıca metalik boyalarda en üstte vernik vardır, boyaya inmiş çiziği verniğini aşıp boyaya kadar inicezki boyada çizik olan yeri dolduralım, metalikler için konuşuyorum vernik kalktığı zaman zaten çok mat bir renk oluşur ne kadar cila atsanız vernik havası vermez, vernik tabakası sağlam olursa cila kendini gösterir. pasta konusunda yanlış biliyormuşum o zaman.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SERVET
|
 |
« Yanıtla #16 : Temmuz 22, 2008, 01:13:27 ÖS » |
|
Kafam karıştı bu zamana kadar hep pastanın incelttiğini duymuştum, incelterek çizik ile çizik olmayan yeri aynı seviye getirdiğini bir nevi tesviye ettiğini duymuştum, çiziğe doldurduğu boya ne kadar süre tutunabilirki, ayrıca metalik boyalarda en üstte vernik vardır, boyaya inmiş çiziği verniğini aşıp boyaya kadar inicezki boyada çizik olan yeri dolduralım, metalikler için konuşuyorum vernik kalktığı zaman zaten çok mat bir renk oluşur ne kadar cila atsanız vernik havası vermez, vernik tabakası sağlam olursa cila kendini gösterir. pasta konusunda yanlış biliyormuşum o zaman.
Doğru biliyorsun zaten söylediğimiz farklı değil. Pasta boyalı yerden alır çizigin içini doldurur. Bu işlemi yaparken de bir yeri doldururken bir diğer yeri inceltir. Yanlış bildiğin bir şey yok doğru sadece ,fade biçimimiz belki yanlış oldu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
farukfaruk
Honda City
|
 |
« Yanıtla #17 : Temmuz 22, 2008, 01:37:13 ÖS » |
|
Doğru biliyorsun zaten söylediğimiz farklı değil. Pasta boyalı yerden alır çizigin içini doldurur. Bu işlemi yaparken de bir yeri doldururken bir diğer yeri inceltir. Yanlış bildiğin bir şey yok doğru sadece ,fade biçimimiz belki yanlış oldu  çizik yeri doldurduğunu bilmiyordum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
intense
Honda Jazz
The Power Of Dreams
|
 |
« Yanıtla #18 : Temmuz 24, 2008, 08:17:28 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
WHICH ONE IS RİGHT FOR YOU?
|
|
|
|
SERVET
|
 |
« Yanıtla #19 : Temmuz 24, 2008, 09:23:36 ÖS » |
|
Verdiğin bilgi için teşekkürlerde kardeş Yeni arabaya cila atmayınca sonraki altı ay yıkamayacak yada güneşe çıkarmayacakmıyız ? Eğer söylediğinin bizim bilmediğimiz teknik bir açıklaması varsa yazıp bizlerede yardımcı olurmusun lütfen ki yanlış bildiğimiz bir bilgiyi düzeltmiş olalım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|