Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Otomatik viteste araç R konumunda getirildiğinde silkiliniyor  (Okunma Sayısı 237 defa)
atoz73
Honda Jazz
*

« : Eylül 03, 2008, 05:29:09 ÖS »

Merhabalar ben Atakan muhasebecilik yapıyorum 2001 mod. 1.6ies otomatik bir civic sedan satın aldım. İlk defa otomatik vites araç kullanıyorum. Park halindeyken Aracı geri vitese aldığımda şöyle bir zıplıyor bu normal midir? Yoksa bir arızanın göstergesi midir? Yardımcı olursanız Sevinirim.
farukfaruk
Honda Integra
*

« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2008, 09:48:11 ÖS »

zıplıyorsa bir aksilik vardır ama 96-01 kasa civic'ler vites geçişinde sadece hafif bir sarsıntı yapar 01-06 kasalar var üst model civiclerde bu sarsıntıyı bile hissedemezsin, sadece geri vitesdemi yapıyor, yoksa P den D ye attığın zamanda varmı ?

98 1.6 ies otomatik
TYPE-R
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2008, 09:50:08 ÖS »

normal diye biliyorum çünkü aynısı bendede var  okey

uc
Honda Civic VTI
**

gOOd LiFe ``` Çağrı Ünal

« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2008, 11:24:28 ÖS »

hondada hic otomatik kullanmadim ama 307dim wardi otomatik oda zipliyodu, opel astra wardi arkimda oda hafif ziplatiodu genelde olan bisey sanirim bu...

albaysali
Honda Jazz
*

« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2008, 05:02:48 ÖS »

bende 03 var hafif titreme oluyor ve normal degil bakılacak ama senin kasa için servis normal demişti.
rallier_61
Honda Jazz
*

« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2008, 01:09:38 ÖÖ »

normaldir,her otomatik vitesli araçta olur,ki şöyle olur vites P konumuna alındıktan sonra el freni çekili olsa bile fren bırakılınca esneme payından ötürü park dişlisine yük biner..sen de vitesi parktan çıkarırken bu binen yükün neticesinde dişli ayrılırken ses-sarsıntı görülür..bunun ilacı ise vitesi N konumuna alıp el frenini çekmek,freni bırakıp yükü el frenine bindirmek,daha sonra tekrar frene basarak vitesi P konumuna almak..ben hep böyle yaparım,o sesi ve sarsıntıyı da yaşamam.. tabii ki el freninin de iyi tutması gerek,yoksa kaçıran bir el freni ile bu işlemi yapmak nafile..
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: