Hocam, yanlış bilgilendirme yok, Aracım FK2 vites tam otomatik. kaydığım hiç bir yokuş yok. Aracımda hill holder falan yok. istediğim kadar askıda kalabiliyorum, vites küçültürsem yavaş yavaş çıkıyorum. direksiyon 6 kulakçıklı olan viteslerin tamamı tiptroniktir. Hatta daha net olması açısından, rapmada geriye kaçıran araç Asla Tam otomatik değildir. ya da bir arızası vardır. Tam otomatikte sistem her zaman ileriye doğru gitmek ister, her zaman şanzumana bir haraket yükü bindirir. siz boşa atmadığınız sürece, fakat tiptronik ve i shift gibi yarı otomatik viteslerle durum böyle değildir. araç durduğunda yük şanzumandan düşer. tiptronik vites bildiğimiz tam otomatiğin manuel kontrole izin veren modelidir. Yarı otomatik vites sistemi değildir. robot kollu olan ve sizin yerinize debriyaja basan vitesler yarı otomatik. Yani dream üstü FD6 larda bulunan şanzuman tam otomatik değil tiptroniktir. Ancak haklısınız, servisteki satıcılıar inatla bunun tam otomatik olduğunu söylerler.
Ama şunu unutmayın, tam otomatik vites siz aksini söylemedike asla rampada kaymaz, Teknik yapısı yüzünden bu mümkün değildir.
zamanında bu aracı almadan önceki aracım tam otomatikti, ilk defa FD6 test etmeye gittiğimde, tiptronik vitesi satıcı inatla tam otomatik diye anlattı, rampada geri kayınca sordum, ya benim araç ta tam otomatik ama kaymıyor bu niye kayıyor, dedi ki yeni sistemler böyle... Tabi o zaman bilmiyorum, girdim googla başladım araştırmaya ve mevzuyu anladım. Olayın yeni ve eski sistemle hiç bir alakası yok, tamami ile teknik farklar var... Mesela Dream araçlarda bulunan vites geriye kaçırmaz, ama Elegance ve benzeri araçlarda bulunan vites kaçırır. çünkü dreamlarda bulunan vites tam otomatiktir, süt modlardaki ise tiptroniktir.
Yeni Hondayı bilmiyorum, ama eğer dediğiniz gibiyse, yani yokuş kalkış desteği var deniyorsa ama sizde yoksa, hemen aracı iade edin, ve sorunsuz olanını isteyin derim. Ancak dreksiyon altı kulakçık sistemi yoksa, 2-D3-D-R-N şeklinde bir vitesse ve geri kaydırıyorsa.
ya kaydığınız rampa çok diktir, aracın o an ürettiği güç tırmanmaya yetmiyordur ki bu durumda D3 konumuna getirerek kalkarsınız. Ya da şanzumanda sıkıntı vardır, Yok aracınız S-D-N-R şeklinde ise, dediğiniz gibi kandırılmışsınızdır, Ama önemli değilse bu sizin için, vitesi S modunda 1'e alarak kaydırmadan kalkabilirsiniz.