Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Ön takımdan gelen tıkırtılar  (Okunma Sayısı 254 defa)
zahek
Honda Jazz
*

Civic 2001 ES Vtec

« : Mart 25, 2008, 04:12:30 ÖS »

Merhabalar,

Aracım 2001 es vtec ve ön takımdan ilginç tıkırtılar geliyor.Aracın amortisörleri ,tekerlekleri,salıncak rotları,rotiller değişti fakat bu ses gitmedi.Akşam tekrar ustaya gösterdim pek bir çare bulamadı.Başka birinin demesi üzerine söylüyorum; salıncak burçları yahut direksiyon kutusundan kaynaklanabilirmiş.Acaba neden olabileceği yönünde bir fikri olan var mı?
Bu sesler özellikle sağ ön taraftan gelmekte ve bozuk zeminde ilerlerken oluşmakta.Örneğin sol tekerlekten bir bozuk zemine girince daha tok bir ses alıyorum.Ya da bu ses ön tarafta dağıldığı için bana öyle geliyor.İlgin bir durum yani...

merburvehan
Honda Prelude

Burhan

« Yanıtla #1 : Mart 25, 2008, 05:02:43 ÖS »

Ön takım tamammen değiştiyse ve hala ön taraftan ses geliyosa (arnavut kaldırımı yolda özellikle) bence direksyon kutusundandır.Bende toyota varken aynı şekilde sesler geliyodu götürüp ön takım bozuk parçaları tespit ettirdim ama hiç bozuk parça yoktu.Problem direksyon kutusundandı...
zahek
Honda Jazz
*

Civic 2001 ES Vtec

« Yanıtla #2 : Mart 25, 2008, 09:03:52 ÖS »

direksiyon kutusunda olması halinde masraf ne kadar tutar acaba?bilgisi olan var mı?

mutunch
Honda Civic Type R

8253

« Yanıtla #3 : Mart 25, 2008, 09:31:44 ÖS »

benim bildiğim kadarıyla bizim kasaların kronik sorunuymuş bu. ancak sorun denemez sanırım, çünkü sadece ses yapıyor ancak direksiyon kutusunun çalışmasında bir sorun olmuyor. keyfe keder problemlerden olabilir. ama bilgili birkaç kişi daha yorum yaparsa güzel olur.

Honda Hayat Onda
merburvehan
Honda Prelude

Burhan

« Yanıtla #4 : Mart 25, 2008, 09:34:55 ÖS »

Hondada tam bilmiyorum toyota varken bu sorunla karşılaşmıştım bana usta işi uzun sürer demişti fiyatı pahalıya çıkabilir demişti bende arabayı satıcaktım ilgilenmedim yaptırmadım yani ama hondadaki esp elektrikli direksyon pahalıya çıkar bence..
zahek
Honda Jazz
*

Civic 2001 ES Vtec

« Yanıtla #5 : Mart 26, 2008, 02:36:05 ÖÖ »

evet keyfekeder bir durum.sadece canımı sıkmaktan başka bir işe yaramıyor işte:)
ama fiyatla ilgili bilgisi olan varsa ve yazarsa makbule geçer.

ret
Honda Integra
*

kamyonlar kavun taşır..

« Yanıtla #6 : Mart 26, 2008, 02:52:27 ÖÖ »

benım aracta 2001 ls aynı sorun bendede vardı.. stabilizede ve bozuk yolda araba saga sola esneyınce yapıyorsa:tok ses geldigini soyluyorsun. benım sorunu aynısı. masrafa gerek yok. bu aracların kutuları oyle kolay arıza yapmaz. kutudan cıkan saglı sollu rot demirlerinde gevseme vardır. esneme yapınca o sesi yapıyor. gidersin usta sıktırırsın olur biter. ama fazla sıkarsa direksiyon agırlasabılır. dıkkat et. ayarı yaptırırsın..

kamyonlar kavun taşır..
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: