Gönderen Konu: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?  (Okunma sayısı 33286 defa)

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #25 : Haziran 20, 2010, 10:32:50 ÖS »
bilya sesi olabilir mi
gergi bilyaları gıık gıııyk gibi sesler triger, altarnatör, klima kayışı gergi bilyalarından yada şarz marş kuru bilyalarından geliyor olabilir, bobinle ne ilgisi varmış da değiştirmişler bu millet hepten dolandırıcı olmuş yaaavvv



murdogan

  • İleti: 181
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #26 : Haziran 20, 2010, 10:42:48 ÖS »
ya bilmiyorum abi.acaba istanbul ümraniye civarı bildiğiniz bir usta varmı yada forumdakilerin bildiği biri.kime gitsem böyle deneme yanılma yoluyla para döküyoruz.sanayiye gitmek istemiyorum açıkcası artı halledemiyorum hiç bir sorunu.

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #27 : Haziran 20, 2010, 10:53:45 ÖS »
istahbul temsilcilenimiz var onlarla irtibata geçsene.

murdogan

  • İleti: 181
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #28 : Haziran 20, 2010, 10:56:11 ÖS »
tamam.forumda çok yeniyim ulaşmaya çalışıcam.yardımların için teşekkür ederim çok sağol abi.

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #29 : Haziran 21, 2010, 06:13:18 ÖÖ »
anasayfada bölgeler kısmı var marmara bölgesi ne gel istanbulu bak

surez

  • İleti: 162
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #30 : Haziran 21, 2010, 03:33:44 ÖS »
az önce klima gazını kontrol ettirdim. uygun seviyedeymiş. 1 dakikada nerdeyse 7 defa klima devreye girip çıktı. basınç pompasında sorun olabilir dedi. ya da basınçla ilgili bişeyde. servise gidicem galiba. bu sorun sanayide olcağa benzemiyo. bu arada klima fanı üstündeki soğuyan boru buz tututyo hemen. ancak devre dışı kaldığından hemen eriyor.

acaba önce hangi parçadan başlasak?
bilgisayar bu sorunu algılayabilir mi?
teşekkürler.

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #31 : Haziran 21, 2010, 05:10:07 ÖS »
o boru buz tutuyorsa, içeri üfleme nasıl hızlımı yavaş mı, yani üfleme hızını sona aldığında kuvvetli üflüyor mu

surez

  • İleti: 162
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #32 : Haziran 21, 2010, 07:59:05 ÖS »
üfleme hızı gayet normal.
kendime kızıyorum. 3 senedeir her yaz gaz değiştirip bindim. ve klimasının yetersizolduğunu düşünerek durumu kabullendim.
meğerse arabaya gelen hafif serinlik. borularda olan soğuk havanın etkisi imiş.

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #33 : Haziran 21, 2010, 08:23:46 ÖS »
basınç pompası ne oluyormuş öyle bir parça yok
kaptör demek istemiş olabilir
hiç mi soğuk üflemiyor tam tarif edermisin

surez

  • İleti: 162
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #34 : Haziran 21, 2010, 11:14:13 ÖS »
soğuk üflüyor.ama klima motoru hemen akabinde stop ettiğinden ve bir süre sonra yeniden çalıştığından çok verimsiz.
yani tam soğuk hava gelmeye başladığı an klima motoru devre dışı kladığından hava ılıyor ve ısınıyor. aynı şey tüm yolculuk boyunca devam ediyor.
belki de bu kesintisiz çalışıp durma sorunu klima motoruna zara bile veriyordur.
bu arada klima motorunun devreye girip çıktığını klima kayışını takip ederek ve rölantideki dalgalnmadan çok kolay anlıyoruz.

surez

  • İleti: 162
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #35 : Haziran 21, 2010, 11:15:00 ÖS »
yani klima sürekli çalışsa hiç sorun olmayacak

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #36 : Haziran 21, 2010, 11:17:26 ÖS »
servise götür bence arabayı basınç kaptörü bozuk olabilir, iç petek veya dış petek tıkanmış olabilir, içi değil arası kirden falan çok tıkanırsa da olur. iç basıç az yada fazla geliyor sebebi bu makineye bağlasa usta görmesi gerek neden görememiş hayret, sanırım ustan klima olayından pek anlamıyor.

surez

  • İleti: 162
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #37 : Temmuz 05, 2010, 06:28:04 ÖS »
bugün konya yetkili servis toros a gösterdim, durumun normal olduğunu evapuratörün olduğu  yerde derece gibi bişey var o içerideki havanın belli dereceye gelmesiyle klimanın durmasını sağlar dedi.
yani hem motor kendini soğutmaya alır hem de iç sıcaklık motorun durup yeniden çalışmasına neden olur dedi.

ama ben hala emin değilim. içerisi asla serinlemez bu taktirde. soğuk sıcak soğuk sıcak....
ve tüm honda modellerinden işleyişin bu şekilde olduğunu söyledi.

forumda 2001 sonrası kasada klima sorununudan bahseden bir arkadaş da yine servisin sonunda klima kompresörünün açılıp kapandığını farketmesi üzerine kompresör dğişimi gerekebilir dediğini yazmış. gerçekten garip durum.

egede ne yapacağız o sıcaklarda bilmiyorum


surez

  • İleti: 162
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #38 : Temmuz 05, 2010, 06:31:34 ÖS »
arkadaş şunu yazmış.
Alıntı sahibi: hibo üzerinde Haziran 19, 2010, 10:36:05 ÖÖ
merhaba arkadaşlar...dün itibsariyle aracımın 30bin bakımını yaptırdım...geçen ay yaptığım iki uzun yolda başıma gelen klimanın soğutmamasını servise söyledim...test sürüşüne filan ıktık..15-20 dakika ankara içinde dolaştık ustayla...ancak tamin edilebileceği gibi klima,ustanın yanındayken kusursuz çalıştı!!kesinlikle soğutmama yapmadı,süperdi yani...ama yinede usta sağolsun,gazına,elektrik sistemine bakılacak heryerine baktı ve klima sistemi gayet normal dedi...bende bakım sonrası mutlu mutlu evime giderken(servis ile benim ev 220 km mesafede) yolda kontrol mahiyetinde klimamı açtım,tam soğutuyor derken o da ne,yine ılık ılık üflemeye başladı!!!!en düşüğe getiriyorum olmuyor,22-24 filan yappıyorum olmuyor,içeride hafif rutubet kokan ılık hava geziyor!!!sonra çektim yol kenarına,araç rölantide iken tekrar çalıştırdım klilmayı,tıpkı serviste olduğu gibi yine buz gibi yaptı çalıştı...hazır çalışırken haraket ettim,normal 100-110 km a hızla cruise ile seyrederken yine kesildi soğuk hava,ılık hava ve hafif rutubet kokusu!!!gerçekten çok canım sıkıldı....sonuçta mesela ampul patlak olur,usta bakar,değiştirir,problem çözülür....ama burda uzun yolda klima devreden çıkıyo,ustayla 15-20 dakikalık gezinmede bişey olmadı ama eve dönüş yolundada bi türlü soğutmadı klima!!!yani test sürüşünde ustayı buna nası tanık yapacağımı bilemiyorum,zaten onun yanında bişey yapmıyacağını az çok tahmin etmiştim aynen öyle oldu.......i-shift e 2010 yazılımı da yüklettim,maşallah araba çok tatlı oldu ama klima problemi aynen duruyor,ki haftaya yaklaşık 800 kmlik yola gideceğim,yine klimasız olcak büyük ihtimallle...yokmudur bunun bi çözümü?

not: klima gazı normal seviyede imiş,tümsistem kontrol edildi sigortalar filan,normal,polen filtreside değişildi....sistem normal ama problem anormal!!
saygılar...


merhaba arkadaşlar...geçen hafta izmir terakki honda ya gitme fırsatı bulabildim...aracımın öncelikle klima gazı kontrol edildi...komple boşaltılıp yenideen dolduruldu ve tam 400 g gaz eksik çıktı...(normal de 600 g mış full olduğunda)...ancak klima gazı tam doldurulduktan sonra tekrar test sürüşüne çıktık usta ile,aracım aynı problemlere devam etti,yalnız bi iki veriyi daha netleştirdik...araç ortalama 100-120 km hız ve civarına geldiğinde(devir 3000 ve üzeri) klima kompresörü devreden çıkıyor,yani ekranda AC on yazmasına rağmen klima devre dışı kalıyor.. bu kez benim bu şikayetimi ustanın yanında defalarca yaptı aracım,işin iyi tarafı artık ustalarda gördü sıkıntıyı....yaklaşık 6 saat aracı incelemelerine ve birkaç test sürüşüne rağmen problem çözülemedi maalesef...aracın garantisi devam ettiği için garantiden klima kompresörünü değiştirecekler büyük ihtimalle...bi iki hafta içinde başka bir kompresör montajı ile sorunun kompresörden olup olmadığını anlayacağız,öyleyse şayet kompresör değişecek....bütün bunları,evime izmirden daha yakın olan ankarada devam edeceğiz bakalım hayırlısıyla...velhasıl servisteki ustaların ilk defa karşılaştığını öğrendiğim bu problem umarım hiçbirimizin başına gelmez...saygılar....

hibo

  • İleti: 292
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #39 : Temmuz 06, 2010, 07:52:05 ÖÖ »
merhaba surez...evet yukarıdaki iletiler benim başımdan geçenler...bu cumaya ankaradan randevu aldım,kompresör değişimi gerekecek muhtemelen onlar da problemi çözemezse,onu netleştirmeye çalışacağız bakalım cuma günü...benim araç 2008 civic hb...rölantide ve düşük hızlarda hiçbir problemim yok,klima oldukça başarılı hatta...ama hızım 100-110 ları bulmaya başladığında peteklerden bi ılık hava ,az sonra az soğuk sonra tekrar ılık hava geliyor,yani bu hızlardan sonrasında sadece ılık-sıcak hava geliyor...sonra hızımı düşürmeye başlayınca tekrar buz gibi hava geliyor,tekrar hızlanınca yine ılık hava geliyor(izmirde test sürüşü yaptığımız usta ,ılık hava gelmeye başlayınca ekranda AC on yazmasına rağmen muhtemlen kompresörün devre dışı kaldığını belirtti,ve ilk izlenim olarak kompresör değişimi gerekebileceğini söyledi)...ilk şüphelenilen şey klima gazıydı ve hakkaten eksik çıktı,ancak gaz tamamlandıktan sonra problem niye aaynen devam etti kimse bi anlam veremedi...can sıkıcı mevzular..umarım hallolur bi an önce...gelişmeleri yine haber etmeye çalışacağım saygılar...

hibo

  • İleti: 292
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #40 : Temmuz 10, 2010, 07:24:06 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar..dün klima sistemine birde ankarada bakıldı..sağolsun usta epey ilgilendi...şimdilik sorun çözüldü görünüyor...yapılan şey ise,ne olur ne olmaz diye sigorta kutusundaki klima rölesi değişti yenisiyle(garanti kapsamında),birde usta sanırım şarj dinamosunun üzerindeki kompresörün fişi var,onu çıkarıp taktı gevşeyip temassızlık yapıyor olabilir diye,sonrasında 3 defa test sürüşü yapıldı,problem çıkmadı...eve dönüş yolundada 200 km boyunca klima hep açık kaldı,maşallah gayet güzel çalıştı...inşallah sorun bu kadar basit bişeydir,bir daha tekrarlanmaz...saygılar...

caddy_w

  • İleti: 2
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #41 : Ocak 02, 2011, 04:09:37 ÖS »
selamlar, 2005 model honda accord sahibiyim, aracı 02.12.2010 da aldım. aldığımda klima da bir sorun yoktu, hatta uzun zamandır kullandığım passat model araçlardan daha sert soğuk üflediğini tespit etmiştim. ama aracı aldıktan 10 gün kadar sonra ki havalar o sıra çok soğuk gittikten sonra biraz ısınmıştı (yaklaşık 20 derece) klimayı çalıştırdığımda kompresörün devreye girmediğini gördüm, motor kısmındaki klima boruları hiç soğumuyordu böylece kompresörün devreye girmediğini kesin anladım... hemen bir klima işi de yapan elektrikçiye gittim. sözde klima gazını tamamladı ama ben eksik olmadığını düşünüyorum. deneme de kompresörün devreye girmediğini gördük, bunun üzerine kompresörün devreye girmesini aküden manuel olarak denedi, sonuç kaplin kasnağı devreye sokuyordu. bunun üzerinde başladı araçta kompresöre ait sigorta aramaya ama bulamadı. daha sonra bir arkadaşını aradı ona durumu anlattı telefondaki kişi bilgisayarla beynin sıfırlanması gerektiğini söylemiş ancak onda alet olmadığı için sadece akü kutup başını söküp bir kaç dakika bekleyeceğimizi söyledi. işlemi yapıp birkaç dakika bekledikten sonra kompresör devreye girdi. ama yarım saat sonra falan bir dalgalanma yaptı yani sert soğuk üflerken biraz ısında sonra tekrar sert soğuk üflemeye başladı ama sonrasında sürekli soğuk üfledi ve sorun yoktu... aradan bir hafta yada on gün geçtikten sonra bir gün yine aracın içinin çok ısındığı düşüncesiyle klima ayarını düşürerek kabini soğutmak istedim ancak kompresörün yine devreye girmediğini sadece dışarıdaki havayı üflediğini anladım. eve gelince kaputu açıp akünün kutup başını söküp bekledim ama düzelmedi. klima borularını kontrol ettiğimde motor ısısı etkisiyle ılık olduğunu hiç soğumadığını dolayısıyla kompresörün hiç devreye girmediğini anladım. sizce neden olur? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #42 : Ocak 02, 2011, 05:34:42 ÖS »
telefonla konuştuk ama tanışmadık, sizi tanıyalım bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz, şimdiden keyifli ve aktif forumlar diliyorum.

caddy_w

  • İleti: 2
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #43 : Ocak 04, 2011, 04:38:36 ÖÖ »
evet arkadaşlar sorun çözüldü, ve inşallah tekrarlamaz... önce bostancı oto sanayi de bir yere gittim oradaki çocuk klima cihazına bağlayıp içinde gaz olduğunu gördükten sonra ustasını cep telefonundan aradı. ustası bugün olmayacağını yarın halledebileceklerini ama yarın tekrar gelmem gerektiğini söylemiş, bunun üzerine ustanın telefon numarasını alarak birde ben kendi cep telefonumdan aradım. ustaya nasıl bu kadar basit ve telefondan teşhis koyabildiğini, olası arızaları ve olası masrafı sorduğumda lafı gevelemeye başladı. yani anlayacağınız bana güven verecek kadar bilgili olmadığı kanaatine vardım... oradan çok yakında olan ve birgün önce arızayı nerede nasıl tespit ettiririm araştırması sırasında öğrendiğim yer olan ikiler honda özel servisine gittim. ciddi bir yer, hoşuma gitti. oradaki yetkiliye durumu anlattım ve ben klima ünitesini elektronik olarak test ettirmek istiyorum eğer elektronik kısmında sorun çıkmazsa sizin klimacınız varmış beni ona yönlendirirmenizi rica ediyorum dediğimde, yetkili tabi ne demek hemen yardımcı olalım dedi ve hemen oradaki ustalardan birini görevlendirerek bilgisayarı araca bağlattı ve test edilmesini sağladı. test neticesinde elektronik bir arıza olmadığı ortaya çıkınca bana klimacıyı tarif edip yolladılar, bende onlara teşekkür ettim ve buradan da tekrar teşekkür ediyorum bostancı ikiler honda özel servisine. klimacının dükkanının adı merve oto klima'ydı sanırım. gittim bana ismini söyledikleri usta yoktu, babasını hastaneye götürmüş. orada olan diğer usta ben yardımcı olayım dedi. bende durumu anlattım, bunun üzerine aracın kaputunu açtıktan sonra sigorta kutusunun kapağını açtı bana birkaç kez klimayı açıp kapattırırken kendisi de rölelerin üzerinde elini gezdirerek klima kompresörünün rölesini aradı. sonra bir röleyi yerinden söktü, bir kablo ile rölenin girdiği yuvalar arasında köprü yaparak kompresörün devreye girip girmediğini kontrol etti ki giriyordu. bana kompresörü devreye sokan röleniz bozulmuş, bunu değiştirelim ama ileride tekrar bozulabilir, çünkü bunlarda kronik bir sorun var bu klima kompresörlerinin manyetik kavramaları çok akım çekiyor bu sebeple bobini sık yakıyor bizde manyetik kavramayı sökerek bobincide daha az akım çekecek şekilde tekrar sardırıyoruz dedi ve maliyetinin de 180 tl olduğunu söyledi. bende şu an sadece röleyi değiştirmesini bobin revizyon işine daha sonra karar vereceğimi söyledim. sonuçta sadece bobini değiştirdi ve herşey normale döndü, maliyeti 40 tl oldu. usta bence işinin ehli biriydi elini attı ve işi çözdü ona da teşekkür ederim. oysa iki hafta evvel ilk arıza olduğunda kadosan oto sanayi sitesinde 70 tl vermiştim... neyse sizce bobini tekrar sardırmaya gerek varmı? benim kanaatime ve bilgilerime göre manyetik sargılarda bobin sarımı ve çekilen akım direkt olarak manyetik alanın gücünü etkiliyor. örneğin 20 amper çeken bir manyetik sargı misal 5 kg taşıyorsa bunu kabloyu örneğin 8 yada 10 tur daha sararak 15 ampere düşürebiliriz ama taşıma gücü 4 kg'a düşer. bu durumda bahsi geçen yerdeki manyetik kaplin motordan kayış aracılığı ile aldığı hareketi kompresörün gazı pompalayan kısmına ilettiği ve bu bölümde zaman zaman yüksek basınç nedeniyle güç gerektiği için manyetik kaplinin gücünün zayıflatılmasından dolayı zaman zaman kaçırabileceğini düşünmekteyim. yani böyle bir işlemin doğru olmayacağı kanaatindeyim. sizler ne dersiniz? düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim, teşekkürler.

demiray

  • İleti: 1457
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #44 : Ağustos 07, 2011, 08:56:07 ÖÖ »
arkadaşlar benim problemim klima düşük devirlerde soğutmuyor   devir yükselince  klima güzel soğutuyor klima gazı normal   ustanın demesine göre üç  parça tıkalı olabilir 1  klima radyatörü     2 klima filitresi  3  göğüslüğün hemen arkasında bir valf varmış oda  tıkalı olabilir

demiray

  • İleti: 1457
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #45 : Ağustos 07, 2011, 08:57:40 ÖÖ »
acaba ilk bakması gereken parça hangisi olması gerekir ona göre  parçaların 3 ünüdedeğişmesi gerekebilir dedi  hangisini ilk değişip denemek gerekir klima komprösörü güzel durumda basıncı normal   ama sistemde tıkanma var dedi usta

farukcelik

  • İleti: 119
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #46 : Ağustos 07, 2011, 03:53:11 ÖS »
kacaman kardeş walla bu işte profösör olduğun belli, bendede klima açıkken torpidonun altından tısss diye ses gelip gidiyor yardımcı olursan sevinirim.

galantus

  • İleti: 822
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #47 : Ağustos 07, 2011, 06:07:43 ÖS »
kacaman kardeş walla bu işte profösör olduğun belli, bendede klima açıkken torpidonun altından tısss diye ses gelip gidiyor yardımcı olursan sevinirim.
o tıss sesi benim bildiğim kadarıyla normalimiş. Cünkü arkadaşın 2000 model ies dende geliyor ama hep değil ara sıra. O servise gösterdi normal dediler.

galantus

  • İleti: 822
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #48 : Ağustos 07, 2011, 06:09:07 ÖS »
Birde arkadaşlar benim klima bazen acayip soğuk üflüyor içeriyi anında soğutuyor yani herşey normal. Ama bazende böyle soğuk üflemiyor sanki biraz ılksı üflüyor diyelim ve içeriyi soğutması biraz daha zaman alıyor bu neden olabilir

farukcelik

  • İleti: 119
Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
« Yanıtla #49 : Ağustos 07, 2011, 06:25:16 ÖS »
inşallah normaldir walla korkuyorum başıma iş açıcak diye...