Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: ....kasko acil yardım....  (Okunma Sayısı 183 defa)
birisimi
Honda Integra
*

« : Temmuz 17, 2008, 10:26:29 ÖS »

arkadaşlar 99 ies civic arabamla yaptıgım kaza sonrası araç yetkili servise çekildi. araçta çok fazla bi hasar yok ama yetkili servis faiş bi fiyat çıkarıyo arabanın kasko değeri 14 milyar araçta 8 milyar gibi bi hasar çıkıyo.... araçta olan hasarda far tırnaklarının kırılması klima radyotoru on tampon sol davlumbaz alttaki plastik korumalık, aracın on taraftaki kopru gibiolan sey(saseye baglı olan parça ismini bilmiyorum aynaların baglandıgı kısım en fazla bir kaç parça daha.. bu fiyat bana çok geliyor ama yrın diger supeli parçaların incelenmesinden sonra fiyatın dusecegini dusunuyorum... Neyse konunun ozune geleyim bu fiyat dusmese bile araç pelte çıkarmı??? servis aslında araç sahibi istemezse çıkmaz diyor ama içimde bir korku var ayrıca bu soyledigim parçalar için çok değilmi bu fiyat...
kemalengin
Honda Prelude

« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2008, 11:33:02 ÖS »

öncelikle geçmiş olsun...

kasko ekspertizleri hasar görmüş olan parçaların değişimini vermek zorundalar... tamiri mümkün olan far radyatör ve diğer parçalarını yenisiyle değiştirilmesi karşılığı eski parçaları alırlar... bahsettiğiniz parça panel olarak geçer... aynaların bağlandığı kısım derken neyi kastettiniz anlayamadım ama yürüyen aksam mı yoksa kaportadaki hasarmı bilemiyorum ama söylediğiniz rakam sadece parça tutarımı yoksa işçilik boya vs.vs. toplam tutarmı onudabilmek gerekir... sonuç olarak kasko şirketlerinin belirlemiş olduğu rakam vardır... araçtaki masrafın kasko değerinin tahminen %75 ini geçmesi durumunda aracın pert edildiğini biliyorum... genel olarak söyleyebileceklerim bu kadar yanlış olan yerler varsa doğrusunu bilen arkadaşlar düzeltirler...

gambino
Honda Jazz
*

« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2008, 03:41:28 ÖÖ »

servisin fiyati kafasina gore fazla cikarma gibi bir luks u yoktur.
servis hasar tespit yapar,parca listesi, iscilikleri yazar.
daha sonra eksper gelir ve parcalari kontrol eder, onaylar yada onaylamaz, iscilik fiyatlarini yazar.
hasar masrafi kasko degerinin yuzde 50 si yada fazlasi ise aracin pert e cikar.

sahibi istemesse nasil pert e cikmaz diye merak edersin.
ornegin aracin degeri 10 bin ytl. 6 bin ytl masraf cikti kazadan dolayi. sen eger eksper ile konusup , ben pert etmek istemiyorum bana 3-4 milyar verin, ben arabami yaptiririm dersen. yada su parcalarin sifirini istemem tamir ettiririm, bu sekilde fiyati dusururum dersen pert e cikarmazlar aracini, bu senin pazarligina kalmis tabi eksper ile.
birisimi
Honda Integra
*

« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2008, 10:35:23 ÖÖ »

arkadaşlarçok sukur arabam yapuılmaya baslandı.... araçta ilk servise sokuldugunda 12.000ytl gibi bir fiyat istendi işin peşinde koşmam ve saolsun servisteki arkadaşların yardımlarıyla fiyat 5.700ytlye kadar indi....
pert olayına gelince honda çamkıran servis şefiyle konustum araç sahibi istemediği surece araç pert olmaz diyor.. pert olması için kasko bedelinin %100'ünü aşması lazım diyor.. kasko firmasına sert çıkın diyorlar mahkemeye vericem falan diyin diyorlar kasko şirketi ver mahkemeye falan der ama onlarda bildiği için mahkeme sonucunu sizinle pazarlığa baslar diyorlar...
SERVET
Honda Prelude

« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2008, 10:43:00 ÖÖ »

% 100 ünü nasıl aşacakmış.
O servis şefi ne çok biliyormuş öyle
% 60 sınırı Kasko nun pert vermesi için yeterlidir.
Ayrıca o sefvis şefi hiç  sigorta avukatı ile uğraşmamış anlaşılan.
Herneyse hayırlısı ile aracın çıksın güle güle kullan kardeşim ama bence servi şefinin lafı ile kasko firmasına girişmeye kalkma. Dünyanın en iyi avukatları sigorta şirketlerindedir bilesin.

arkadaşlarçok sukur arabam yapuılmaya baslandı.... araçta ilk servise sokuldugunda 12.000ytl gibi bir fiyat istendi işin peşinde koşmam ve saolsun servisteki arkadaşların yardımlarıyla fiyat 5.700ytlye kadar indi....
pert olayına gelince honda çamkıran servis şefiyle konustum araç sahibi istemediği surece araç pert olmaz diyor.. pert olması için kasko bedelinin %100'ünü aşması lazım diyor.. kasko firmasına sert çıkın diyorlar mahkemeye vericem falan diyin diyorlar kasko şirketi ver mahkemeye falan der ama onlarda bildiği için mahkeme sonucunu sizinle pazarlığa baslar diyorlar...

gambino
Honda Jazz
*

« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2008, 11:51:15 ÖÖ »

dedigim gibii sinir yuzde 50 dir. 100 de 100 degil
gecmis olsun hayirlisi ile toplanir insallah.
birisimi
Honda Integra
*

« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2008, 07:10:49 ÖS »

% 100 ünü nasıl aşacakmış.
O servis şefi ne çok biliyormuş öyle
% 60 sınırı Kasko nun pert vermesi için yeterlidir.
Ayrıca o sefvis şefi hiç  sigorta avukatı ile uğraşmamış anlaşılan.
Herneyse hayırlısı ile aracın çıksın güle güle kullan kardeşim ama bence servi şefinin lafı ile kasko firmasına girişmeye kalkma. Dünyanın en iyi avukatları sigorta şirketlerindedir bilesin.

%100'ü söyle asıyor benim arabam 16 milyar civarı 0 parçalarının degeri tek tek toplamaya kalkarsan 100milyar civbarı anladın??
TUNCER07
Honda City
*

« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2008, 01:10:37 ÖÖ »

öncelikle geçmiş olsun. bu işlerin altında danışıklı dövüşler de var EMİN OLUN. Konuyla alakalı değil ama Kaskodan konu açılmışken başımdan geçen ve aynı ağızdan dinlediğim bir kaç olay anlatayım. yaklaşık bir ay önce kaza yaptım. axa oyak sigortayı çağırdım saolsunlar çekici gönderdiler ve ikame araba verdiler. aracımın hasarı ön tampon ve ön kaputtu, yavaş olduğum için kaputun ucu çok az eğilimişti. neyse çift saç bu yeni kaputlar değiştirdiler. ertesi gün servise gittiğimde sağ farın sökülmüş olduğunu gördüm halbuki hiçbirşeyi yoktu. OLAY şu: exper çağırılmadan önce sağ far sökülür yerine kırık far takılır sonra ekper parçaları onaylar sizin farınız yerine geri takılır. bunların hiçbiri size verilen faturada gözükmez. hayali mal satıp sahte fatura düzenlerler.
TUNCER07
Honda City
*

« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2008, 01:15:04 ÖÖ »

benzer olay aynı serviste arakadaşımın başına şu şekilde gelir. arkadaşa arabayı çarpar ön kaputa local boya yaptırır 6 milyar kaskoya faura çıkar. arkadaş aslını astarını araştırmaz ne de olsa elinde kapı gibi fatura vardır. aracı yine bizim şirketten arkadaşına satmaya kalkınca servise gösterirler, servis merkezi sistemden bakar; arabanın ön çamurluklar ve kaput komple değiştiği anlaşılır. daha doğrusu HAYALİ DEĞİŞME, yine kaskoya girmiştir para, hayali işler yapılmıştır. OLAN SİZİN ARABANIN SİCİLİNE OLUR.  insanın aklına böyle bi işşte experin parmağıda olmaz mı acaba gibi bir fikir gelir. bu işleri yapan hangi servis diye sorarsanız, benim bir daha uğramayacağım servis diye cevap vereyim ben size:) allah düşürmesin.ankarada  yaşıyorum. ankaralı honda severler dikkatli olun bence. ---.
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: