Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Honda Civic Termostat Sorunu  (Okunma Sayısı 353 defa)
salem
Honda Jazz
*

« : Temmuz 24, 2008, 04:51:37 ÖS »

Selam arkadaşlar. 1998 model honda civic sedan aracım var. Dün Erzurumda'ki bosh car servisine aracımı götürdüm. Genel bir kontrol yaptırmak için. Usta bana aracınla rampa aşağı inerken hararaet göstergen düşüyor mu diye sordu. Ben de evet sıfıra kadar düşüyor dedim. Termostadın arızalı dedi. Elimde orjinal termostat vardı. Usta termostatın bulunduğu yeri söktü. Ama orada termostat yoktu. Termostadı takmamışlar dedi. Daha sonra bendeki termostatı taktı. Erzurum soğuk bir memleket. Usta kışın bu şekilde bindiysen hiç ısınmamışsındır dedi ve ekledi; termostatsız bir aracın daha fazla yakacağını söyledi. Şimdi ise rampa aşağı indiğimde hararet göstergesi düşmüyor.
Sorum şu arkadaşlar. Termostat iptalini ne için yaparlar? Bunun araca zararı var mıdır?
Ayrıca aracım daha önce 45 Manisa plakalı idi. Belkide sıcak bir memleket olduğu için termostadı iptal etmişlerdir.
Polen filitresini ve fern yağını değiştirdiler. Bir de klima gazı ekledilr. Proplemler düzeldi.
Saygılarımla
yassi
Co-Admin
Honda S2000

Professional Honda Driver...Drift time now!

« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2008, 05:14:18 ÖS »

Termostatın iptali diye bişey duymadım bugüne kadar Smiley bence işgüzar bir usta unutmuştur onu takmayı SmileySmiley

yassi
Co-Admin
Honda S2000

Professional Honda Driver...Drift time now!

« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2008, 05:15:54 ÖS »

Hem termostatı olmayan araç fan açmaz ki motorda hararet yapar nasıl kullandın ki arabayı. Motor ısınınca hemen sıcak suyu atar tahliye borusundan... :S :S :S

salem
Honda Jazz
*

« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2008, 05:28:40 ÖS »

Daha önce fan müşürünü değiştirmiştim. Değiştirdikten sonra hararety yükseldiğinde fan devreye giriyordu. Usta benimyanımda söktü termostatın takılı olduğu yeri. Bende gördüm termostat yoktu. Nasıl olmuşsa termostatın contası yerindeydi. Ustaya neden termostadı takmamışlar dedim. O da unutmuş olabilirler yada herhangi bir nedenden dolayı termostadı çıkarmış olabilirler dedi. Bu durum karşısında şaşırmadım diyemem. Ben de sizlere bunun sebepleri neler olabilir diye yazıyorum.
ilkeronat
Honda Jazz
*

« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2008, 07:16:55 ÖS »

termostat uçlarını kısa devre yapıp ve fanı sürekli çalışır konumda tutabilirler. tabii bu duruma fan motoru ne kadar dayanır bilemem (sürekli çalışma). yokus aşağı giderken ibrenin düşmesi de motorda yük olmadan fan soğutma yapıyor ve durması gereken zamanda bile çalışmaya devam ediyor dolayısıyla hararet göstergesi düşüyor olabilir.düşünemediğim şeyler de olabilir sadece yorum yaptım kafamdan.
gambino
Honda Jazz
*

« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2008, 09:44:42 ÖS »

termostat fan i calistirmaz, fan müşürü calistirir bu yuzden fan zamaninda calismitir termostatin yokken.
genelde hararet yapan araclarin termostatlarini iptal ederler, aracin buyuk ihtimalle hararet yaptigi icin iptal etmislerdir.
akbaş
Honda Jazz
*

« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2008, 01:25:45 ÖÖ »

termostatını olmaması yazın aracın hararet yapmaması için çıkarmıştır.motor suyunu termostat  90 dereceye getirir suya yol verir ama kışın aracın hiç ısınmaz?
gambino
Honda Jazz
*

« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2008, 03:19:51 ÖÖ »

her termostat ayni derecede acmaz, hondalarin orijinal termostatlari 82 derecede acmaya baslar, 90 derece tamamen acilmis olur.
termostat olmadigi zaman araba isinir kisin araba isinir, fakat normalinden cok cok yavas isinir.
inferno__pol
Honda Jazz
*

« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2008, 12:38:57 ÖS »

benim 97 euro civic var hararet yapıo oldugu yerde ve fan su kaynamasına ragmen açılmıo, müşürü degiştiirdima ama yine de açılmıo sıra termostata geldi ama arac hareket etmeden oldugu yerde gaza basıp yüklendigimizde kaynamaya başlıyor ve fan yine açılmıyor ayrıca araca sıralı lpg taktırdım ondan sora oldu ve bi usta telefonla görüştüm lpg den kaynakalanıor olabilir dedi ve şu anda bulunduum yerde honda dan anlayan yok antlaya ya gidicem arabaya fana düğme taktırdım ara sıra acıorm pek sorun olmadı...
merburvehan
Honda Prelude

Burhan

« Yanıtla #9 : Ağustos 02, 2008, 11:16:04 ÖÖ »

benim 97 euro civic var hararet yapıo oldugu yerde ve fan su kaynamasına ragmen açılmıo, müşürü degiştiirdima ama yine de açılmıo sıra termostata geldi ama arac hareket etmeden oldugu yerde gaza basıp yüklendigimizde kaynamaya başlıyor ve fan yine açılmıyor ayrıca araca sıralı lpg taktırdım ondan sora oldu ve bi usta telefonla görüştüm lpg den kaynakalanıor olabilir dedi ve şu anda bulunduum yerde honda dan anlayan yok antlaya ya gidicem arabaya fana düğme taktırdım ara sıra acıorm pek sorun olmadı...
Seninde termostat kapalı konumda kalmış arkadaşım su motorun içinde kalıyo kaynamaya başlıyo radyötörden devirdaim yapamıyo yapamadığı için hararaet müşürüne sıcak su gelemiyo ve fan açmıyo.Yedek su deposundan su taşmaya başlar fakat parmağınla baktığında su elini yakmaz ılıktır...
10ur_0
Honda Jazz
*

« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2008, 02:12:45 ÖÖ »

termostat sökülse araba hararet yaapr çünkü tremosttat acmassa su devemlı motorun içinde dolasır ancak arızalıdır
Fatih Eryol
Honda City
*

Tek hayalim VTI

« Yanıtla #11 : Ağustos 22, 2008, 05:18:14 ÖS »

Arkadaşım aynı sorun bendede olmuştu araba hararet yapıyor fakat fan bir türlü açmıyordu. Bendeki sorun termostat miadını doldurmu yeterli sıcaklığa ulaşsa bile termostat açmıyordu dolayısıyla sıcak su fan müşürüne ulaşmadığı için fan çalışmıyordu. Fanı direkt bağlayıpta srvise kadar götüreyim dedim ama termostat açılmadığı için aracım motorunda su dolaşımı olmuyordu. Son çare yolun kenarına çekip termostatı sökmek oldu.

Aman dikkat et derim termostatın orj. 70 ytl yan sanayisi 15 ytl civarı 78 derecede açanından almalısın. Ama sen sen ol honda orj. parçasından vazgeçme.

Keyifli sürüşler.
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: