Gönderen Konu: Honda City 2006 Cvt Kalkışlarda vuruntu, titreme yapma çözümü bilenler yardım  (Okunma sayısı 2635 defa)

Arzmen

  • İleti: 1
Arkadaşlar Honda City 2006 model 158.000 km de aracım var. Bir süreden beri araç ışıklarda durduğumda ya da kalkış yapacağım zaman ara ara kalkış esnasında vuruntu yapmaya başladı. Her zaman yapmıyor ama ara ara bu sorunu yapıyor. Frenden ayağımı çektiğim anda Gaz verdiğimde 1-2 saniye hareket etmiyor sonra birden tekleyerek vuruntu yapıp hareket ediyor. Motor soğukken değil ısındığında bu sorun oluyor. Hareket ettikten sonra gidişinde falan hiçbir sorun yok. Araç LPG li cvt yağını da 152.000 km de yetkili servisinde değiştirmiştim. Sorun sizce neyden kaynaklanıyor olabilir. Sadece D konumunda kalkışta yapıyor vuruntuyu rolanti düşüp alçalarak.Benzinde bu sorun yok. N veya P konumunda iken rolantide bir dalgalanma yok.fakat titreme yapıyor yağ değiştirmiştim ama kesilmedi. Şuan canımı en çok sıkan nokta vuruntu yapması. İnsan her durduğunda stres oluyor acaba bu sefer yapacak mı diye.Arabadan soğudum diyebilirim. Aldığım kişi 145.000 de arka 4 bobini ve tüm bujileri de değiştirmiş. Daha farklı ne olabilir. Sivasta oturuyorum. Sivas’ta yetkili servis harici Honda’dan anlayan iyi bir usta tavsiyesi verirseniz de sevinirim.



fzthgosm

  • İleti: 2228
Kardeş sorununu yazali bi hayli olmuş. Çözümü buldun mu? Araç ısınınca yapıyorsa şanzıman yağı soğutma sisteminde bir sıkıntı olmalı. Şanzımanda sıkıntı olsa soğukken de yapar

Ltrnk25

  • İleti: 1
Üstad bende 2007 Bi city aldım 1 ay oldu. Aynı sıkıntı devam bende de başladı. Bileydim almazdım. Çok stres yapıyorum. Birde bende rölanti 1500-2000 e kadar çıkıp tiretip aşağı iniyor inincede Bi civilti gibi ses geliyor. Sen çözebildin mi?
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2020, 02:32:00 ÖS Gönderen: Ltrnk25 »