ret
Honda Integra
orda bir köy var uzakta..
|
 |
« : Mart 02, 2008, 12:39:37 ÖÖ » |
|
arkadaslar 2001 civic ls vtec otomatik aracım var. rampa yukarı yuklu agırlıkla cıkınca stop ediyor arıza ısıgı yanıyor. ve calısmıyor. 10 dakka sonra tek marsla alıyor ve arıza ısıgı bellı bır klometreden sonra kayboluyor.ama tekrar tampa yukarı vurunca stop ediyor. yada cok ara gazlı kullanımda aynısını yapıyor. bırde yazın temmuzda sıcak havada anayoldan park alanına gırdıgımde bırkac kez aynısını yaptı. benzin otomatigıyle ılgılımıdır nedir anlayamadım. ustalara soruyorum bır suru abuk subuk laflar. onlara kalsa motoru komle yenılerler. yardım ve cevap beklıyorum.. saygılar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oldwolf
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2008, 03:40:59 ÖS » |
|
bizim 406'da da wardı aynı problem yalnız aracın LPG ayarı olmadığındandı...eğer aracınızda LPG warsa ayarına baktırmanız gerekiyor...Saygılar
|
|
|
|
|
|
Teşekkürler... Emre-Kurt
|
|
|
zeki_u
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2008, 03:19:59 ÖÖ » |
|
Merhaba, Rampa dediğiniz yolun durmu çok rampamı normal trafiğin aktığı rampa mı? Çok dik bir rampaysa; (hangi şehir ve hangi bölgede olduğunuz söylemenizde yardımcı olur) Benzin deposu durumunuz ve araç stop ederken veya tekrar çalıştıkdan sonra eksozunuzdan bir duman çıkıp çıkmadığı ile ilgili bilgi verirseniz size birkaç bilgi aktaracağım. Saygılarımla zeki UGUZ
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 09, 2008, 03:34:27 ÖÖ Gönderen: refleks »
|
|
|
|
|
ret
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2008, 04:12:56 ÖÖ » |
|
rizede oturuyorum ve oldukca rampalı bir yer. benzin yarım depo olsada aynısını yapıyor. hatta gecen hafta hic rampa cıkmama ragmen duz yolda defalarca ıstop etti. ekzozdan cıkan duman renginde bir degisiklik gormedim.sıcak havada daha cok yapıyor.. tesekkur ederim. saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeki_u
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2008, 12:51:40 ÖÖ » |
|
Merhaba, Araçda emisyon değerlerini kontrol etmek için bir pozitif karter havalandırması diye bir sistem vardır. Bu sistem karter de oluşan yağ ve yakıtı (silindirden kaçan) buharını tekrar manifolda verir ve yakmasını sağlar. Çok eğimli yolda bu borudan yağ gelir ve aracın bı yakıtı yakamamasından dolayı da stop ettirir. Bu durumda Yağ seviyesi mutlaka üst seviyenin altında olduğundan veya alt ve üst çizginin ortsında olmasını sağlayın. Bu durumla sık sık kaşılaşıyorsanız mutlaka bu sistemin temizliğini kontrol ettirin. Çünkü orada yağ birikmelerinden dolayı tıkanıklık oluşabilir veya yağ jelleşmiş olabilir. Pekarta gidip erdal beyle görüşün. Beni ve bu konuda söylediklerimden bahsedin onlar yardımcı olurlar. Bir sorun olursa bana ulaşırlar. Saygılarımla Zeki UGUZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ret
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2008, 01:14:22 ÖÖ » |
|
acıklamanız cok teknik oldu tesekkurler. sunu da ekleyeyım egzostan cıkan duman beyaz renklı oluyor soguk havalarda.. ama sankı buhar gıbı cok acık bır beyaz. dıkkatımı cekmıstı ama onemsemedım. onla bır alakası olabılırmı. bu arada ben rızedeyım ve en yakın honda servisi trabzonda 70 km. bıde aracta kn acık hava fıltresi var. ve iki yıldır hiç temizlenmemis bunuda etkisi olabılırmı. ve bunu nasıl temizletebilirim. simdiden tesekkur ediyorum. saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeki_u
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2008, 01:23:43 ÖÖ » |
|
Ben ce Siz bir Trabzon Yapın 70 Km 2 yılda fazla sayılmaz. Beyaz ilk çalıştığından araç ısınıncaya kadar geliyor ise sorun yok. Ama duman stop ederken ve ettikten sonra geliyor ise bahsettiğim konudur. Yine siz pekarta gidin filitre konusunu da onlarla görüşürsünüz.
Saygıalrımla Zeki UGUZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ret
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2008, 01:28:51 ÖÖ » |
|
en kısa zamanda servisin bir bakması lazım. hondamın istop etmesi o gün moralsiz gecirmeme sebep oluyor. tesekkur ediyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erdemsss
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2008, 04:50:04 ÖS » |
|
dostum başınç değişikliklerin olabilir ben de 407 hdi vardı oda aynı seyi boluda yapı yo sürekli gaz yemiyo stop ediyo.motor ikaz yanıyo.servise sordum bişy olmaz dediler .ama sen yinede sağlam bi ustayla görüş
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ret
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2008, 05:13:47 ÖS » |
|
sorunu bulduk. ekzantirik kayış sensoru arızalıymıs. onu degisecez. insallah sorun hallalocak.iyi ustaya baktırmak lazım. ilginize tekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeki_u
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2008, 01:21:42 ÖÖ » |
|
Öyle bir sensör yok ama herhalde adı farklı Krank Pozisyon sensörü olmasın. Neyse sen aracın yanındasın tabiş anlamak daha kolay.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ret
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 14, 2008, 02:08:40 ÖÖ » |
|
ya usta oyle dedi. ne derse inanıyoruz. ama bu motoru kendim yapabilseydim. kaputun teline dahi kimseyi dokundurtmam. denize dustuk bi kere..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ysfrmk
Honda Jazz
işte bu...
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 14, 2008, 11:26:19 ÖÖ » |
|
kardeş benim 2008 civic im var daha 45 günlük aynı sorun bende de var ben servise götürdüm hiçbirşeyi yok dediler sonra tekrarladı yine götürdüm bana bu sefer de beyni giden sokette temassızlık var dediler düzelttiler verdiler sana tavsiyem şu soketlere baktırman geçmiş olsun şimdilik benim arabda sorun yok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|