Gönderen Konu: Benzin? Rölanti Valfi? Ya da?  (Okunma sayısı 3203 defa)

EuphoriA

  • İleti: 47
Benzin? Rölanti Valfi? Ya da?
« : Şubat 16, 2009, 09:10:00 ÖS »
Arkadaşlar Merhaba,

92 Civic EX Otomatik aracım var. Yaklaşık 1 sene önce bir sorun belirdi. Araç giderken durup dururken gaz yememe ve akabinde kırmızı ışık v.s gibi durmalarda stop etme veya kalkarken tekleme yapmaya başladı. Bu sorunu gördüğümde arabayı musait bir yere çekip vitesi D veya N' e alıp birkaç defa gaza basıp yüksek devir yapınca çözülüyordu. 1 sene içerisinde bu sorun 3-4 defa tekrarladı.

En son geçen C.tesi günü sorun yine başladı ama bu sefer daha şiddetli. Şöyleki ;

- Motor sıcakken çalışmıyor. Çalışsa bile rölantide kalamıyor stop ediyor. Gaz pedalı ile takviye yapınca 500 - 2000 devir arasında silkeleyerek çalışmaya çalışıyor 2000 deviri geçince aniden devir düşüyor ve stop ediyor. Bu esnada egzozdan gürültü geliyor ve siyah duman atıyor.

- Motor soğukken kontak açınca yine çalışmıyor. Kontağı çevirirken gaz pedalına tam yüklenince zar zor çalışıyor. Jikle açık olduğu için çalışmaya devam ediyor ama egzozdan pat pat gürültü ve siyah duman geliyor. Benzin kokusu ve garip bir koku yayılıyor. Ve egzozdan benzin veya su benzeri birşey damla damla geliyor. Bu esnada motor kısmından herhangi bir anormal gürültü gelmiyor ama aşırı silkeleme var. Motor ısınana kadar böyle devam ediyor ısınmayla birlikte rölnatide kalamadan stop ediyor.

Aracın son yağ, hava filtresi, benzin filtresi, yağ filtresi değişimi 3500 Km önce oldu. Bu sorunlar başgöstermediği sürece yaşına göre iyi giden bir araba.

Neyse bu en son sorunun başladığı günün sabahı benzin almıştım. Kötü kalitedeki benzin bu kadar ağır soruna sebep olabilir mi?

Diğer şüphelendiğim nokta rölanti valfi. Kirlenme v.s olabilir mi diye düşünüyorum.İnternetten parçayı buldum. Hatta nasıl temizleneceği v.s anlatılmış ama karbüratör civarı o kadar karışık ki parçayı bulup sökemiyorum.

Bu arada bujiler ve buji kabloları 1000 KM önce değişti. ( Yine aynı sorunların görüldüğü bir zamanda ) Ateşleme bobininden şüpheleniyordum ama gittigim usta "bobinde problem olsa araç hiç çalışmaz" demişti. Distribütör kapağı v.s olabilir mi?

Diğer şüpheli benzin pompası.

Siyah duman, benzin kokusu aracın ateşlemeyi tam yapmadığını veya benzin hava karışımını sağlıklı yapamadığını gösteriyor. Veya gelen benzin uygun değil.

Benzinden şüphelenip depoyu hortum aracılığı ile boşaltıp başka benzin koymayı düşündüm ama içerideki benzini tam olarak tahliye edebilirmiyim bilmiyorum.

Bir fikri olan var mı acaba?