Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: balata sesi ve ısınma  (Okunma Sayısı 492 defa)
erciiment
Honda Jazz
*

Civic 1.4 iS

« : Mart 10, 2008, 11:42:59 ÖS »

Değerli honda severler,

İlk problemim elektirikli cam mevzusunu değerli fikirlerinizin de yardımı ile çözdüm,

Şimdi ise frenleme esnasında ince ve gıcık bir gıcırtı, balataların aşırı kurumlanması, şehir içi kısa 7-8km gibi kullanımlarda yüksek balata ısınması ile karşı karşıyayım, bunların hepsi esasında olağan saydıım durumlar sorunun ise frenleme yapmasam dahi hız ile ritmik bir viyk viyk viyk sesinin gelmesii direksiyonu hafif sağ hafif sol yaptığımda bu sesin şiddetini arttırması, bu ses acaba balatalardan mı gelmekte (ki bence öyle olması gerekiyor) frenlemeden dahi balatanın diske çok az olsun değmesi normal mi (ki usta normaldir dedi)  ? bu sesi kesmek için balatayı değiştirmem mi gerekli (ki usta en aşşa 15.000 km gider dedi) bu ustaya güvenmek istiyorum (ki bu usta beni yemişte olabilir) ama daha ciddi bir problem olmasından da korkuyorum, birde yağ ve yakıt filtresini kaç bin km'de değiştirmek lazım gelir, birde 2000 model resimdeki arabam 80.000 de ve trigerini servis 100.000 de değiştirelim dedi acaba 8 yaşındaki bu araçta 100.000in dolmasını beklemelimiyim, çok soru sordum farkındayım sabır ile okuyan arkadaşlara teşekkür eder değerli görüşlerini paylaşanlara minnet duygularımı sunarım.  

"kiremit rengi 1979 RENAULT 12 ts" ilk göz ağrımızdı kilim örterdi motoruna babam sabahları çalışşın diye, "kırmızı 1989 DOĞAN 1.6" zemini muşamba kaplı duruşu avrupai hemde 5 vites , "kırmızı 1992 TEMPRA sx" ön camlar elektirkli göstergeler gösterişli, "kırmızı 2000 civic 1.4 iS"
erciiment
Honda Jazz
*

Civic 1.4 iS

« Yanıtla #1 : Mart 12, 2008, 05:11:51 ÖS »

Konuyla ilgili biligisi olan yokmu ?  kayıpolan

"kiremit rengi 1979 RENAULT 12 ts" ilk göz ağrımızdı kilim örterdi motoruna babam sabahları çalışşın diye, "kırmızı 1989 DOĞAN 1.6" zemini muşamba kaplı duruşu avrupai hemde 5 vites , "kırmızı 1992 TEMPRA sx" ön camlar elektirkli göstergeler gösterişli, "kırmızı 2000 civic 1.4 iS"
Mahir TÜRKMEN
Turbo Civic Type-R

HondA = Nü HarikA

« Yanıtla #2 : Mart 13, 2008, 04:32:26 ÖÖ »

Yav şu balata ısınmasını bir sınırını söylermisiniz çok aşırı duymaya başladım ama normalin baya üstünde bir ısınma sanırım yoksa bildiğim illa ısınacak değil mi ?

Hayırlı sürüşler
erdemsss
Honda Integra
*

« Yanıtla #3 : Mart 13, 2008, 04:37:22 ÖS »

dostum sen balatalarını değiştirmeden önce diskleri torna yaptır.ve de balata bi baksın usta bazen metal parçaları sıkısıyo. onlarda ses yapıyo.bendede oldu o seslerden servise gittim diskleri torna yaptılaar sonra balatalrı temizlediler şu an bi sorun yok
poşetçay
Honda Prelude

poşetçay köyün delisi

« Yanıtla #4 : Mart 13, 2008, 04:44:52 ÖS »

balatanız ne marka takıldı
yag filitresi yagınız degişirken degişmelisiniz
triger kayışı daha önce ne zaman degiştirilmiş
erciiment
Honda Jazz
*

Civic 1.4 iS

« Yanıtla #5 : Mart 13, 2008, 10:13:27 ÖS »

Yav şu balata ısınmasını bir sınırını söylermisiniz çok aşırı duymaya başladım ama normalin baya üstünde bir ısınma sanırım yoksa bildiğim illa ısınacak değil mi ?

hani sıcak ütü olurda su atarsın cosssss eder öyle bir ısınma var, ama dediğim gibi şehir içi kullanımda bu şeklde oluyor ben bu konuda çok bilgi sahibi değilim ama bana aşırı sıcak gibi geliyor.

dostum sen balatalarını değiştirmeden önce diskleri torna yaptır.ve de balata bi baksın usta bazen metal parçaları sıkısıyo. onlarda ses yapıyo.bendede oldu o seslerden servise gittim diskleri torna yaptılaar sonra balatalrı temizlediler şu an bi sorun yok

evet sanayide torna yapılan bir disk görmüştüm usta bayabi uğraşmıştı acaba bu işlemin maliyeti nedir ?

balatanız ne marka takıldı
yag filitresi yagınız degişirken degişmelisiniz
triger kayışı daha önce ne zaman degiştirilmiş

wallahi balataları babam tofaşcı bir ustaya  nohappy  değiştirtmiş vakti zamanında adam ne taktı bilmiyorum ama keman gibi ötüyor her frenlemede, yağı 78000de değiştirmiştim (magnatec 10-40) şimdi 82000de bi 5000 daha gidip ikisini birden değiştireyim o halde, işin korkunç yanı bu aracın trigeri daha hiç değişmedi, servisi aradım sordum adamlar 100000 olsun getir ağır bakımını yapalım dediler ama tırsıyorumda malum araba 8 yaşında.  

ret
Honda Integra
*

kamyonlar kavun taşır..

« Yanıtla #6 : Mart 20, 2008, 01:51:11 ÖÖ »

benim aracta 17 cant var. ve balatalar oyle ısınıyorku krom cantların rengini attırdı. fazla zorlamadan oluyor hemde. usta fazla uztune gıtme kapabılır dedi. ve zannedersem frenmerkezlerinde sorun olabılır gibi seyler soyledi. ben diskleri degismeyi dusunuyorumç bakalım ne olur. ama bu fren mevzusu sanırım hondaların bır problemi.

kamyonlar kavun taşır..
mert2002vtec
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #7 : Mart 20, 2008, 02:04:03 ÖÖ »

aynı sorun bende de vardu bugun degistirdim balata ve diskleri problem ortadan kalktı..

ret
Honda Integra
*

kamyonlar kavun taşır..

« Yanıtla #8 : Mart 20, 2008, 02:19:24 ÖÖ »

dıskleri orjinalmi taktın.

kamyonlar kavun taşır..
mert2002vtec
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #9 : Mart 20, 2008, 02:21:45 ÖÖ »

florya radar honda da takıldı , valeo marka orjinal mi blmiorm acıkcası..

erciiment
Honda Jazz
*

Civic 1.4 iS

« Yanıtla #10 : Mart 20, 2008, 10:25:52 ÖÖ »

aynı sorun bende de vardu bugun degistirdim balata ve diskleri problem ortadan kalktı..

kaça maloldu acaba ?

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: