Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Yazdır
Gönderen Konu: Arac boyasını korumak icin önerilerinizi bekliyorum.  (Okunma Sayısı 1709 defa)
ansev
Honda Jazz
*

« : Aralık 21, 2007, 09:37:05 ÖS »

1 haftalık civic dream model arac sahibiyim aracın dış boyasını korumam icin neler onerırsınız bı tanıdık boya koruma
spreyi veya filmi gibi birseyden bahsetmıstı ne oldugunu su an hatırlamıyorum birde herhalde on kaput koruma filmi gibi birsey varmıs .onerileriniz ve bana maliyetlerı hakkında bılgı verırsenız cok memnun olurum cunku bayramdan sonra hediye doseme koruma spreyını kullanmak icin ziebart a gidecem orda bıraz bu konular hakkında biligili imiş gibi goruneyım   Smiley

bu arada tum arkadasların bayramını kutlarım.
bdr_honda
Honda Jazz
*

« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2007, 12:31:27 ÖÖ »

Bede 1 haftalık civic sahibiyim:) Benim dusuncelerim su sekilde. Bir aracın kaportasını korumak pasta cila veya kaput koruma gibi seylerden cok kullan yol ve yerler ile alakalı aslında. Kaput filmi bana gore gereksiz. Sonucta kaportaya gelebilecek mıcırların etkisini biraz azaltabilir ancak onleyemez. Ayrıca film bir gun cıkartılmak istenirse muhtemelen bir iz bırakacaktır. Bunun yerine uzun yola giderken arac on maskesi (sutyen diyede gecer) takılırsa yuzde yuz koruyacaktır. Tabi oda kaputun yarısından daha azını. Ancak 6-7 ayda bir araca cila yaptırmak kılcal cizikleri doldurabilecegi gibi sık ve parlak bir gorunum verecektir. Bunun icinde ziebart gibi yerler yerine sonax, 3M gibi urunlerin uygulandıgı yerler tercih edilebilir(maliyet acısından). Bunların dısında mumkun oldugu kadar dar olan yerlere park etmemek(yandakinin kapısına carpmamak icin), kısın karda kıyamette mumkun oldugu kadar dısarı cıkmamak ve kapalı yerde muhafaza etmek(tabi imkan varsa), aracı sungerle yıkatmak gibi yontemler uygulanabilir. Ancak ne varki ne yaparsak yapalım ne kadar iyi bakarsak bakalım cizik gocuk vuruk vs zamanla olacaktır. Fazla kafa yormamak lazım acıkcası. Son olarak ziebarta gittiginiz zaman sunu verelim bunu yapalım vs gibi seylerle karsılasacaksınız. Fiyatlarıda web sitesinde  www.ziebart.com.tr  yazıyor.

Türk Telekomünikasyon A.Ş

TÜRKİYENİN TELEKOMÜNİKASYON DEVİ
EkReM
Honda Integra
*

NO WOMAN NO CRY ONLY FLY ONLY TYPE R

« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2007, 01:30:35 ÖÖ »

benim tavsiyem MEGUİARS NXT cila(ayda bir uygulama için amatör bir cila)aynı markanın yıkama eldiveni ve şampuanı birde kurulama bezi.tabiki bu kadar malzeme olunca yıkamacıya gittiğinde aracını mutlaka kendin yıka.kolay gelsin Smiley
                          SAYGILAR

WOİCE CAR Hİ-Fİ
FATOŞ
HONDA PLAZA MARMARA
Honda Prelude

HONDA PLAZA MARMARA OTOMOTİV A.Ş.

« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2007, 02:41:44 ÖÖ »

ziebart gibi dış bakımın harincede de ağaç altlarına park etmeyin kuş pisliği boyanın ve cilanın 1 numaralı düşmanı... çok kötü leke bırakıyo aracın üserinde gördüğünüz an bir peçeteyle silin...

Fatoş KILIÇ
Müşteri İlişkileri Sorumlusu
Satış Sonrası Hizmetler Müdür Asistanı
Honda Plaza Marmara Otomotiv A.Ş.
Tel:    (0212) 456 58 58 (Dahili: 813)
Direk: (0212) 456 58 13
Fax:  (0212) 456 58 44
E-Mail: fatoskilic@marmarahonda.com
Web : www.marmarahonda.com
TYPE-R
Honda Integra
*

« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2007, 03:19:16 ÖÖ »

Eger gerçekden arabanı seviyosan ziebarttan şaşma derim çünkü kimse ziebart gibi olamıyo eniştem ziebartta çalışıo gerçekdende aldıkları paranın hakkını sonuna kadar veriyolar bundan şüphen olmasın

tkaira
Honda Jazz
*

« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2007, 01:00:06 ÖÖ »

meguiars ın methini hep duyuyorum ben ya adamlar baya iyiymiş,benimde gitmem lazım kediler neden hep arabayı yıkattığımın akşamı kaputta patinaj çekiyo anlamıyorum ya gelde kedileri kesme  Şeytan2 böle giderse kedileri teker teker yakalayıp tırnaklarını kesicem  Rolf Rolf
TURQAZ
Honda Jazz
*

« Yanıtla #6 : Aralık 28, 2007, 05:28:47 ÖS »

temizlik ve korumayı kendimiz uyguluyorsak aşağıdaki bilgilere bir göz atın derim  contra

Araç temizliği nasıl yapılmalıdır, araç nasıl yıkanır?

Araç temizliği denilince aklımıza ilk gelen olay aracın yıkanmasıdır.Tepeden tırnağa yıkanan bir araç temizliğin en büyük parçasıdır evet ama acaba aracımızı düzgün yıkıyormuyuz?

Öncelikle araç yıkanması için geçerli bazı maddeleri size bir kez daha hatırlatarak konumuza başlayalım;
- Aracınızı güneş ışığında yıkamayınız,
- Aracınızı yıkamak için sabah erken saatleri yada öğleden sonra serin olmasını bekleyin,
- Aracınızı yıkarken sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmaktan sakının,
- Aracınızı ılık su ile yıkayın,
- Aracınızı yıkarken yumuşak bir bez kullanın,
- Aracı sık sık suyla ıslatın,
- Aracın tamamını bir seferde yıkamaktan, fırçalamaktan sakının. Aracın üstü, önü, arkası ve yanları olarak ayırdığınız bölgeleri sırasıyla yıkayın,
- Aracınızın cilasını ihmal etmeyin, Oto Şampuan ve bakım ürünlerinin sıkça kullanıldığı Amerika’da araç sahiplerinin yaklaşık %3 ‘ü araçlarını yıkarken kullandıkları sert kimyasal maddeler sahip bulaşık deterjanı gibi otomotiv yıkamak için geliştirilmemiş sabunlarla araçlarına zarar vermekte.

Araçların yılda 2 sefer cilalanması aracın dış yüzey koruması için tavsiye edilirken sürücülerin % 48 ‘i bu tavsiyeye uymamakta.

Gelelim aracımızı nasıl yıkayacağımıza;
öncelikli olarak aracı yıkamadan evvel tekerlek ve jantları yıkamaya, çamurlarını akıtmaya dikkat etmeliyiz. Bu şekilde aracımızın gövdesini ve boyasını tekerlek ve jantlardan çıkabilecek çamur gibi zarara sebebyet verebilecek maddelerden sakınmış oluruz. Beyaz şerite veya üzerinde beyaz yazıya sahip olmayan lastiklerimizi sert bir fırça ile temizleyebiliriz. Jantımızın tipine göre yumuşak veya sert bir fırçayla jantlarımızı temizledikten sonra gövdeyi yıkamaya başlayabiliriz.

Aracınız için oto şampuanı kullanabileceğiniz gibi boyayı koruyan özel katkılardanda kullanabilirsiniz. Aracın tepesinden yıkamaya başladığınızda size tavsiye edilen yıkama biçimi yıkadığınız alanın işini bir seferde bitirmek, yani hem sabunlamayı hem durulamayı peş peşe yapmak. Tepeyi yıkadıktan sonra aracın yıkayacağınız bölümleri ön, yanlar ve arka olmalı, en az ayda 1 sefer kapı içlerini temizlemelisiniz. Durulama esnasında suyu yukarıdan aracın tüm yüzeyine dağılacak şekilde durulanacak alana tatbik etmelisiniz.

Aracınızı duruladıktan ve yumuşak bir bezle kuruladıktan sonra dilerseniz aracınıza cila yapabilirsiniz. Cila için dikkat etmeniz gereken en büyük husus aracın yüzeyindeki yabancı maddelerden aracınızı kurtarmanız. Bunun için gelişmiş bir araç temizlik ürünü kullanabilirsiniz. Cilayı nasıl kullanmanız gerektiği cilanın üzerindeki kutuda açıklanmıştır, bu uyarıları dikkate alarak aracınızın cilasını yapabilirsiniz. Cila yaparken dikkat edeceğiniz hususlardan en önemlileri güneş ışınlarından aracınızı sakınmanız ve aracınızın temiz olduğundan emin olmanızdır
Smk
Honda Jazz
*

« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2008, 05:17:07 ÖÖ »

Daha yenıyım Ama Konu dıkkatımı çekti..Oto boya Dukkanımız olduqu Icın Bırkac onerı Verebılırım...
Arabanızı qercekten Agac altında Kus pıslıqı tehlıkesınden koruyun..Kus pıslıginde Asit oldugu ıcın boyaya Zarar verır iz bırakır.
Fırcayla yıkamakta ıyı deqıl zamanla Ince cızgi seklınde kalıntılar bırakıyor..
Kendınız beceremıyorsanız arabayla fazla yıkama pasta cıla olayını 6 ay ve 1sene arası saglam bır pasta cıla attırın.
moskwich
Honda Integra
*

« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2008, 07:02:18 ÖÖ »

bende ziebart yaptırdmm ama cok memnun digilim galiba ziebart"la ilgili degil siyah renk oldugu içinmi nedir anlamadim. :? bidahakine meguiars ı denicem bakalmm

hazım
rserkan
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2008, 01:16:21 ÖÖ »

bende siyah civic sahibiyim ziebartta diamond glos yaptırdım pişmanım arabamda spiral den kaynaklanan hare çizikler oluştu. boya koruma yaptırmayan arkadaşlar daha şanslı bence ben pişmanım tvsiye etmiyorum. ankara da balgat ziebarttan memnun kalmadım cam filmim üçüncü kere değişti yine kabarcık oluştu.....
mc pherson
Honda City
*

« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2008, 09:21:07 ÖS »

bende siyah civic sahibiyim ziebartta diamond glos yaptırdım pişmanım arabamda spiral den kaynaklanan hare çizikler oluştu. boya koruma yaptırmayan arkadaşlar daha şanslı bence ben pişmanım tvsiye etmiyorum. ankara da balgat ziebarttan memnun kalmadım cam filmim üçüncü kere değişti yine kabarcık oluştu.....

Bu nasıl iştir ben anlamıyorum. Arkadaşım bence git adamlara ve o hareler için aracını tekrar bakıma alsınlar. Öncelikle ince bir hare giderici pasta kullandıktan sonra yeniden diamond gloss koruma maddesini uygulamaları gerekli. Bu adamlar bu kadar mı bilgisiz ben anlamıyorum,büyük ihtimal polisaj yaptıkları pad çok sertti ve aracınız bu nedenle çizildi. Bir sürü pad çeşidi vardır,bunlar yapacağınız pastanın sertlik derecesine ve uygulayacağınız cilanın özelliğine göre değişir. Tabi bunu uygulamak profesyonellik ister,bence hiç beklemeden gidin yeniden. Ayrıca bunlar fırça çiziği falan da derlerse polisajın çiziği ile fırça çiziği çok farklıdır. Polisaj çiziği çok daha sık,ince ve yüzeysel olur. Detaylı anlattım ki gittiğinizde bahane bulmasınlar....
Zubeyir
Honda Prelude

« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2008, 10:43:30 ÖS »

bence al elıne guzel bı cıla 2 haftada bır yap cılanı bak keyfıne Smiley

rserkan
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2008, 11:31:22 ÖS »

Bu nasıl iştir ben anlamıyorum. Arkadaşım bence git adamlara ve o hareler için aracını tekrar bakıma alsınlar. Öncelikle ince bir hare giderici pasta kullandıktan sonra yeniden diamond gloss koruma maddesini uygulamaları gerekli. Bu adamlar bu kadar mı bilgisiz ben anlamıyorum,büyük ihtimal polisaj yaptıkları pad çok sertti ve aracınız bu nedenle çizildi. Bir sürü pad çeşidi vardır,bunlar yapacağınız pastanın sertlik derecesine ve uygulayacağınız cilanın özelliğine göre değişir. Tabi bunu uygulamak profesyonellik ister,bence hiç beklemeden gidin yeniden. Ayrıca bunlar fırça çiziği falan da derlerse polisajın çiziği ile fırça çiziği çok farklıdır. Polisaj çiziği çok daha sık,ince ve yüzeysel olur. Detaylı anlattım ki gittiğinizde bahane bulmasınlar....

emin ol gittim ve dediin şeyi söylüyorlar kabul etmiyorlar hatta yaz ayında yenilemeye gittikten sonra gölgeler oluştu 5 ay bekledim geçer diye çünkü öyle söylemişlerdi ama geçmedi bir ay önce gittim yeter artık geçmiyo bunlar dedim bana ne dese beyenirsin malzemeyi fazla kullanınca oluyor maalesef yarın getirin yenileyelim dediler ya arkadaş tavsiyesi ile gitmesem yıkarım orayı ama işte arada hatırlı kişiler var. ilk yapılan yerde hare çizikler oluştu asllında oda ostim deki ziebartta yaptırmıştım, neyse çok uzatttım bir daha yaptırmayacağım şu hare giderici olayını araştırmaya karar verdim tavsiye edebileceğin marka varsa memnun olurum
mc pherson
Honda City
*

« Yanıtla #13 : Ocak 10, 2008, 03:48:46 ÖS »

Selamlar,boyadki o gölgeler(çizikler) kendiliğinden nasıl geçecekmiş anlamadım. Araç boyasını kendi kendine onarabilme yeteneğine sahipse onu bilemem.  sakınha Kimseyi kötüleme gibi bir niyetim yok ama ünlü markaların tabelalarının altına sığınarak işlerini böyle savsaklayarak yapanlara sinir oluyorum. Tabela ziebartın belki ama içeride çalışanlar değil malesef...
Diğer soruna gelirsek hare giderici dediğim şey özellikle koyu renk boyalarda polisaj sonrası ortaya çıkan gölgekeri gidermekte kullanılır,sıfır numara pasta da denilebilir. Profesyonel uygulamaya yöneliktir ve elle uygularsanız hiçbir sonuç alamazsınız. Polisaj makinası ile ona uygun bir pad kullanarak uygulanmalıdır. Hem bunu uygularsanız boya korumayı sökersiniz. O nedenle bu işlem boya korumadan önce yapılır.Ama sen aracını sıfır iken götürmüşsün ve sıfır bir boyada pasta işlemine gerek yok dolayısiyle de hare gidericiye çünkü ortada ne bir çizik var ne de gölgelenme. Sorun yanlış uygulama sonucu boya koruma yapılırken o gölgelerin(çiziklerin) oluşması ki normal şartlarda kesinlikle oluşmaması gerekiyor. Adamların yapması gereken o gölgeleri giderip tekrar adam gibi boyayı çizmeden koruma maddesini uygulamak.
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2008, 03:49:49 ÖS Gönderen: mc pherson » Logged
canpoler
Honda Jazz
*

« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2008, 02:43:23 ÖS »

Sayın Honda Kullanıcılar;
2008 Model Honda civic sahibiyim. Arabayı aldığım günden beri problemlerim çok küçük şeyler olmasına karşın birtürlü geçmedi. İlk olarak arabayı teslim aldığım gün araba hakkında kısada olsa bilgi verilmedi. daha sonra ön camlardaki aldığım günden beri camın dışarı çıkması geçmedi.  Ve bunun gibi küçük sorunlar dışında arabayı alırken söz verdikleri boya koruma işlemini 3 ay sonra yaptılar ve bu işlem sonunda arabanın komple kaportasında hareler oluştu. Dahada önemlisi malesef servise şikayetlerimi ilettiğimde ya bana hata bulundu yada teslim alırken tespit etmediğimden dolayı sorumluluk kabul etmediler. Size en son yaşadığım sorunu anlatmak istiyorum.
Arabamda oluşan sorunlarla ilgili servise gitmek için randevu talebimde servis danışmanı bey bana telefonda şikayetlerimi sordu ve ben cevapladım. Bugun servise gittiğimde ise bana telefonda personeli fırçaladığım bundan dolayı arabamdaki sorunların kendi servislerinde yapılamayacağını ağır bir dille ve hakaretle söylediler. Şimdi burada anlatamadığım çok kötü bir olay yaşanmıştır. Aslında sizi bu kadar tatsız bir olayla üzmek istemezdim ama bana yardımcı olmanız konusunda talebim var. Ben ne yapmalıyım? Ayrıca oluşan hareler normal, vites kolunun yerinden çıkması benim hatam, ön tamponun yerinden çıkması. camların kapanmaması ilk günden beri olmasına rağmen benim hatammış ve ben bunların yapılması için onlardan ricada bulunmaktan başka bir şekilde talep edemezmişim. Anlattığım olay Gaziantep'te yaşanmıştır.

Saygılarımla
SERVET
Honda Prelude

« Yanıtla #15 : Temmuz 18, 2008, 02:20:27 ÖS »

benim tavsiyem MEGUİARS NXT cila(ayda bir uygulama için amatör bir cila)aynı markanın yıkama eldiveni ve şampuanı birde kurulama bezi.tabiki bu kadar malzeme olunca yıkamacıya gittiğinde aracını mutlaka kendin yıka.kolay gelsin Smiley
                          SAYGILAR

Aracın hayırlı olsun , Kesinlikle MEGUİARS
İlk korumanı yine bir MEGUİARS uygulayıcısında yaptırabilirsin. Avrupa yakasındaysan Beşyol da smart auto yapar  anadolu yakasındaysan zaten kendileri var.  

farukfaruk
Honda City
*

« Yanıtla #16 : Temmuz 18, 2008, 02:38:12 ÖS »

SAYGILAR
kesinlikle doğru marka, Arexons, Turtle wax, Sonax hepsine bi ton para bayıldım öylesi var böylesi var renklisi var hızlısı var kalıcısı var diye sonunda doğru markayı buldum, gerçekten aradaki fark dağlar kadar. Cila derseniz Meguiars derim, kullanan bilir, kesinlikle tavsiye ederim.Gittigidiyor.com da Kemal İstanbullu diye bir abimiz satıyor Meguiars kadar sağlamdır kendileri Sırıtma
SERVET
Honda Prelude

« Yanıtla #17 : Temmuz 18, 2008, 02:43:28 ÖS »

direk www.meguiars.com.tr   dende online alışveriş yapılabilir. Ben bir iki ürünün  türkiye sitesinden almıştım daha evvel sonra bir gün direk kendi sitesinde fiyatlara bakayım dedim. www.meguiars.com dan da alabilirsiniz. Ben yıkama edivenini  amerika sitesinden 4,90 USD  ye  sipariş ettim. Türkiyedeki sitesinde aynı eldiven 38,00 YTL.

apse
Honda Jazz
*

« Yanıtla #18 : Temmuz 18, 2008, 02:48:10 ÖS »

dostum ablam canadada  gelırken getırsın dıye arayacam MEGUİARS  urunlerınden nelerı tavsıye edersınız almam ıçın  cevap ıçın teşekkurler
farukfaruk
Honda City
*

« Yanıtla #19 : Temmuz 18, 2008, 02:52:21 ÖS »

dostum ablam canadada  gelırken getırsın dıye arayacam MEGUİARS  urunlerınden nelerı tavsıye edersınız almam ıçın  cevap ıçın teşekkurler
http://urun.gittigidiyor.com/MEGUIAR-S-NXT-Generation-Tech-Boya-koruyucu-Wax_W0QQidZZ11090957 benim kullandığım tavsiye ettiğim ürün, sitesinden bakıp ilginizi çeken başka şeylerde sipariş edebilirsiniz.
Sayfa: [1] 2 Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: