ya arkadaşlar ben anlamadım.geçen gün arabayı yıkatırken fark ettim.sol ön çamurlugun iz yerinde soyulmalar var.nedendir anlamadım.ki ben arabaya boya koruma falan da yaptırdım.demekki öle bişy yapmasam araba komple soyulacaktı heralde.inanın artık arabamdan soğudum onu görünce yaa.torpidodn sesler emniyet kemerinin oradan gelen sesler.içeri aldığı yol sesi.yüksek hızda yolda gezme(yüksek hızda 130 km falan hanii).ince kaporta.(hemen taş izleri yapıyooo)çok yakıyo(bide ekonomikmiş) valla nediyim ben bu arabadan çok soğudum.ilk defa honda kullanmıyorumda daha öncede yine 0 km civic almıştım 2000 model.inanın o modeller bunlaran çok daha iyi yoltutuşuna sahip.daha az yakıyolar daha seriler.neyse araba kredili olduğundan satamıyorum.ben bu boya soyulma işini nasıl halledicem biraz akıl verirseniz sevinirim.
Bende 2000model citroen vardı hemen hemen aynı problemle karsılastım. Bu konuyu o yuzden zamanında baya bi arastırmıstım sana bildiklerimi soleyım;
Arac fabrikada iken ilk astar isleminden sonra 2kere boya atılır ve arkasından vernık dıye bıldıgımız sadece boyanın parlamasını saglamak ve dıs faktorlerden korumak amacıyla 1kat parlatıcı atılır. Yalnız bu ısın tek puf noktası boya ve parlatıcı ıslemlerı arasında bellı bır sure beklemek gerekır ve aynı zamanda bu surenınde asılmaması gerekmektedır (hatırladıgım kadarıyla 4saat) bu surenın gecmesı durumunda boya gecırgenlıgını azaltarak bıraz daha kurumus olacaktır. Bu durumda ıse ustune atılan parlatıcı ıle bırbırlerıne kaynasmaları zorlasacaktır. Uretım hattındakı zaman hataları nedenıyle bu tarz boya hatalarını bır cok fırma yapıyor. Citroen' in bu hatayı kabul etmesi yaklasık 6ay surdu! Bence hakkını aramalısın! Saygılar...