Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 Yazdır
Gönderen Konu: 2008 siyah civic boyası soyuluyoooo!  (Okunma Sayısı 4594 defa)
_ulu_
Honda Jazz
*

« Yanıtla #80 : Mayıs 07, 2008, 05:33:38 ÖS »

ya arkadaşlar ben anlamadım.geçen gün arabayı yıkatırken fark ettim.sol ön çamurlugun iz yerinde soyulmalar var.nedendir anlamadım.ki ben arabaya boya koruma falan da yaptırdım.demekki öle bişy yapmasam araba komple soyulacaktı heralde.inanın artık arabamdan soğudum onu görünce yaa.torpidodn sesler emniyet kemerinin oradan gelen sesler.içeri aldığı yol sesi.yüksek hızda yolda gezme(yüksek hızda 130 km falan hanii).ince kaporta.(hemen taş izleri yapıyooo)çok yakıyo(bide ekonomikmiş) valla nediyim ben bu arabadan çok soğudum.ilk defa honda kullanmıyorumda daha öncede yine 0 km civic almıştım 2000 model.inanın o modeller bunlaran çok daha iyi yoltutuşuna sahip.daha az yakıyolar daha seriler.neyse araba kredili olduğundan satamıyorum.ben bu boya soyulma işini nasıl halledicem biraz akıl verirseniz sevinirim.

Bende 2000model citroen vardı hemen hemen aynı problemle karsılastım. Bu konuyu o yuzden zamanında baya bi arastırmıstım sana bildiklerimi soleyım;
Arac fabrikada iken ilk astar isleminden sonra 2kere boya atılır ve arkasından vernık dıye bıldıgımız sadece boyanın parlamasını saglamak ve dıs faktorlerden korumak amacıyla 1kat parlatıcı atılır. Yalnız bu ısın tek puf noktası boya ve parlatıcı ıslemlerı arasında bellı bır sure beklemek gerekır ve aynı zamanda bu surenınde asılmaması gerekmektedır (hatırladıgım kadarıyla 4saat) bu surenın gecmesı durumunda boya gecırgenlıgını azaltarak bıraz daha kurumus olacaktır. Bu durumda ıse ustune atılan parlatıcı ıle bırbırlerıne kaynasmaları zorlasacaktır. Uretım hattındakı zaman hataları nedenıyle bu tarz boya hatalarını bır cok fırma yapıyor. Citroen' in bu hatayı kabul etmesi yaklasık 6ay surdu! Bence hakkını aramalısın! Saygılar...

06 ulu 001
alfaus007
Honda Prelude

BuRaK Alpdemir

« Yanıtla #81 : Mayıs 07, 2008, 05:45:52 ÖS »

bnm 2005 honda var boyasında hiç bir sorun yok..Bu sorun sacede 2008 modellerdemi var mrk ettm
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2008, 05:46:52 ÖS Gönderen: alfaus007 » Logged

metin16
Honda Prelude

06 power 7080

« Yanıtla #82 : Mayıs 08, 2008, 05:18:49 ÖÖ »

yeni 2008 cıvıc var hiç bir sorunu yok kalite güzel merak etmeyin

Kemall
Honda Integra
*

« Yanıtla #83 : Mayıs 19, 2008, 11:44:06 ÖS »

Boya sorunlarıyla karşılaşanlara küçük bir tiyo, isterseniz arabanızı boyatmadan rengini değiştirebiliyorsunuz, istediğiniz renk folyo kaplıyorlar, sıkılıncada çıkarttırıp eski rengine dönüyorsunuz

mehmet1971
Honda Integra
*

« Yanıtla #84 : Mayıs 26, 2008, 12:45:43 ÖS »

Bende de 2007 civic siyah renk var. Hiç bir yerinde boya kavlaması yok. Daha önce de 98 ve 2005 civiclerim oldu onlarda da bir problem yaşamadım. 2007 eylül ile 2008 mart arasında vw jetta aldım. Arababın her yerinde taş izleri vardı. Bu kullanma ile gittiğin yol ile ilgili bir olay.vw de çok daha farklı problemler var. Ancak kullanınca anlarsınız. Civic in verdiği kullanım zevkini alamadığım için geri civic e  döndüm. Arabamdan şu anda çok memmunum. Jettaya göre tek eksiği donanım. Onu da tattığınız zaman çok önemli olmadığını anlıyorsunuz. Bütün civic çilere selamlar. Arabanız mükemmellllllllll ufak tefek problemleri çok dert etmeyin her model de bunlar yaşanıyor.
korkuz
Honda Integra
*

« Yanıtla #85 : Mayıs 26, 2008, 03:46:22 ÖS »

benim arabada siyah 08 ve ara ara farkediyorum,toplu iğne başı kadar açılmalar oluyor ve alttan gümüş renk çıkıyor.sadece önde olsa,geçen günde tavanda biriki yerde farkettim. ufacık bir taşın gelmesiyle hemen boya kalkarmı arkadaşlar?daha alalı 5 ay oldu,rutuş yaptırıyoruz ama nereye kadar(şimdiye kadar 7-8 rutuşum oldu)belli bir süre bekleyincede ufak bi paslanma seziyorum.hiç boya problemi yok diyen arkadaşlar acaba bunları problemden saymıyorlarmı merak ediyorum yoksa bizimkindemi bir problem var?hepimizin aracı aynı arkadaşlar..
Kemall
Honda Integra
*

« Yanıtla #86 : Mayıs 26, 2008, 04:51:29 ÖS »

teflon cila çözüm olabilir

metin16
Honda Prelude

06 power 7080

« Yanıtla #87 : Mayıs 26, 2008, 06:46:10 ÖS »

benim arabada siyah 08 ve ara ara farkediyorum,toplu iğne başı kadar açılmalar oluyor ve alttan gümüş renk çıkıyor.sadece önde olsa,geçen günde tavanda biriki yerde farkettim. ufacık bir taşın gelmesiyle hemen boya kalkarmı arkadaşlar?daha alalı 5 ay oldu,rutuş yaptırıyoruz ama nereye kadar(şimdiye kadar 7-8 rutuşum oldu)belli bir süre bekleyincede ufak bi paslanma seziyorum.hiç boya problemi yok diyen arkadaşlar acaba bunları problemden saymıyorlarmı merak ediyorum yoksa bizimkindemi bir problem var?hepimizin aracı aynı arkadaşlar..

bende öyle bir sorun yok olsa kendim hallederim ama karşılaşmadım

Badboy®
Honda City
*

« Yanıtla #88 : Mayıs 26, 2008, 08:56:44 ÖS »

Sen kendine torpilli arabayı almışsın belli Smiley

intense
Honda Jazz
*

The Power Of Dreams

« Yanıtla #89 : Mayıs 26, 2008, 09:00:58 ÖS »

Bende Şu an 08 Honda Civic Var bundan 2 önceki honda civicimin sağ ve sol far yerlerinde ve dört kapıda toplu iğne başı şeklinde ve sonrada büyüyerek paslanmaya yol açan dökülmeler meydana geldi ama sürekli rütüş yaptırdım umarım şimdiki aracımda bunu yaşamam.

WHICH ONE IS RİGHT FOR YOU?
metin16
Honda Prelude

06 power 7080

« Yanıtla #90 : Mayıs 26, 2008, 09:18:24 ÖS »

Sen kendine torpilli arabayı almışsın belli Smiley

asla öyle birşey yok ben hangi sorunların neden olacağını bildiğim için boyada sorun yok diyorum ben ürettiğimiz arabayı aldım ve müşterilerin araç üzerinde bir hata veya sorunla karşılaşınce nasıl tepki verceklerini bilirim.Çünkü aynı aracı bende kullanıyorum ama bende sorun yok yani öyle ha sorunlu arkadaşlarımız olabilir o sorunları yetkili servislere bildirmeleri gerekir yetkili honda servisleride en kısa sürede çözüm üretiler ve bunun için vardırlar.

metin16
Honda Prelude

06 power 7080

« Yanıtla #91 : Mayıs 26, 2008, 09:18:59 ÖS »

Bende Şu an 08 Honda Civic Var bundan 2 önceki honda civicimin sağ ve sol far yerlerinde ve dört kapıda toplu iğne başı şeklinde ve sonrada büyüyerek paslanmaya yol açan dökülmeler meydana geldi ama sürekli rütüş yaptırdım umarım şimdiki aracımda bunu yaşamam.
Karşılaşmazsınız araca ve boyaya dikkat ettikten sonra birşey olmaz tozlu bırakmamaya özen gösteriniz boyayı yıpratacak boya parlatıcılarından uzak durunuz boya parlatma vb konularda yetkili honda servislerine başvurunuz

korkuz
Honda Integra
*

« Yanıtla #92 : Mayıs 27, 2008, 08:59:44 ÖÖ »

tecrübelerime dayanarak söylüyorum,servislerin bu tarz problemlere bakış açısı genelde parasal.bariz bir problem olmadığı sürece,kendine kar getirecek bir olay yoksa her zaman nazikçe başından savma politikası uyguluyorlar.boya meselesinide servise söylediğimde aynı şeyi yapmışlardı.eğer ikimizin aracı aynıysa ve sen bu problemi hiç yaşamadıysan ya aracını garajdan hiç çıkarmıyorsun yada bu, servisin anında ilgilenmesi gereken bariz bir problem oluyor.çünkü sorun aynı iki aracın birinde hiç yok,birinde var.
kemalengin
Honda Prelude

« Yanıtla #93 : Mayıs 27, 2008, 12:24:38 ÖS »

Bugüne kadar değişik marka ve modelde birçok araç kullandım...Ayrıca işyerimin Oto Sanayi Sitesi içinde olmasından dolayı hertürlü  problemi hemen hemen görmüş ve duymuşumdur...Bu tip boya problemleri bir tek Honda'ya ait değil...aynı tipte problemi ben VW.'de yaşadım Renault'ta da cabası...ayrıca Renault'ta yaşadığım tamponda oluşan problem de değildi...aracın kapı altlarında ve marşpiyellerinde oluşan kalkmalardı...Tamponlarda kalkmalar ufak çaplı ise yani bir taş vuruğundan dolayı oluşmuş ise gayet doğal... bunun önüne geçmek te neredeyse mümkün değil...Bu arada şunu da eklemeliyim ki her aracın kendine has genetik problemleri oluyor...Kimisi çok çabuk enjektör arızası verir...(Renault) kimisi devalı motor arıza ışığı yakar ve devamlı elektronik ateşleme, bobin arızası çıkartır aracınız tekler (OPEL) , kimi dizel araçlarda ısıtma bujisi hiç bir anlam ifade etmez 10 sn. kontakla haşır neşir olursunuz (HYUNDAI) , bizim hep örnek gösterdiğimiz araçlarda bile problemler mevcut... devamlı ampül kesmeler 2-3 bilemedin 4 senede bir komple egzoust değişimi (MERCEDES)... 150.000 km. de sandık motor değişimi (BMW) yani kim ne derese desin her araçta bilindik veya genetik hastalıklar mevcut olabiliyor...Önemli olan sizin ne kadarını görüp ne kadarını gözardı edebilmeniz...

Tampon da boya kalkması varsa ve servis size bunu telafi edeceğini ve boya işleminin fabrikada yeniden yaptırılacağını söylüyor ise aracım boyanacak endişesi taşımayın...zannediyormusunuz ki Showroomlarda satışa sunulan araçlarda gerçekten boya yok... ben kendim şahit oldum siz 0 Km. araç satın alıyorsunuz ama araç yükleme esnasında tamponu çizilmiş veya kapısı sürtülmüş... bu tip araçların satılmaya kalkışıldığına bizzat şahit olmuşumdur...kimin aklına gelir...Kafanıza takmayın... hayatın tadını çıkarmaya bakın...herkese kazasız belasız günler dileği ile...

Kemall
Honda Integra
*

« Yanıtla #94 : Mayıs 30, 2008, 12:17:49 ÖÖ »

Yaw adaş sen ne kadar hoşgörülü ve iyi niyetlisin öyle

alfaus007
Honda Prelude

BuRaK Alpdemir

« Yanıtla #95 : Mayıs 30, 2008, 08:04:49 ÖÖ »

''''''ben kendim şahit oldum siz 0 Km. araç satın alıyorsunuz ama araç yükleme esnasında tamponu çizilmiş veya kapısı sürtülmüş... bu tip araçların satılmaya kalkışıldığına bizzat şahit olmuşumdur'''''    bende bu tür bir olaya seat'ta şahit oldum.Kırmızı seat altea almıştı eniştemin arkadaşı arabayı tıra yüklerken tavanımı ezilmiş nolmuştu yenisi vermişlerdi dava açınca

kemalengin
Honda Prelude

« Yanıtla #96 : Mayıs 30, 2008, 08:51:45 ÖÖ »

Yaw adaş sen ne kadar hoşgörülü ve iyi niyetlisin öyle

araba benim için AMAÇ değil ARAÇ'tır.... illa ki insan sinir olur ama kendimi de yırtmam arabanın orası burası diye...varsa yapabileceğim bişey yaparım olmuyosa olmuyodur...kader kısmet...

korkuz
Honda Integra
*

« Yanıtla #97 : Haziran 02, 2008, 02:47:14 ÖS »

hadi hayırlısı...
kemalengin
Honda Prelude

« Yanıtla #98 : Haziran 09, 2008, 12:11:22 ÖÖ »

bak o kadar laf ettiniz ben de çamur atayım hondaya şimdi...
aracımın bagajında Hondanın orjinal yangın söndrücüsü mevcut...
bagaja eşya koydum baya da bi doldurdum...yola çıktım falan filan... bagajı bi açtım bagaj sapsarı olmuş...
neden... çünkü honda yangın söndürücüye mühür takmamış ve pim yerinden çıkıp eşyalarda mandala gelince puuufffff....
siyah bagaj olmuş sarı.... eee dava mı açalım yani...
Smiley

Kemall
Honda Integra
*

« Yanıtla #99 : Haziran 09, 2008, 12:51:08 ÖÖ »

bak o kadar laf ettiniz ben de çamur atayım hondaya şimdi...
aracımın bagajında Hondanın orjinal yangın söndrücüsü mevcut...
bagaja eşya koydum baya da bi doldurdum...yola çıktım falan filan... bagajı bi açtım bagaj sapsarı olmuş...
neden... çünkü honda yangın söndürücüye mühür takmamış ve pim yerinden çıkıp eşyalarda mandala gelince puuufffff....
siyah bagaj olmuş sarı.... eee dava mı açalım yani...
Smiley

o hondanın suçu değil, yangın söndürücünün suçu

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: