Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: 2008 Civic dream yakıt problemi..  (Okunma Sayısı 1145 defa)
pinokyo
Honda Jazz
*

« : Mart 07, 2008, 02:27:11 ÖS »

arkadaslar yorumları okudum bir cok arkadas ilk 10.000 km cok yakar diyor, ama full depo ile 320, 330 km gidebiliyoruz (otomatik) arac 1 aylık hakikaten normal bir durum mu bu? fazlasiyla uzucu bir durum Sırıtma
CVC2008
Honda Prelude

i-VTEC Power

« Yanıtla #1 : Mart 07, 2008, 11:08:54 ÖS »

gaz pedalına daha hafif dokunun hondalarda çok duyarlı pedal. ama ilk süreler daha çok yakar

metin16
Honda Prelude

Honda Power

« Yanıtla #2 : Mart 07, 2008, 11:14:10 ÖS »

yani öyledir ilkler her zaman motorda elektronik ayarlama olduğundan harita kendini ilk 10 binde düzenler sürücünün kullanışına göre

honda_team
SENSEI

Doğanay

« Yanıtla #3 : Mart 07, 2008, 11:16:03 ÖS »

pinokyo nickli arkadaşım ilk önce kendini sizi tanıyalım bölkümünde yeni üye tanıtım formuna tanıtmalısın.

mars
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #4 : Mart 08, 2008, 01:08:34 ÖÖ »

arkadaşlar isterseniz benim aracı size vereyim???bende depoyu fulladim.ve 450 km gitti.ışık yine yanmaya başladı.üstelik otoban ve 180-190 km hızla gittim....acaba benim araba mı efsunlu?kaldıki agrasif kullanan birisiyim...walla sizin yazdıklarınızı okuyunca şükrediyorum Smiley
metin16
Honda Prelude

Honda Power

« Yanıtla #5 : Mart 09, 2008, 12:15:54 ÖÖ »

bizde 2006 honda cıvıc vardı eski kasa 1 depo ile 580 km gidiyordu o da baya hız yapıldığı halde şimdi 2008 yeni kasa alacaz benim gözümde honda fazla yakmıyor

zeki_u
Honda Jazz
*

« Yanıtla #6 : Mart 09, 2008, 02:45:34 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar,

Birçok yorum var fakat daha önce de yazdığım bir konuyu gündeme tekrar getireyim.
Araçlar artık bilgisayara diye nitelendireceğimiz bir ECU tarafından yönetiliyor. Yakıt miktarınızı düşürmek istiyorsanız;

1-Aracınızın ısınmasını beklemeyin hemen kullanın. Araçda 2 adet osijen sensörü vardır. Araç ısınıncaya kadar emisyon değerlerini katalitik konvertöreden önceki sensörden kontrol eder. Isındıktan sonrada Katalitik konverörden sonrakinden kontrol eder. Önce Çevre sonra yakıt tüketimi ve karışımı açısından oldukça önemli.
2- Aracınızı kullanırken gaz pedali ile fazla oynamayın. mümkün olduğunca sabit ve/ veya küçük hareketler ile gaz verin ve ayağınızı gazdan çekin. Araç üzerinde vuruntu sensörü var bu da sürücünün kullanım özelliklerine bakarak yakıt miktarını azaltabiliyor. Fakat Gaz pedali sürekli oynanıyor ise ve çok basılıp çekiliyor ise bu sistem aracın performanslı kullanılacağını varsayarak devre dışı bırakıyor. Uzun yolda Bu yöntemle yakıt değeriniz sizin bile hayal edemiyeceğiniz değere düşürür.
3- Işıklarda durduğınızda aracın gaz pedali ile oynamayın ve mutlaka frene basın. firene bastığınızda vuruntu sensöru Vuruntu (titreme) hissedinceye kadar ECU aracın yakıt miktarını azaltır.
Birde yakıt miktarını mutlaka litre hesabı yaparak kontrol edin Bilmesek de benzin fiyatları 1-2 ay içinde % 10 Artı.
Umarım faydalı olurmuştur.  

Saygılarımla
Zeki UGUZ
xxxxxxxxxxxxxx
« Son Düzenleme: Mart 09, 2008, 03:33:24 ÖÖ Gönderen: refleks » Logged
metin16
Honda Prelude

Honda Power

« Yanıtla #7 : Mart 09, 2008, 03:46:25 ÖS »

ECU (Motor Kontrol Ünitesi) otomobilin motor bölümünde veya yolcu kabini içinde bir yere monte edilmiştir. Boyutları bir oto teybinden daha küçüktür. Bu küçük cihaz birden fazla microbilgisayar içermekte ve motorun değişen koşullarda en verimli şekilde yönetimini sağlamaktadir. Bu microbilgisayarlar, EPROM bir chip içerisinde bulunan bir programı çalıştırmaktadır.

ECU, tüm motor yönetimi ve kontröllerden sorumludur, ve motorun çalışma şartlarını sürekli olarak denetler, parametreleri hesaplar ve sürekli olarak değişkenleri ayarlar. Tüm bu ayarlamalar, motorun yükü, devri, çevre değişkenleri (hava sıcaklığı, hava yoğunluğu, motor sıcaklığı, barometrik basınç vs…) göz önüne alınarak bir saniye içerisinde yüzlerce kez gerçekleşir…Tüm bu ölçümler, basınç, sıcaklık, devir, hız, hava yoğunluğu vs…gibi değişkenlerin, milyarda bir sapma ile, motor içinde bulunan yüzlerce sensör tarafından yapılması ile mümkün olmaktadır…

ECU bu değerleri algılar, ardından EPROM içerisinde bulunan haritadan ilgili değerleri bulur, ve de ateşleme zamanlaması, optimum yakıt miktarı, turbo basıncı, emisyon değerleri gibi değişkenleri hesaplayıp uygulamaya geçirir…Tüm bu işlemler saniyenin binde biri cinsinden sürelerde gerçekleşmektedir. Akadaş Ecu demiş ama açıklama yapmamış belki bilmeyen arkadaşlar vardır Elektronik konntrol ünitesi

infaztim
Bursa il Temsilcisi
Turbo Civic Type-R

« Yanıtla #8 : Mart 09, 2008, 06:53:16 ÖS »

saolum beyler bilgiler için.

---MOLLA VTEC-İ MECİD-ÜL EL TYPE-R---

DİP-ÜL GAZ BİN FULL-ÜL YAN EL FERİŞTAH-ÜL İSYAN
metin16
Honda Prelude

Honda Power

« Yanıtla #9 : Mart 09, 2008, 06:53:50 ÖS »

birşey değil

R-typeR
Honda City
*

« Yanıtla #10 : Mart 11, 2008, 08:17:41 ÖS »

aracım 15.000 km de karma kullanımda 9-10 lt civarı yakıyor (daha fazla yakan arkadaşlarda var ) kullanıma göre değişken , uzun yolda sabit 90-100 km hızlarda 6-6,5 lt görmen mümkün ... ben bir depo ile 350 - 400 km arası yol yapıyorum senin otomatikle tüketim değerlerin normal sayılır ... Smiley

Civic Sedan 1.6 elegance SOHC I-VTEC 16V 125 HP
pinokyo
Honda Jazz
*

« Yanıtla #11 : Mart 12, 2008, 02:08:35 ÖS »

Arkadaslar tesekkurler verdiginiz bilgiler icin.
TUNCER07
Honda City
*

« Yanıtla #12 : Temmuz 06, 2008, 02:05:21 ÖÖ »

bence gaza nasıl ve nekadar bastığınla ilgili, hırçın kullanınca güçlü araba sonuçta hakkını vermeye çalışıyor ondandır. bende elegance düz vites var. 350km yi ben yarım depo ile gidiyorum neredeyse. ama kalkışları hafif yapıyorum, vites geçişlerini hafif yapıyorum, makas olaylarına girmiyorum.şehir içi 7-7.5 arası değişiyor tabi trafiğe çok bağlı ama 8.5 u geçmiyor. aldığım gün antalyaya gittim 0km haliyle yani, 600km gittim toplam 38 lt yaktı, ortalama 6.2lt ve 120km/hr. şimdi 3000 km oldu yakında yine gideceğim antalyaa 6 nın altına iner diye düşünüyorum.araba çok güçlü zaten kalkışları hafif yapın bence 2-3 lt kazanırsınız 100 km de emin olun. otomatik vites nasıldır pek bilmiyorum ama onda da çok yüklenmezseniz gaza bence sorun çözülür. başka sorunlar olsa sizin arabada problem vardır derdim ama motor seri üretiliyordur insan faktörüde yoktur. ama çok şikayetçiyseniz servise bi gösterin derim, bujiler, filtreler falan...
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: