Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Yazdır
Gönderen Konu: 2000 ies performans tutarsızlığı  (Okunma Sayısı 1510 defa)
surez
Honda Jazz
*

« : Mart 02, 2008, 05:10:30 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar. 2000 civic 1.6ies model aracımda performans düzensizlikleri yaşuyorum. 70-80 km de bir araba çok seri oluyor.ara hızlanma, kalkış vb... muhteşem tepki veriyor. sonraki 70-80 km boyunca gaz yemiyor, yığılıyor.bağırıyor ama gitmiyor.
 bu sorunun çözümü için: gaz kelebeğini temizlettim. bujileri değiştirttim. buji kablolarını kontrol ettirdim. ateşleme avans ayarını kontrol ettirdim. hava filitresini değiştirdim. yakıt aldığım istasyonu değiştirdim. akü zaten 2 aylık. debriyaj seti 1.5 yıllık.

ama sorun hala devam ediyor. bana bu konuda yardımcı olur musunuz?
teşekkürler.
RattleSnake
Honda Civic Type R

İbrahim TümeR

« Yanıtla #1 : Mart 02, 2008, 05:33:33 ÖÖ »

öncelikle aşağıdaki linkdeki bilgileri doldurduktan sonra umarım sorununuza çözüm bulabilirsiniz

http://www.teamhondaturkey.com/forum/sizi_taniyalim/yeni_uyelerin_dikkatine-t3183.0.html

surez
Honda Jazz
*

« Yanıtla #2 : Mart 02, 2008, 03:20:52 ÖS »

arkadaşlar garip bir sorun ama oluyor.
bu arada arabam sıralı sistem lpg li(geçen sene 10.5 litreyi buldu, ne yapayım , taktırıdm ben de).
ama sorun hem benzinde hem de lpg de kendini gösteriyor.

arabamı çok seviyorum. bazen vtek 2 motora sahip 2001-2006- arası almayı düşüşnüyorum. motorları çok daha verimli olduğu için.
ama arabamın kasasını çok sevdiğimden bir türlü vazgeçemiyorum..

bir de şu bahsettiğim sorunu yardımlarınızla çözebilsek .... opelcilerin , skodacıların , renaultcuların sözünden kurtulup, honda kalitesinin ne olduğunu göstereceğim.(nereden biliyolar sen mi anlattın derseniz : 'ya hocam bi kullanabilir miyim arabanı, honda almak istiyoruz da' taleplerin geri çevirmiyorum, oaradan biliyorlar  )
surez
Honda Jazz
*

« Yanıtla #3 : Mart 03, 2008, 06:06:08 ÖS »

ARKADAŞLAR BU KADAR HONDA BİNİCİSİ İÇİNDEN, BENİM PROBLEMİME ÇARE OLACAK OLAN YOK MU?

BEN DE ARABAM DÜZELECEK DİYE ÜMİTLENMİŞTİM.

SAYIN ADMİN HİÇ DEĞİLSE SİZ YARDIMCI OLUN. UZMAN SİZSİNİZ.
mustafa k
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #4 : Mart 03, 2008, 06:17:56 ÖS »

bende de 2000 model 1,6  ies var .sıralı tartarını mevcut oyle bı sorun yok bastımı gıdıyor.
gazdan kaynaklana bılır ben hep opetten aygaz alıyorum.
surez
Honda Jazz
*

« Yanıtla #5 : Mart 03, 2008, 06:28:45 ÖS »

DEĞİL HOCAM YA... SORUN HEM BENZİNDE HEM DE GAZDA MEYDANA GELİYOR. HATTA 1 HAFTADIR BENZİNLE KULLANIYORUM ARABAYI. YİNE YIĞILMALAR YİNE DURDUK YERE HIZLANMALAR.
ANLAMIYORUM SEBEBİNİ.

ACABA SUBAP AYARIYLA İLGİSİ OLABİLİR Mİ ,, DEDİM SERVİSE HAYIR DEDİLER.
BAŞKA NE YAPABİLİRİM?
GhostRider
Anadolu Yakası Temsilcisi
Honda Prelude

sen hayal et yeter

« Yanıtla #6 : Mart 03, 2008, 07:18:00 ÖS »

enjeksiyondan olmasın??

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aşk dediğin nedir ki, Histen nefesten varlık, Umutsuzluk içinde, Karanlığa son ıslık.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
surez
Honda Jazz
*

« Yanıtla #7 : Mart 03, 2008, 08:07:30 ÖS »

arabada 4 benzin 4 de lpg enjektörü var.karbon bağlama fln dediler. o yüzden katkı maddesi aldım ama yine yok çare.
enjektörden olsa lpg de yapmaz benzinde yapar ya da tam tersi.ama her iki yakıtta da yapıyor.

araba benzin/gaz yemiyor.   benim aklım hep ateşleme sisteminde yalnız daha ne yapabilirim bilmiyorum.
surez
Honda Jazz
*

« Yanıtla #8 : Mart 04, 2008, 06:37:26 ÖS »

yardımcı olcak kimse yok mu arkadaşlar   üzgün
CeNii
Honda Integra
*

« Yanıtla #9 : Mart 04, 2008, 11:48:36 ÖS »

walla benım aracımdada aynı problem war ama okdarda aşırı dıll senınkı kadar yanıı yuksek devırde sorun kesılıorrr artı baskı balatamın bıtıklıgınıde bılıorum...benım dusuncem ıkı seyde olabılır katalıtık konvektörden dolayı veya baskı balata tam ayırmadgından dolayı oda olmadı volan problem yaratıor olabılır tahmınımce yanı....

ama bır dene 3 vitesde agır agır kalkmayı dene eger stop etmıorda kalkıorsaaa baskı balata olayıdır derım...

FATOŞ
HONDA PLAZA MARMARA
Honda Prelude

HONDA PLAZA MARMARA OTOMOTİV A.Ş.

« Yanıtla #10 : Mart 05, 2008, 12:46:34 ÖS »

yardımcı olcak kimse yok mu arkadaşlar   üzgün

yakınlardaysanız bi incelebilirmiyiz aracınızı? incelemeden bir yorum yapmak doğru olmaz ancak lpg olabileceğini düşünüyorum ben.

Fatoş KILIÇ
Müşteri İlişkileri Sorumlusu
Satış Sonrası Hizmetler Müdür Asistanı
Honda Plaza Marmara Otomotiv A.Ş.
Tel:    (0212) 456 58 58 (Dahili: 813)
Direk: (0212) 456 58 13
Fax:  (0212) 456 58 44
E-Mail: fatoskilic@marmarahonda.com
Web : www.marmarahonda.com
surez
Honda Jazz
*

« Yanıtla #11 : Mart 07, 2008, 07:30:01 ÖS »

dediğinizi dendim.3 .vitesle kalkış yapmadı çok zorlandı. katalitik konvektörün neresinde sorun olabilir?

ben bir ara maf sensörüne bağlamıştım. zamanla toz alıoy , içindeki silikon eriyor fln diye ama nereye kadar... servis bilgisayarda herşey normal diyor. daha önce böyle bişeyle de karşılaşmamışlar.

bugün mesela  o kadar hızlı tepki verdi ki gaza hafif basınca , çok rahat devirlendi. acaba yarın yine bağırıp, gitmemezlik mi edecek bilmiyorum.   bu nasıl bir sorundur yaa!
surez
Honda Jazz
*

« Yanıtla #12 : Mart 07, 2008, 07:32:21 ÖS »

teşekkürler fatoş hanım yalnız ben erzurumdayım . yazları aydına gidiyorum.

lpg benim de aklıma takıdı ama sanmıyorum. 1 hafta devamlı benzinle kullandım . aynı problemler devam etti.

bir de araba biraz vuruntulu çalışıyor. buradan birşey çıkartabilir miyiz??
CeNii
Honda Integra
*

« Yanıtla #13 : Mart 08, 2008, 01:26:14 ÖÖ »

abıcım son tahmınım oksijen sensörü olabilir...ona bı baktırsanaaa sokup baska bı honda da denesınler

FATOŞ
HONDA PLAZA MARMARA
Honda Prelude

« Yanıtla #14 : Mart 08, 2008, 11:40:10 ÖÖ »

teşekkürler fatoş hanım yalnız ben erzurumdayım . yazları aydına gidiyorum.

lpg benim de aklıma takıdı ama sanmıyorum. 1 hafta devamlı benzinle kullandım . aynı problemler devam etti.

bir de araba biraz vuruntulu çalışıyor. buradan birşey çıkartabilir miyiz??

vuruntulu ama nasıl bir vuruntu sesi iyi dinleyip doğru teşhis koymak gerek... bi sürü sebep olabilir, sesin nasıl bir ses olduğu önemli... tarif edebilirsen biras iyi olur aslında.

Fatoş KILIÇ
surez
Honda Jazz
*

« Yanıtla #15 : Mart 08, 2008, 11:55:49 ÖÖ »

nasıl tarif etsem???

sesi biraz düşüneyim.  ama şöyle bir his uyandırdığını söyleyeblirim.
çok susayan sağlıklı bir insan kana kana, yudum yudum suyunu içer. araba sorunsuzken.
bir de boğazı ağrısı olan bir insan su içerken boğazında yanma hisseder , çok zor yutkunur,boğazı acır. işte vuruntulu araba. (insan gaza basmaya korkuyor. sanki pistonlar kayayla sürtünüyo)
FATOŞ
HONDA PLAZA MARMARA
Honda Prelude

« Yanıtla #16 : Mart 08, 2008, 12:27:14 ÖS »

nasıl tarif etsem???

sesi biraz düşüneyim.  ama şöyle bir his uyandırdığını söyleyeblirim.
çok susayan sağlıklı bir insan kana kana, yudum yudum suyunu içer. araba sorunsuzken.
bir de boğazı ağrısı olan bir insan su içerken boğazında yanma hisseder , çok zor yutkunur,boğazı acır. işte vuruntulu araba. (insan gaza basmaya korkuyor. sanki pistonlar kayayla sürtünüyo)

Smiley Smiley peki, ben araştırim bakim

Fatoş KILIÇ
zeki_u
Honda Jazz
*

« Yanıtla #17 : Mart 09, 2008, 03:06:27 ÖÖ »

Merhaba,
Bahsettiğiniz konu LPG ile ilgili bir konu, Araç ile ilgili birkaç detay verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
1-Şuan kaç KM de
2-Kaç KM de aracınız LPG takdırdınız,
3-Arcacınızda takılı olan hangi marka bir sistem.
4- Bahsettiğiniz per formans kaybını LPG de mi yapıyor Yoksa Benzinde de varmı. Aracın en son bakımı kaç km de yapıldı. Herhalde Çebilerde yaptırıyorsunuzdur. Açılışda, Otsuki ile resmi koyduğunuza göre diyorum.  
5- Şua ana kadar bu konu ile ilgili neler yapıldı,

Aksilik olmaz ise ayın 17 sinde bir seminer için Erzurumda olacağım. Erzurum da da zaman bulursam yüz yüze görüşürüz.

Saygılarımla
Zeki UGUZ
« Son Düzenleme: Mart 09, 2008, 03:33:55 ÖÖ Gönderen: refleks » Logged
surez
Honda Jazz
*

« Yanıtla #18 : Mart 09, 2008, 04:44:25 ÖS »

merhaba zeki bey . öncelikle problemime gösterdiğiniz ilgi beni sevindirdi.
acım şu an 71.000kmde. ---------2007 mayıs ayında , araç 60.000 km civarında iken BRC SEQUENT 24 marka lpg kitini yetkili servisde montajınıu yaptırttım.
sorun her iki yakıtta da kendini gösteriyor. en son ekim gibi galiba, servisde yağ değişimi yaptırtmıştım ve kış hazırlıkları(aslında tam anlamıyla bir bakım sayılmaz)
honda yetkilisi ile, ismini tam hatırlamıyorum Otsuki galiba dediğiniz gibi, Çebi plaza resmi açılışında konuşmuştuk.
sorun ile ilgili;
*önce lpg servisine danıştım. tavsiyeleri üzerine servisde gaz kelebeği mi?(havanıın motora girdiği manifold galiba) o bölümü bir sprey sıktık ve gaz vererek temizledik.
*servisde bujileri orjinali ile değiştirtdim ve buji kablolarını kontrol ettirdim.
*yine servisde aracı bilgisayara bağladık. yalnız ne arıza kodu verdi ne de arıza ışığı yandı aracın. tüm değerler standartla içinde dedi çalışan arkadaşlar. sadece ateşleme avans değerini düşük gibiydi. onu 13 civarı bir değere yükseltmeye çalıştılar. Arkadaşalr konuya çok hakim değil gibiydiler.
*sonra test ettik. servisdekiler normla dedi:??
*tekra lpg servisine gittim (aracın boşta ve rölantide çalışırken gaza basıldığında motorun önce duraksaması sonra devirlenmesi sebebiyle) test sürüşüne çıktık bir çalışanla. aracın ecu sunu bilgasayara bağlayıp yol aldık. arkadaş öncesinde yeni versiyon yüklediği aracın lpg değerlerinde ayar yaptı. ve sorunda hemfikir olduk. sonra eğimsiz yolda ilerlerken ve ayağım gaz pedalı üzerinde sabitken araç aniden fırladı. servise geri döndüğümüzede usta el ayarı ile avansı biraz yükseltti ve sorun çözülmdü sadece 1 haftalığına Sad bu 1 hafta içinde araç vuruntulu çalışıyordu.
*benzin ve gaz aldığım istasyonları değiştirdim.
*ocak ayında bosh marka 45 maperlik akü aldım(delphi 2 sene dolmadan arabayı çalıştıramaz hale geldi.)
*2 yıl önce debrijay setini değiştirmiştim.
*araç lastikleri yeni(kışlık)
*hava filtresini 3000 km önce yan sanayisi ile değiştirmiştrim
*ara tatilde (ingilizce öğretmeniyim bu arada) aydına gittik ve haliyle araba 15 gün çalışmadı. döndüğümüzde aracı kullandığımda çok rahat devirlenen kasıntısız çalışan bir aracla karşılaştım tabii 3-4 günlüğüne.
***sanki aracın gitmesine izn vermeyen, arkasına bağlı bir paraşüt var , bazen bu paraşütün ipi kopuyor ve arabayı tutamıyorum.

konuyu , honda servisinin öyle şey mi olur hocam demesinden sonra umudumu kestiğimden.sorunun benzinde de olmasından lpg servisine de gitmeye yüzüm kalmadığından  bu forma taşıdım.

tüm bunları arcın alt devirlerde cansız olduğunu ve torkunu yüksek devirde verdiğini bilerek yazıyorum.
sürat düşkünü değilim ama artık aracın yerine ben gitmek istemiyorum.

sizinle görüşmeyi çok isterim.
teşekkürler.
zeki_u
Honda Jazz
*

« Yanıtla #19 : Mart 10, 2008, 01:12:08 ÖÖ »

Ben 10 yıl Hondada bayi servis geliştirme şefi ve bölge müdürü olarak görev yaptım. Şuan da kendi özel işimde çalışıyorum. Lpg dönüşüm yapan servislerin araçları tanımaması, araç servislerininde LPg yi tanımaması bu uygulamanın temel sorunudur. ben size Ben size kendi sitemden LPG dönüşüm sertifikamı görün diye link vermistim ama Moderatolar bu linkleri reklam amaçlı olduğunu düşünerek burdan kaldırdılar. Neyse ben size gelince daha detaylı bilgi aktarmaya çalışırım.
Önce Montajı bir görmek gerek.
Saygılarımla
Zeki UGUZ
Sayfa: [1] 2 Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: