merhaba zeki bey . öncelikle problemime gösterdiğiniz ilgi beni sevindirdi.
acım şu an 71.000kmde. ---------2007 mayıs ayında , araç 60.000 km civarında iken BRC SEQUENT 24 marka lpg kitini yetkili servisde montajınıu yaptırttım.
sorun her iki yakıtta da kendini gösteriyor. en son ekim gibi galiba, servisde yağ değişimi yaptırtmıştım ve kış hazırlıkları(aslında tam anlamıyla bir bakım sayılmaz)
honda yetkilisi ile, ismini tam hatırlamıyorum Otsuki galiba dediğiniz gibi, Çebi plaza resmi açılışında konuşmuştuk.
sorun ile ilgili;
*önce lpg servisine danıştım. tavsiyeleri üzerine servisde gaz kelebeği mi?(havanıın motora girdiği manifold galiba) o bölümü bir sprey sıktık ve gaz vererek temizledik.
*servisde bujileri orjinali ile değiştirtdim ve buji kablolarını kontrol ettirdim.
*yine servisde aracı bilgisayara bağladık. yalnız ne arıza kodu verdi ne de arıza ışığı yandı aracın. tüm değerler standartla içinde dedi çalışan arkadaşlar. sadece ateşleme avans değerini düşük gibiydi. onu 13 civarı bir değere yükseltmeye çalıştılar. Arkadaşalr konuya çok hakim değil gibiydiler.
*sonra test ettik. servisdekiler normla dedi:??
*tekra lpg servisine gittim (aracın boşta ve rölantide çalışırken gaza basıldığında motorun önce duraksaması sonra devirlenmesi sebebiyle) test sürüşüne çıktık bir çalışanla. aracın ecu sunu bilgasayara bağlayıp yol aldık. arkadaş öncesinde yeni versiyon yüklediği aracın lpg değerlerinde ayar yaptı. ve sorunda hemfikir olduk. sonra eğimsiz yolda ilerlerken ve ayağım gaz pedalı üzerinde sabitken araç aniden fırladı. servise geri döndüğümüzede usta el ayarı ile avansı biraz yükseltti ve sorun çözülmdü sadece 1 haftalığına

bu 1 hafta içinde araç vuruntulu çalışıyordu.
*benzin ve gaz aldığım istasyonları değiştirdim.
*ocak ayında bosh marka 45 maperlik akü aldım(delphi 2 sene dolmadan arabayı çalıştıramaz hale geldi.)
*2 yıl önce debrijay setini değiştirmiştim.
*araç lastikleri yeni(kışlık)
*hava filtresini 3000 km önce yan sanayisi ile değiştirmiştrim
*ara tatilde (ingilizce öğretmeniyim bu arada) aydına gittik ve haliyle araba 15 gün çalışmadı. döndüğümüzde aracı kullandığımda çok rahat devirlenen kasıntısız çalışan bir aracla karşılaştım tabii 3-4 günlüğüne.
***sanki aracın gitmesine izn vermeyen, arkasına bağlı bir paraşüt var , bazen bu paraşütün ipi kopuyor ve arabayı tutamıyorum.
konuyu , honda servisinin öyle şey mi olur hocam demesinden sonra umudumu kestiğimden.sorunun benzinde de olmasından lpg servisine de gitmeye yüzüm kalmadığından bu forma taşıdım.
tüm bunları arcın alt devirlerde cansız olduğunu ve torkunu yüksek devirde verdiğini bilerek yazıyorum.
sürat düşkünü değilim ama artık aracın yerine ben gitmek istemiyorum.
sizinle görüşmeyi çok isterim.
teşekkürler.