Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: 2000 Honda Civic 1.6 ies hava filtresi konumu  (Okunma Sayısı 400 defa)
slck
Honda Jazz
*

« : Nisan 24, 2008, 12:38:32 ÖÖ »

Arkadaşlar merhaba,
Yeni aldığım 2000 model honda civic aracımda daha önceden takılmış performans hava filtresi bulunmakta, fakat aracımda özellikle rampalarda bir performans kaybı olduğunu düşünüyorum. Daha önceki hava filtresi başlıklarında filtre konumunun önemi vurgulanmış, motor sıcağından korunması gerektiği belirtilmiş. Aracımdaki filtrenin konumunun yanlış olduğunu düşünüyorum ki tuttuğumda bayağı sıcaktı. Aşağıda fotoğrafları yayınlıyorum sizce konumu yanlış mı? Eğer yanlışsa ne gibi bir değişiklik yapılmalıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

SLCK®
Mahir TÜRKMEN
Turbo Civic Type-R

HondA = Nü HarikA

« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2008, 12:46:07 ÖÖ »

Arkadaşım aynı şey benim aracımdada var ben bu ay sonu kurtuluyorum hiçbirişe yaramayacagını cok kişiden duydum ve mantıken o filtre ancak orada pişer ..

Hayırlı sürüşler
poşetçay
Honda Prelude

poşetçay köyün delisi

« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2008, 12:50:47 ÖÖ »

arkadasım ilk önce motoru yıkat we filitreyi temizle bence yakıtın artar pis filitre ile bide bi ek yapıp filitreyi iyice çamurluga orj filitrenin oldugu yere yaklaştırki souk hawayı raatça çeksin böle pek bi işe yaramaz
Mahir TÜRKMEN
Turbo Civic Type-R

HondA = Nü HarikA

« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2008, 12:52:22 ÖÖ »

Abi şu motoru yıkatmaktan korkuyorum ya :S

Hayırlı sürüşler
farukfaruk
Honda Jazz
*

« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2008, 12:53:41 ÖÖ »

Çok geride kalmış yarardan çok zararı olur gibi, eski sahibi işgüzarlık yapmış biraz, orjinal filtre kutusu varsa onu tak bence, kutu yoksa uzatma borularla farın arkasına birazda aşağı indirebilirsen faydası olabilir, birde filtre ucunu söküp temizletirsen iyi olur kirli gibi geldi, saygılar...
SpeedTuning
Honda Integra
*

« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2008, 12:54:08 ÖÖ »

arkadasım ilk önce motoru yıkat we filitreyi temizle bence yakıtın artar pis filitre ile bide bi ek yapıp filitreyi iyice çamurluga orj filitrenin oldugu yere yaklaştırki souk hawayı raatça çeksin böle pek bi işe yaramaz

+10000

Kor ol, ama Nankor olma !...  Hz. Mevlana
poşetçay
Honda Prelude

poşetçay köyün delisi

« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2008, 12:54:29 ÖÖ »

hiç korkmana gerek yok iyi bi yıkamacı bide neleri sökçeni bil yeterli biz neleri yıkatıoz motor nefes alsın ilaçları sipreyleride war am pek tesirli deil
refleks
Co-Admin
Honda Civic Type R

Rüya'larını gerçekleştirmek istiyorsan,Hemen uyan.

« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2008, 12:55:27 ÖÖ »

ben sorunun ne oldugunu  söleyim   öncelikle  o  filtre   kirlenmiş  temizlenmesi yada  yenisininin alınması  lazım bence  yenisini  alın dandik  bir marka  sanırım  25v  ytl den başlıyor ikincisi  ise  filtrenin durdugu  yer  motora çok yakın ordan  sürekli  sıcak  hava alıyor onu  biraz  daha  farın arkasına  dogru  yada  tampon  boşluguna  dogru  almalısınız  böylelikle  sorunu çözmüş olursunuz.

Coca CoLayım Hayatın Tadıyım...CıkoLatayım Coq Tatlıyım ...AL Beniyim Bahanem Yoq...CiKoLaTaLı Gofretim Beni Sevmeyen Var mı...!
refleks
Co-Admin
Honda Civic Type R

« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2008, 12:56:49 ÖÖ »

ben mesaj  yazıncıya  kadar  4 kişi  mesaj  atmış  hepside aynı zaten nerdeyse

Coca CoLayım Hayatın Tadıyım...CıkoLatayım Coq Tatlıyım ...AL Beniyim Bahanem Yoq...CiKoLaTaLı Gofretim Beni Sevmeyen Var mı...!
poşetçay
Honda Prelude

poşetçay köyün delisi

« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2008, 12:58:01 ÖÖ »

yazdıklarımı okuyup yazma sen ewi tadilat yap
refleks
Co-Admin
Honda Civic Type R

« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2008, 01:00:36 ÖÖ »

yazdıklarımı okuyup yazma sen ewi tadilat yap

sorma  volki yaw  evde  yemekte  ekmekte  yok annem sagolsun   gene  topkek  cubuk kraker canpareye talim edicem anlaşılan

slck
Honda Jazz
*

« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2008, 01:01:58 ÖÖ »

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, söyledikleriniz çok yararlı bilgiler. Dandik marka aldığımız filtre bir sorun çıkarır mı? Sanırım o filtre 1-2 yıldır hiç temizlenmeden kullanılmış. Söylediklerinizi uygulayacam, yeni bir filtre alıp, orjinal filtrenin olduğu yere kaydırmayı planlıyorum. Malasef orjinal filtre yok, olsa hiç düşünmeden takardım. Yeni orjinal filtreden 300 YTL istediler, bostancı sanayide, banada çok mantıksız geldi.

SLCK®
poşetçay
Honda Prelude

poşetçay köyün delisi

« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2008, 01:04:39 ÖÖ »

ucuz mal alacak kadar zenginsen bişey diyemem ama 60-100ytl arasında filitreyle hem istedin yere taşırsın hemde kalitelisini alırsın fln gökhana danış bence yapar bi kıyak
refleks
Co-Admin
Honda Civic Type R

« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2008, 01:11:25 ÖÖ »

ben şöle diyim   çok para vermek istemiyorsunuz  sanırım size bir  kaç seçenek sunuyum ufak ara  boru alıcaksınız  elimde  var  22  cm   20  ytl   bir  adette üzerindeki  gibi  bir  filtre  alıcaksınız  jsv   veririz  onuda  oda 40  ytl  60  ytl  bu  işi  çözersiniz yada  kople  kit veririz  tampona  kadar  inen  oda  240  ytl

slck
Honda Jazz
*

« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2008, 01:22:19 ÖÖ »

Evet çok para vermek istemiyorum şu aşamada, komple kitin göreceği işin %80 ini görür diye düşünüyorum ilk öneriniz. Nasıl temin edebiliriz, montaj konusunda yardımcı oluyor musunuz ?

SLCK®
refleks
Co-Admin
Honda Civic Type R

« Yanıtla #15 : Nisan 24, 2008, 01:24:19 ÖÖ »

montajı kendiniz  yaparsınız  zor bişey  degil  2 tane   kelepçe sıkıcaksınız  

Mahir TÜRKMEN
Turbo Civic Type-R

HondA = Nü HarikA

« Yanıtla #16 : Nisan 24, 2008, 01:26:41 ÖÖ »

hiç korkmana gerek yok iyi bi yıkamacı bide neleri sökçeni bil yeterli biz neleri yıkatıoz motor nefes alsın ilaçları sipreyleride war am pek tesirli deil
Sökülecek parçalar ?

aklıma direk filtre geldi bitek su kaçması gibi :s

Hayırlı sürüşler
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: