hattori hanzo
Honda Jazz
|
 |
« : Nisan 26, 2008, 12:16:21 ÖS » |
|
arkadaslar yuksek suratlerde 150 nın uzerınde mesela yol tutus problemlerı yasıyorum hıc emnıyetlı gıtmıyo hele180 de falan bayagı bı korkutuyo bıde hava hafıf ruzgarlıysa resmen serıt degıstırıyorum hissiz bi sürüs hakım oluyo bıde yuksek suratte frenlerde ses.sısme. ve vibrasyon oluyo hemde cok rahatsız edıcı boyutlarda sankı balatalar dısklerın uzerınde dalgalanıyo gıbı oluyo garantının bozulmayacagını bılsem hemen yay , amortısor ve fren olayına gırecem ama bılıyosunuz bu garantı konusu sıkıntılı daha oncede sebrıng egzos aldım takmadılar...bu yol tutus sıkıntısı bı tek bendemı var yoksa dıye merak ettım eger genel bı prb varsa servıs yardımcı oluyomu acaba ılgılenır ve bılgı verırsenız cok sevınırım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bayburtlu69
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2008, 12:28:43 ÖS » |
|
bizdede 2008 civic var... yol tutuş konusunda hiç sorun yok rahat rahat 200 km. görüyor ve hiç ön taraf oynamıyor gayette güzel yol tutuşu ama fren olayına gelince frene aniden basınca taktuk sesler geliyor abs dediler ama başka bişe olabilir... frenler pek ii deil galiba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mars
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2008, 04:34:20 ÖS » |
|
Arkadaşım aynı sorunlar bendede var.araç 2008 dream.ve yol tutuşunu hiç beğenmiyorum.seninde bahsettiğin gibi ani frenlerde araba dağılıcakmış gibi takur tukur sesler geliyor...emanet araba kullanmayı sevmem bu yüzden başka arabaları bilmiyorum.ancak ford focusa binmiştim çok güzel yol tutuşu var.benim araba 170 den sonra havaya kalkıyor desem yeridir.gerçi bizimkilerde sanırım 15 inç jant var.zaten bu arabada sevemediğim birincisi yol tutuşu ikinciside çukurlarda çok sarsması.araba yeni amortisörler açılmamıştır filan diye düşünüyorum ama açılacağını ve arabanın esneyeceğini de pek sanmıyorum.bunun dışında son problemim : arabada bridstane lastik var ve ilk aldığımda çok memnundum.ancak yavaş yavaş kaymaya başladı.ilk başta bu sorun yoktu.araç daha 4000 km de acaba lastikleri mi bitirdim diye düşünmeye başladım  ancak yinede arabadan genel anlamda memnunum.otobanda 150 ile giderken koca bir kamyon lastiği çıktı karşıma ve kurtardım.dün gece yine süratli giderken bir kedi çıktı ve Allah a şükürler olsun ani bir fren ve direksiyon hareketiyle kurtardım,ezmedim  bunun haricinde dün gece birkaç araba ile yarıştık  süratte epey vardı ve dediğin gibi nerdeyse direksiyon hakimiyetini kaybedicektim.hee şunuda söyliyeyim lastiklerinin havasına baktım sonra.sol ön 35 sağ ön 36 sol arka 34 sağ arka 16 çıktı  bak buda çok önemli.ama yinede sana katılıyorum bir bilen bu konuyu açıklarsa sevinirim.çünkü cidden yol tutuşu iyi değil.araba resmen yerden kalkıyor.saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2008, 04:41:52 ÖS » |
|
malesefki yeni civiclerin frenlerinden herkes şikayetçi aynı şekilde typerların yeni typerların frenlerindende şikayetçi.sınıfında en iyi yol tutuşa sahip araç yıllardır focus tur zaten selçuk baba frenleride çok iyidir.
sizin arabalar çok kla ama frenleri çok kalas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2008, 04:43:11 ÖS » |
|
abi sizin lastikler 1 boy küçük ve jantlar küçük ondan olabilir valla ben şehir içinde 170 fln görüyorum baya rahat yola devam ediyo çukurda biraz hissetiriyo sadece, ama bizim araçlar 70-80 kg daha agır ondan olabilir diyicem ama çok büyük bir fark degil  ama şunu sölim focusun verdigi güveni malasef genede veremiyo haklısın abi 
|
|
|
|
|
|
BİR BEŞİKTAŞIM , BİR HONDAM VAR HAYATTA
|
|
|
mars
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2008, 04:46:08 ÖS » |
|
fikito ben 90 kiloluk bir adamım.merak etme aradaki farkı kapatıyorumdur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mars
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2008, 04:50:29 ÖS » |
|
hain başkan 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2008, 04:51:26 ÖS » |
|
hattori hanzo sen bi servise git şikayetini dile getir ama 1 ytl bile para ödemeyi kabul etme ;9
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2008, 04:52:10 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
BİR BEŞİKTAŞIM , BİR HONDAM VAR HAYATTA
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2008, 04:56:24 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hattori hanzo
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2008, 05:51:47 ÖS » |
|
arkadaslar arabam dream degıl elegance ayrıca bende 98 kg bı adamım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hattori hanzo
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2008, 06:02:07 ÖS » |
|
daha once 98 cıvıc hb vardı bende sankı odaha ii yol tutuyodu gercı 1,4 motordu ve otomatıktı cok fazla gıtmıyodu ama daha derlı topluydu araba bıde bu kasa lar sankı cabuk daglıcak gıbı gelıyo bana bazı ıscılık sıkıntılarıda oluyo ulan aslında honda sever bı ınsan olarak vıcdan azabı duyuyorum bunları soylerken ama naapım abı bı suru arabam oldu en cok bunu severek aldım bundada boyle sorunlar olunca canım sıkılıyo acıkcası gercı su garantı sıkıntısı olmasa cok guzel ıstedıgım kıvama getırıcem ama ...yalnız yol tutus belkı bı nebze ama frenlerde kesın fabrıkasyon hata var arkadaslar bunun uzerıne gıtmekte yarar var dıye dusunuyoırum cunku servıslere toplu halde bı sıkayet yapılsa belkı aracları gerı bıle cagırtabılırız dıye dusunuyorum ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Badboy®
Honda City
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2008, 06:04:09 ÖS » |
|
malesefki yeni civiclerin frenlerinden herkes şikayetçi aynı şekilde typerların yeni typerların frenlerindende şikayetçi.sınıfında en iyi yol tutuşa sahip araç yıllardır focus tur zaten selçuk baba frenleride çok iyidir.
sizin arabalar çok kla ama frenleri çok kalas.
+1 Zaten focusla yol tutuşu ve frenlerini kıyaslarsanız o sınıfta her arabayı kötü görürsünüz... Bence yol tutuşu eskilerine göre iyi (225-40-18 lastik ve yayla baya toparlıyor) ama frenleri kesinlikle güvensiz..Açıkçası gaza abanırken frenlerin kendi aracımdaki gibi olmadığını hep aklımın kenarına koyuyorum..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2008, 06:05:35 ÖS Gönderen: Badboy® »
|
|
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2008, 08:07:32 ÖS » |
|
hondanın zaten en yakışıksız huyu fren konusundaki tembelliği.bi tek ep3 typer frenleri iyi bide s2000 (40 m)
hele o vti ler civic iesler falan ne öle 48 m de duruolar :S
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Badboy®
Honda City
|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2008, 08:17:04 ÖS » |
|
40 metre bile o araçlara hiç yakışmıyor..Piyasada bir çok orta sınıf araç 38 metrede duruyor artık..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
görkem
Honda Prelude

34 UK 7110
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 27, 2008, 12:14:27 ÖS » |
|
benim geçen gün frenleri deneme imkanım oldu....gerçekten kötü frenlere sahip araba durmadı direksiyonu sağa kırmasam vuruyodum bunun bi çözümü yokmu hiç güwen wermiyo bana ople den sonra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metin16
Honda Prelude

SEE YOU LETER...
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 27, 2008, 12:29:56 ÖS » |
|
bizdede 2008 civic var... yol tutuş konusunda hiç sorun yok rahat rahat 200 km. görüyor ve hiç ön taraf oynamıyor gayette güzel yol tutuşu ama fren olayına gelince frene aniden basınca taktuk sesler geliyor abs dediler ama başka bişe olabilir... frenler pek ii deil galiba
Doğru söylemişler onlar abs ve diğer fren sistemlerinden geliyor sorun yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metin16
Honda Prelude

SEE YOU LETER...
|
 |
« Yanıtla #18 : Nisan 27, 2008, 12:30:49 ÖS » |
|
frenler gayet iyi bence
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MaG
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 27, 2008, 12:39:11 ÖS » |
|
frenler yüksek hızlarda ani fren yapınca titreme gibi bişey yapıyor..birde dreamlar gerçekten iyi değil , ama elegance bişey diyemem.. dreamın yol tutuşu bile bi garip ama VSA çok fark ediyormuş onu ögrendim..
|
|
|
|
|
|
Open Vtec 
|
|
|
|