Gönderen Konu: 00 Accord EX maksimum hız sorunu  (Okunma sayısı 2186 defa)

Cecul

  • İleti: 621
00 Accord EX maksimum hız sorunu
« : Ağustos 19, 2010, 06:05:29 ÖÖ »
2000 model otomatik Accord EX kullanıyorum. Arabayı yaklaşık 1 yıl önce aldığımdan beri kronik bir sorunu var. Maksimum hızı çok kötü. 1,2,3. vitesler gayet iyi, 4 e geçince bayılıyor araba, devir yükselmiyor ne kadar basarsam basayım. Önceki aracım 98 Euro Accord'du. 136 hp olan bu araçla, birazcık düzlük olsun basınca 220 olurdu hemen. Şimdiki 147 hp, aynı yerde 190 u zar zor görüyor ki, bunu denediğim yer kısa bir mesafe değil. Gerek burdan, gerek farklı yerlerden aynı aracı kullanan arkadaşlarla konuştuğumda, 230-240 gibi bastıklarını söylüyorlar. Normali de bu zaten.

Bununla ilgili olarak, bu sitede de ismi sıklıkla geçen bir özel serviste yapılan işlemler şunlar: Buji kontrolü, hava filtresi değişimi, kelebek temizliği. Bunlardan bir şey çıkmadı. Usta şanzımanda bir sorun olduğunu söyledi, tek ihtimal o kalıyor dedi. O zamandan beri aklımdaydı o iş, acaba ondan mı diye. Ta ki dün akşama kadar. Bir hafta önce otomatik şanzıman servisine bıraktığım aracımı dün aldım. Vites geçişleri konusunda hiç bir sorun yok. Gayet güzel yapılmış. Zaten oldukça meşhur bir yer. Neyse, akşam bir test edeyim dedim. Hem de sahura kadar vakit geçsin diye :) İzmit'e kadar gittim geldim. Saat 24 ü geçiyordu. Özellikle dönüşte trafik iyice azalmıştı ve elimden geldiğince bastım. Ama maalesef yine aynı. Araba 190 u anca görüyor. Gaz pedalı nerdeyse zeminde.

Bu sorun şanzımandan da değilse, nedendir arkadaşlar ya? Çok sinir bozucu bir durum. Nesine baktırmak lazım? Enjektorlerden falan olur mu?

Bu arada, aracımda LPG yok, bundan bir süre önce de katalitik konvertor bozulmuştu, iptal ettirdim, yerine normal susturucu takıldı. Fakat bahsettiğim sorun, bu işlemden öncesinde de vardı.

Ya bir de, kendime adam gibi bir özel servis edinemedim. İyi servisler hep bana uzak yerlerde. Maslak tarafında, Atatürk sanayide, önerebileceğiniz bir yer var mı?



Cecul

  • İleti: 621
Ynt: 00 Accord EX maksimum hız sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2010, 06:27:42 ÖÖ »
Ben bu konuyu daha önce açmışım, sonradan farkettim. http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/2000_accord_ex_yuksek_surate_cikmada_zorlaniyor-t31892.0.html den devam edelim lütfen.

Admin arkadaşlar başlığı silebilir misiniz lütfen?