TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: By_BuGr4 - Eylül 09, 2007, 06:37:04 ÖS

Başlık: VW sır gibi sakladığı model
Gönderen: By_BuGr4 - Eylül 09, 2007, 06:37:04 ÖS
Vos Vos’un sır gibi sakladığı model

Volkswagen efsanevi kaplumbağa modelinden sonra yeni bir halk otomobili için kolları sıvadı. Volkswagen'in hazırladığı yeni model: 'VW City Expert'. Fiyatı da oldukça cazip.

Kaplumbağalar geri dönüyor

Volkswagen (VW) efsanevi kaplumbağa (Beetle) modelinden sonra yeni bir halk otomobili için kolları sıvadı. Alman üretici bugüne kadar 21 milyon adetten fazla satan ve üretimine 2003’te son verilen Vos Vos’un yerine geçecek yepyeni bir model hazırlıyor. 11 Eylül’de başlayacak Frankfurt Motor Show’da ilk kez konsept olarak sergilenmesi beklenen aracın şu anki kod ismi VW City Expert.

Aynı kaplumbağa modelindeki gibi arkadan motorlu olacak otomobil, şehir içi için düşünüldü. Aracın tasarımı şimdilik sır gibi saklanırken, otoriteler efsanevi kaplumbağayı andıracağı konusunda hemfikir. City Expert için VW mühendisleri 2 ve 3 silindirli motor düşünüyor. 2 silindirli motor sayesinde otomobil bin 300 dolar daha ucuza mal olabilecek. Aracın 3 ve 5 kapılı versiyonlarının dışında sedan modeli de tasarlanacak.

Fiyatı 7 bin $ olacak

VW’nin en büyük hedefi ise Renault’nun tüm dünyada büyük başarı sağlayan Logan’a rakip olabilmek. Özellikle büyük potansiyele sahip Hindistan, Brezilya, Rusya ve Çin gibi ülkeler için üretilecek olan yeni aracın fiyatı, yaklaşık 7 bin dolar olacak. Batı Avrupa ülkeleri için üretilecek üst versiyonunun fiyatı 10 bin dolara kadar çıkacak. Bu araçlarda ESP standart donanım olarak yer alacak.

Nazi Almanyası’nda üretildi 21 milyondan fazla satıldı

Kaplumbağa’nın prototipi 1934’te Nazi Almanyası’nda üretildi. 1937’de ’halk otomobili’ olarak Almanya’da piyasaya sürüldü. Tüm dünyada çok sevildi ve toplam 21 milyonluk rekor bir satışa ulaştı. Otomobil için fan kulüpleri açıldı, Walt Disney filmlerine ilham verdi. ’Herbie’ serisiyle sinemada boşrol oynayan ’ilk otomobil’ unvanını aldı. Son kaplumbağa ise 2003 yılında Meksika’daki bantlardan çıktı ve araç tarih sayfalarındaki yerini aldı. VW daha sonra modern görünümlü, Beetle modelini üretti ancak satış rakamları sınırlı sayıda kaldı.

Dev üreticiler ucuz oto pazarına giriyor

2010 yılında yaklaşık ucuz otomobillerin pazardan yüzde 13 pay alması bekleniyor. Bu da yılda yaklaşık 10 milyon otomobil anlamına geliyor. Bu yüzden tüm markalar gelişmekte olan ülkeler için ucuz otomobil üretme katılımına girişti. Son olarak Renault, Hindistan’da Tata ile ortak 3 bin dolara araç üreteceğini açıkladı. Aynı şekilde General Motors ve Toyota ucuz oto için düğmeye bastı.
 

(ç)alıntıdır
Başlık: Ynt: VW sır gibi sakladığı model
Gönderen: alı* - Eylül 09, 2007, 07:57:00 ÖS
fiyatı 7000 dolar olucak yazmıssın o gene 25 milyarı falan bulur birader otv siyle falan .. neyse .. paylasım icin tesekkurler ..