Hondaya özel bir ilgim olmasa Tsi derdim. :)
yani 100km de 1.3 lt fark var,bu kullanıma göre 2 lt ye kadar çıkabilir veya inebilir,ama civic dış görünüş ve performans olarak daha güzel..fiyat farkı olarak arada 1.400 ytl falan var bu farklada eğer civic alırsan xenon(kısa,sis),cam filmi + spoyler yapabilirsin veya jant lastik uygulamasıda yapabilirsin.. :conbence civic almak daha mantıklı .. :artis
yani 100km de 1.3 lt fark var,bu kullanıma göre 2 lt ye kadar çıkabilir veya inebilir,ama civic dış görünüş ve performans olarak daha güzel..fiyat farkı olarak arada 1.400 ytl falan var bu farklada eğer civic alırsan xenon(kısa,sis),cam filmi + spoyler yapabilirsin veya jant lastik uygulamasıda yapabilirsin..bence civic almak daha mantıklı .. :artis
dıs gorunuse katılıyorum ama performans olarak civic in daha iyi olmasi soz konusu bile degil bence...
bence de. tamam 170 beygir akıllara zarar bir güç ama, 1.4 hacimden 170 beygir güç alıyosun. bu motorun ömrü ne kadar olacak. Honda kadar uzun ömürlü olabilecek mi? Honda kadar az sorun çıkarabilecek mi? daha vw grup fsi motorun ömrü sorunsuzluğu vs. den emin olamadığı için hala daha baz donanımlarda 1.6 lt 8v 102 hp olan motoru koyuyor. neden, çünkü o motor sorunsulzuğu ve uzun ömürlülüğünü kanıtlamış da ondan. bence bildiğimizden şaşmamalı :)
bence de. tamam 170 beygir akıllara zarar bir güç ama, 1.4 hacimden 170 beygir güç alıyosun. bu motorun ömrü ne kadar olacak. Honda kadar uzun ömürlü olabilecek mi? Honda kadar az sorun çıkarabilecek mi? daha vw grup fsi motorun ömrü sorunsuzluğu vs. den emin olamadığı için hala daha baz donanımlarda 1.6 lt 8v 102 hp olan motoru koyuyor. neden, çünkü o motor sorunsulzuğu ve uzun ömürlülüğünü kanıtlamış da ondan. bence bildiğimizden şaşmamalı :)
FSI 1.6 lar kalkiyor...yerine 1.4 TSI (Sadece Turbo) 122 beyirlik 210 nm torkluk makinalar geliyor...
>=ok
Hondaya özel bir ilgim olmasa Tsi derdim. :)
geçenlerde bi usta yeni 170 hp lik jettanın 193 hp cıktığını yazmıstı.motor acılınca 200 hp lere cıkar diye düşünüyorum demişti.bişeyler var gerçekten ama o bişeylerin ne olduğu muamma :)
gecen modifiyem de okudum ve birkac tane de linki vermislerdi...170 lik tsi larin underrated oldugu gercek guclerinin 185 beygir ve ustu oldugundan bahsediliyordu...
stock 1.4 170 hp golf fitre egsozlu vti ı yedi beyler 2 boy kadar dragda ve yol uzun olsa fark çok daha fazla olucaktı..bu 170 likler muazzam gidio tehlike yani ;)
Dediginiz seye bakın 10 senelik bir araç+10 Hp fark tabi yiyecek.Ki Eger burda bi arkadaşın dediği gibi cidden 193(1800km'de)sorna açıldığını falanda soyluyordu 200+şeklinde Az bile yemiş VTI.
Ben 2007 civic imi satıp 140 cc jetta aldım. Civic te güzel bir araç ama jetta ile hiç bir yönü ile kıyaslanamaz. gaza dokunduğunuz anda müthiş keyifli bir şekilde hızlanıyor. En az yirmi parça donanım artısı var. Hondaya göre yol tutuşu çok daha iyi. daha çok güven veriyor. Kasa sağlamlığınıda hiç katmıyorum.Ayrıca bir sürü para verip aksesuar yapmaya gerek yok. Adamlar zaten herşeyi yapmışlar. tek tek saymakla bitmz ki sayayım. Çok hoş bir özelliğini söyleyeyim. Arka vitee taktığınız da sol dikiz aynanız. Arka tampona doğru dönüyor. Çıktığınızda eskihaline geliyor. Daha ne denir ki...
bencede jetta.bugün 200 km lik bir şehirdışı yatım.bozuk yolda öndeki araçtan sıçrayan küçük taş parçaları motor kaputunda 3 yerde iz bıraktı.yani boyayı aldı götürdü.moralim bozuk.40.000 tl verdiğim araç daha 1 yaşında boya sorunu çıkarmaya başladı.benimde gönlüm honda diyor ama ,bundan sonraki arabam ne olur bilemem ama honda olmaz gibi.
arkadaslar 170 lık gt bı kullanmanızı onerırım.
eger foruma uye ise (faça bi 140 lık civicti) dun aksam 1.kopru cıkısı-kadıkoy arasında olanları bı anlatsın:))
orta serıtteyım yavaslıyorum,arkadas yetısıyo bı uzuyorum,3 tekrar:)
feci bu 170 gt ler.
hb cıvıcın tasarımı cok guzel gercekten ama yetmıyo.
arkadaslar 170 lık gt bı kullanmanızı onerırım.
eger foruma uye ise (faça bi 140 lık civicti) dun aksam 1.kopru cıkısı-kadıkoy arasında olanları bı anlatsın:))
feci bu 170 gt ler.
bende aynısını 1.6 ve fsi golflere yapıyorum :) çok zevkli oluyor. arkadan yetişemiyor bile ışıklarda daha kalkmaya çalışıyor ben 3-4 boy uzuyorum. hemde arada sadece 10 beygir fark var. seninle civic aranda en az 30 hp var aracın iyi gitmiyor veya acemisin daha. iyikide hb yerine type-r çıkmamış karşına yerdin 5 boyu :)
haklısın ama type-r cıkarsa bıle ınan gt zorlar.gecılır ama torkuyla ne yapacagı hıc bellı olmaz.Uyelının ıptalını ıstemıstın,hayırdır vaz gectın heralde :D
cok sıkısılırsa R36 ya haber ucurulur :)arkadaslar 170 lık gt bı kullanmanızı onerırım.
feci bu 170 gt ler.
bende aynısını 1.6 ve fsi golflere yapıyorum :) çok zevkli oluyor. arkadan yetişemiyor bile ışıklarda daha kalkmaya çalışıyor ben 3-4 boy uzuyorum. hemde arada sadece 10 beygir fark var. seninle civic aranda en az 30 hp var aracın iyi gitmiyor veya acemisin daha. iyikide hb yerine type-r çıkmamış karşına yerdin 5 boyu :)
haklısın ama type-r cıkarsa bıle ınan gt zorlar.gecılır ama torkuyla ne yapacagı hıc bellı olmaz.Uyelının ıptalını ıstemıstın,hayırdır vaz gectın heralde :D
cok sıkısılırsa R36 ya haber ucurulur :)arkadaslar 170 lık gt bı kullanmanızı onerırım.
feci bu 170 gt ler.
sanane? derdı sanamı dustu.Komik sey seni :D nekadar tutarsızsın? sen hayatında type-r a bındımıde jetta ıle kafa tutarım dıyosun :D :Dhaklısın ama type-r cıkarsa bıle ınan gt zorlar.gecılır ama torkuyla ne yapacagı hıc bellı olmaz.Uyelının ıptalını ıstemıstın,hayırdır vaz gectın heralde :D
feci bu 170 gt ler.
sanane? derdı sanamı dustu.Komik sey seni :D nekadar tutarsızsın? sen hayatında type-r a bındımıde jetta ıle kafa tutarım dıyosun :D :Dhaklısın ama type-r cıkarsa bıle ınan gt zorlar.gecılır ama torkuyla ne yapacagı hıc bellı olmaz.Uyelının ıptalını ıstemıstın,hayırdır vaz gectın heralde :D
feci bu 170 gt ler.
hiç bir şekilde geçemezsin. istersen 400 tork olsun senin beygirin,areodinamiğin,yol tutuşun olmadan 40 fırın ekmek yesen geçemezsin. 1.4 motora fazla güvenme şişer kalırsın yolda.
benim arkadaşlarımın çoğu vw kullanıyor hiç biride type-r zorlarım demiyor senin gibi. golf dsg 160 hp sahibi arkadaşım var type-r beni yer diyor kabul ediyor. sen hala zorlarım kaçarım uçarım uzatıyorsun. asıl senin çaban komik. type-r ile karşılaştırdığın zaman senin yol tutuşunla aerodinamiğin zayıf kalır.
hondanın teknolojisine laf ediyorsun ama vw grubu daha f1 katılımlarına katılamamışken senin teknolojiden bahsetmen biraz ilginç. hondanın ürettiği motorlar her zaman en güçlü ve en dayanıklı motorlar olarak tarihe adını yazdırmıştır. vw grubunun ise övüneceği bir yanı yoktur. 1.4 170 hp motorlu araçlar şu anda tam olarak adapte olmuş değiller. turbo arızası veriyor. yani aracı aldığına bin pişman olabilirsin. sen böyle davransanda umarım aracın arıza yapmaz çünkü bilinçli bir şekilde almadığın için aracını atıp tutuyorsun. honda bu arada asimo adında bir robotta üretmiştir bilmiyorsan resmi sitesinde resimleri videoları var. bunlar haricinde motorsiklet alanında honda bir numaradır. vw motorsiklet hiç duymadım görmedim. bunları önce tartışalım daha sonra teknoloji açısından konuşabiliriz.
dıger yandan motor.. atmosferıkten ıyı motorlar yaptı amenna. vti denen bı motoru varkı cok guzel. onu az daha gelıstırse sorun kalmaz bence.bu torku dusuk 125-140 hp lerle Honda ancak rakıplerının arka plakasını okur.
Alıntı= Hondaniel den
Ben bu plaka okuma meselesine takıldım acaba kim kimin arka plakasını okur.
Allah insana göz vermiş, el vermiş, ayak vermiş, donanım eksiği araba daha ne yapsın bu paraya bu kadar donanım, üstüne üstlük birde bu paraya en iyi donanımı veren yine civic değilmi, ne yani masaj yapan sürücü koltuğu da mı olmalıydı:)
125-140 lık hondalar okur tsi lerin plakasını,hatta yeni nesil puglarınkınıde.
125-140 lık hondalar okur tsi lerin plakasını,hatta yeni nesil puglarınkın
ıde.
ah be hacım sen tutturmussun bi tsi turkusu 125 lik honda nın rakibi fsi golf ve jetta olur. sen inanıyomusun fsi golf ve jetta nın civicin arka plakasını okuyabilecegine ...
kesınlıkle ınanıyorum..cunku lanet fsi benımde vardı:) arabayı heryerde yerden yere vurdum. vw forumunda bile yazmaktan bıkmıstım,dogusa mailler attım bu ne boyle dıye. ne gıdıyodu bıde sehır içi 11.5 lt asagı dusememıstım.
ama vw bunun uzerıne fsi facıasına son verdi ve tsi patlamasını yaptı.
sıra honda da. rekabet kalıteyı getırır.125-140 lık hondalar okur tsi lerin plakasını,hatta yeni nesil puglarınkın
ıde.
ah be hacım sen tutturmussun bi tsi turkusu 125 lik honda nın rakibi fsi golf ve jetta olur. sen inanıyomusun fsi golf ve jetta nın civicin arka plakasını okuyabilecegine ...
Bence bu araba seçme olayı tamamen insanın yapısı ile zevki ile sürüş karakteri alakalı bir durum. Nasıl bir sürüş istediğiniz , nasıl bir araç istediğiniz çok önemli. Konuyu başlatan Ediz arkadaşımız elma ile armutu kıyaslamış. Olsun oda olsun. Biri turbo biri atmosferik olsun. Bunlarda karşılaştırılsın. Ama Honda'yı yada VW 'i seçmek bence zevk meselesi. Yok onun HP si fazlaymış yok bunun Tork u azmış. Yok onda yağmur sensörü varmış yok bunda tuvaletinin geldiğini anlayan sensör yokmuş :d Ben bunlara inanmıyorum. Tabi ki bu benim zevkim ve araç kullanım anlayışım.işte cevap budur.parmaklarına sağlık
Bizde Mercedes S 320 CDI var. arabada yok yok. ama gel sor ki neyi kullanıyoruz. Air matic var yılda bir sefer ya kullanır babam ya kullanmaz. Amortisör sertleştirme var daha bir kez bile kullanmadık. far yıkama var babam düğmenin nerde olduğunu bile bana sordu geçen :) Yani donanım konusunu bu kadar abartmayın bana sorarsanız. Yani ben arabada çok donanım aramam. Tabi ki bu benim. Kimi insan da inciğine cinciğine bakar. Dedim ya tuvaletinin geldiğini hisseden sensör olmasa problem çıkarır yani :d Benim ruhuma hitap eden benim sürüş karekterimi yansıtan araba tabi ki HONDA'dır. Özellikle s2000. Haa başka arkadaşın SUBARU dur kiminin Mercedes kiminin Audi kiminin VW dir. BU zevk meselesidir yani. Jetta 170 HP değil 1.4 motorda 240 HP versin gene almam. Çünkü sevmiyorum. Bana uymuyor yani. VW arabaya para vermem. Bu benim görüşüm. Katılırsınız katılmazsınız. Ben bu kıyaslamada tabi ki honda derim. Hem Jetta 1.4 turbo motor sıkıştırıldığı zaman da en az 12-13 litre benzin yer şehir içinde. Kimse kimseyi kandırmasın... Benim Hondam 1.8 140 HP olsun. VW Jetta da pug da geçsin beni. Ne olacak yani. Kiminle sidik katılımtıracağım ki... Ben zevk aldığım arabayı kullandıktan sonra varsın serçe beni geçsin ya ne olur yani... ben böyle düşünüyorum. Katılmayan olacaktır tabi ki ama saygı duymak lazım ;) Herkezin araba zevki farklıdır. Benim babam mercedesten başka araba kullanmıyor 20 senedir. Audi A8 de bindi BMW 7.30 da kullandı ama yok gene merso diyor. Ben her koşulda HONDA derim. Kimi VW der. Bu değişir. Onun için burada bu kadar farklı yorumlar var. Ama baktım ki son yorumlara doğru üslüp sertleşmiş sinirler biraz gerilmiş. Yapmayın arkadaşlar gerek yok bunlara. Hepimiz insanız. Hepimiz farklıyız. Her insanın zevki bir olmaz. Ssaygı duymak lazım. Yok o geçer yok bu geçer. YOk ben seni 170 HP lik jettam ile yerim. yok type R la yerim. Mesele bu değil bence. herkesin sevdiği hoşlandığı tutkulu olduğu aracı kullanması ;) Sürçü lisan ettiysem affola :) Herkese saygı ve sevgilerimle :)
Bence bu araba seçme olayı tamamen insanın yapısı ile zevki ile sürüş karakteri alakalı bir durum. Nasıl bir sürüş istediğiniz , nasıl bir araç istediğiniz çok önemli. Konuyu başlatan Ediz arkadaşımız elma ile armutu kıyaslamış. Olsun oda olsun. Biri turbo biri atmosferik olsun. Bunlarda karşılaştırılsın. Ama Honda'yı yada VW 'i seçmek bence zevk meselesi. Yok onun HP si fazlaymış yok bunun Tork u azmış. Yok onda yağmur sensörü varmış yok bunda tuvaletinin geldiğini anlayan sensör yokmuş :d Ben bunlara inanmıyorum. Tabi ki bu benim zevkim ve araç kullanım anlayışım.işte cevap budur.parmaklarına sağlık
Bizde Mercedes S 320 CDI var. arabada yok yok. ama gel sor ki neyi kullanıyoruz. Air matic var yılda bir sefer ya kullanır babam ya kullanmaz. Amortisör sertleştirme var daha bir kez bile kullanmadık. far yıkama var babam düğmenin nerde olduğunu bile bana sordu geçen :) Yani donanım konusunu bu kadar abartmayın bana sorarsanız. Yani ben arabada çok donanım aramam. Tabi ki bu benim. Kimi insan da inciğine cinciğine bakar. Dedim ya tuvaletinin geldiğini hisseden sensör olmasa problem çıkarır yani :d Benim ruhuma hitap eden benim sürüş karekterimi yansıtan araba tabi ki HONDA'dır. Özellikle s2000. Haa başka arkadaşın SUBARU dur kiminin Mercedes kiminin Audi kiminin VW dir. BU zevk meselesidir yani. Jetta 170 HP değil 1.4 motorda 240 HP versin gene almam. Çünkü sevmiyorum. Bana uymuyor yani. VW arabaya para vermem. Bu benim görüşüm. Katılırsınız katılmazsınız. Ben bu kıyaslamada tabi ki honda derim. Hem Jetta 1.4 turbo motor sıkıştırıldığı zaman da en az 12-13 litre benzin yer şehir içinde. Kimse kimseyi kandırmasın... Benim Hondam 1.8 140 HP olsun. VW Jetta da pug da geçsin beni. Ne olacak yani. Kiminle sidik katılımtıracağım ki... Ben zevk aldığım arabayı kullandıktan sonra varsın serçe beni geçsin ya ne olur yani... ben böyle düşünüyorum. Katılmayan olacaktır tabi ki ama saygı duymak lazım ;) Herkezin araba zevki farklıdır. Benim babam mercedesten başka araba kullanmıyor 20 senedir. Audi A8 de bindi BMW 7.30 da kullandı ama yok gene merso diyor. Ben her koşulda HONDA derim. Kimi VW der. Bu değişir. Onun için burada bu kadar farklı yorumlar var. Ama baktım ki son yorumlara doğru üslüp sertleşmiş sinirler biraz gerilmiş. Yapmayın arkadaşlar gerek yok bunlara. Hepimiz insanız. Hepimiz farklıyız. Her insanın zevki bir olmaz. Ssaygı duymak lazım. Yok o geçer yok bu geçer. YOk ben seni 170 HP lik jettam ile yerim. yok type R la yerim. Mesele bu değil bence. herkesin sevdiği hoşlandığı tutkulu olduğu aracı kullanması ;) Sürçü lisan ettiysem affola :) Herkese saygı ve sevgilerimle :)