TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: maestro_es - Haziran 27, 2007, 07:02:53 ÖS
-
Arkadaşlar automobilismo adlı italyan dergisinde bu iki arabanın kıyaslamasını yapmışlar. sonuçlar pek de şaşırtıcı değil. adamlar belliki çok rüzgarlı, yağışlı yolda test yapıp da altına yorum olarak "o kadarda hızlı değil" yorumunu yapma densizliğini göstermemişler. işte autocar dergisinin pek bi övdüğü, type-rdan hızlı olduğunu iddia ettiği clio sportun ve onu birazcık ezen type-rın verileri:
(http://img166.imageshack.us/img166/4206/kopyatara0001vc2.jpg) (http://imageshack.us)
Shot with HP pstc3100 (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=HP+pstc3100&make=HP) at 2007-06-27
(http://img260.imageshack.us/img260/3871/tara0002ig2.jpg) (http://imageshack.us)
Shot with HP pstc3100 (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=HP+pstc3100&make=HP) at 2007-06-27
(http://img260.imageshack.us/img260/3503/tara0003rn6.jpg) (http://imageshack.us)
-
helal yeni type-r'a...
0-400m de 3 boy, 0-1000m de ise 8-9 boy sallamış Kılıyo'ya... :dil
-
Dediğiniz gibi bence de şaşırtıcı değil bu sonuç İlginç olan özellikle şu kısım:
(http://img128.imageshack.us/img128/2858/tara0002ig2gy1.jpg)
Paylaşım için teşekkürler bu arada >=ok
-
autocar'ın yaptığı testle arasında baya fark var birde adamlar küsüratlı ölçmüşler 0-100km 6.79 saniye demekki aletle ölçmüşler. baya iddialı bi sonuç. bu durumda golf gti'ı da geçer, ford focus st'yi de...
-
teşekkürler. yalnız bence hakkaten ilginç olan gti ile focusun daha ucuz olması type-rdan. golf tamamda focus nası daha ucuz olur o 2.5 motorla vergi uygulaması yok heralde. bu arada sen o kısıma dikkatimi çektiğinde gördüm fiyatları saol.
-
ST'yi takip ediyorum, içini dışını her yerini yakından inceledim, test sürüşü yapamadım malesef araç satılmıştı, izin vermediler ama teknik özellikleri bir yana bırakalım ben ST'yi fotoğraflarından çok daha farklı buldum, özetle malzeme kalitesi ve işçiliği hayal kırıklığı yarattı
-
Yeni Clio RS 6 ileri 200 beygir fakat yaklasık 150 kg daha agır ve 182 lik fabirka verisi 400 mt gecisi 15 sn iken yenisi bu degere ulasamamıs ! Yeni Type R da Clio da sismanlamıs biraz belki daha iyidirler fakat Clio 182 Cup kadar seri olmayacak yeni Clio RS
-
teşekkürler. yalnız bence hakkaten ilginç olan gti ile focusun daha ucuz olması type-rdan. golf tamamda focus nası daha ucuz olur o 2.5 motorla vergi uygulaması yok heralde. bu arada sen o kısıma dikkatimi çektiğinde gördüm fiyatları saol.
Rica ederim, siz sağolun. Tabloda esas baska birşey daha var ilginç olan; yazılar ufak ama yanlış görmüyorsam 0-100km Type-R 6.6, Golf 7.2 diyor. Bugün bu konuyu açmıştım sonuclar baya farklıydı (Type-R 7.0s Golf 6.9s ) :)
Başka bir dergi de aynı karsılastırmayı yapmış ve FN2 den övgüyle söz ediyordu.
Konuya döneyim Clio beni hiç şaşırtmadı...
Dikkatimi çeken baska bir nokta daha varki nette okudugum karşılaştırmaların çoğu Type-R ekseninde tartışılıyor, yeni Type-R ve rakipleri gibi bir görüntü var. Bu araç donanımlarla agırlaşmış da olsa baya dikkat çekti orası kesin ;)
-
o ufak tablodaki veriler araçların fabrika verileri. :) senin yolladığın type-r vs gti konusunda type-r'ın 0-160'ını ölçmüşler 17.7 gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam ama sanki bana biraz type-r kötü kullanılmış gibi geldi çünkü ben bile 16 saniye civarında bi sonuç yakalamıştım. bu italyan dergisindeki sonuca bakacak olursak yani 0-150 13.9 saniye sürüyosa 0-160 15 saniye civarında olur baya fark var yane. bi de sanırım o son çıkan dergilerde testlerin type-r eksenli görünmesinin sebebi hem en yenileri olması bi de ep3 type-r'ın yakaladığı başarılar olsa gerek. :)
-
Bilgilendirme için teşekkürler. O karşılaştırmadan pek emin olamamıştım zaten, bu durumda tahmin ettiğim gibi ordaki test verileri biraz abartılı sayılır; ki bu rakamlara bakınca öyle görünüyor, baya fark var. :)
-
üstelik clio 67 kg daha hafif. vtec motor kendini gösteriyor. ama clio da tercih edilebilir bi araba çünkü test verileri çok kötü değil üstelik epey bi daha ucuz. ama sonuçta type-r rules...(kafiyeli oldu >%6rol)
-
reno artık bi v6 ile kurtarabilir clioyu ama türkiyede 90milyardan aşağısı kurtarmaz heralde. bence hakkaten eski clio 182ye baktığımızda bu bir hayal kırıklığı yaratabilir ama şahsen bana bu arabanın parasını verseniz, mini cooper s mi? clio rs mi? deseniz clio rs derdim gıcık oluyorum mini cooper s'e. herneyse son gördüğüm testlere bakarak arabaların bazılarının 0-100 kmleri şöyle: Renault Clio Sport: 7.4sn, Mini Cooper S: 7.4sn, Seat Leon Fr, Golf Gti: 6.9sn, Focus St: 6.8sn, Civic Type-R: 6.7sn, Golf R32: 6.5sn...
-
yanlış karşılastırma olmus..type-r - megane rs olmalıydı en azından
-
katılıyorum. arada baya fark var .megane ile daha yakın bi kıyaslama olurmuş ama ondan da type-r galip ayrılırmış gibime gelio. çünkü buradaki sonuçlar type-r adına baya ii. özellikle 0-15km 13.9 saniye baya ii demek biraz daha kassalar mazda 3 mps ile başa baş kapıştırırlar.
-
typer
-
bence saçma bir karşılaştırma olmuş hiç değilse type-R'la megane RS karşılaştırın clio'nun neyine type-R'a kafa tutmak..
T Y P E - R
-
bence saçma bir karşılaştırma olmuş hiç değilse type-R'la megane RS karşılaştırın clio'nun neyine type-R'a kafa tutmak..
T Y P E - R
derginin sonraki sayısında belki verirler takip ediyorum.zaten clio ile aynı segmentte değiller bi kere. clioya haksızlık olmuş biraz :)
-
clıo rs gitsin jazz'a kafa tutsun.type-r bi gömlek büyük gelir.
-
jazz'ın da bi type-r'ı olsa keşke
-
bu arada type-r'ın 4 beygir fazlası var aynı zamanda 60 kilo da fazlası var bu sonuçlar type-r adına çok ii bence. teknoloji farkı açıkça görülüo.
-
çok iiymiş.6.7 şişmanlamış olmasına ve lastik ebadının büyümesine rağmen sadece 1 salise kaybetmiş tayyar.ya aslında sen şöle 0-200 falan çeksen çok ii olucak :D
-
abi araba servisten bi çıksa çekecem de çıkmadı ki...
-
yok arkadaşım sen tehlikeye atma aman ha kendini.ALLAH muhafaza uygun ortam ve zemin bulmadan sakın ha.bizim için kendini taelikeye atma.uygun zamanda .gerçi sen de biliosun buu sölemeye gerek bile yokya. :D:D ALLAH kaza bela vermesin inşallah.
-
yok arkadaşım sen tehlikeye atma aman ha kendini.ALLAH muhafaza uygun ortam ve zemin bulmadan sakın ha.bizim için kendini taelikeye atma.uygun zamanda .gerçi sen de biliosun buu sölemeye gerek bile yokya. :D:D ALLAH kaza bela vermesin inşallah.
amin. ya bizim orda çevre yolları var oraları denerim olmazsa.
-
jazz a typ r motoru takmıslar japonyada kasa olarak o zaman clio ıle kafa kafa olur du :)
-
jazz a typ r motoru takmıslar japonyada kasa olarak o zaman clio ıle kafa kafa olur du :)
yine sonuç böle bişey olur vteci benim nineme de taksan uçar yani >%6rol
-
haklısın :)
-
Perfect final touch >%6rol çok yaşa emi >%6rol
-
bu yeni clio da eskisinden yavaş kalıyo. youtube'da videolarını gördüm. işte onlardan bitanesi: http://www.youtube.com/watch?v=jLzjOuuL8bU
-
Yoruma koptum abi :)
-
Yoruma koptum abi :)
:) aslında bu lafı biyerlerde duymuştum ama yakıştı dimi?
-
kardeşlerim lütfen ya. clio neymiş ya. ismi üstünde kıl arabası. abi bedava verseler almam. Bi bakın nerde bi reno kullanıcısı varsa kıl dır. çoğunluk böledir. hep en sağ şeritte km tutar renoo kullanıcıısı. araba brz fazla yaksa geceleri uyuyamaz. marka ofsayt. kııl oldumm.
-
kardeşlerim lütfen ya. clio neymiş ya. ismi üstünde kıl arabası. abi bedava verseler almam. Bi bakın nerde bi reno kullanıcısı varsa kıl dır. çoğunluk böledir. hep en sağ şeritte km tutar renoo kullanıcıısı. araba brz fazla yaksa geceleri uyuyamaz. marka ofsayt. kııl oldumm.
çok haklıın abim yaptığın tezler doğru clıo biraz cimri arabası gibi,tabi bizim sitede olan arkadaşlar alınmasın istisnalar olabilir.. :artis
hem clio kim oluyorda type-R 'a kafa tutacak.. >%Sakin
-
çok haklıın abim yaptığın tezler doğru clıo biraz cimri arabası gibi,tabi bizim sitede olan arkadaşlar alınmasın istisnalar olabilir.. :artis
hem clio kim oluyorda type-R 'a kafa tutacak.. >%Sakin
evet istisnalar olabilir. bence clio'yu o kadar da kötülememeli. kıl da olsa tercih edilebilecek bir araç sonuçta. bedava verseler alırım ama satarım o ayrı :)
-
clio kıl arabası filan değil aslında. türkiye de öle olabilir ama gidip ikinci el clio182 ya da clio cup alan birine sygı duyarım. güzel arabalar çünkü. ama yeni clio pek tercihim olmazdı açıkçası. sizce nası clio arkadaşlar? bizim bi akraba alcakmış eskisinden ikinci el. kullanan ya da kullanmış olan varsa bana sölesin. >=ok
-
ikinci el type-r baksın bence, clio182'yi ağlatır. her konuda daha iyidir clio'dan ama fiyat konusunda bişey diyemiycem. tabi ki uygun bi fiyata bulursa alsın clio'yu.
-
ikinci el type-r baksın bence, clio182'yi ağlatır. her konuda daha iyidir clio'dan ama fiyat konusunda bişey diyemiycem. tabi ki uygun bi fiyata bulursa alsın clio'yu.
Simdi okudum daha bir eksik bilgi var galiba Clio 182 denen arac her ne kadar TR de tutmasada Ingiltere CUP adı altında satılan versiyonları olan benim icin otomobil piyasasında referans saydıgım EVO dergisi tarafından 5 yıldız alan bir arac ! kalkısta veya 400 mt de stock stock olarak yeni eski fark etmez hele yenisine pek sans vermiyorum Type R ın boyle onune atlayacagı ezebilecegi bir arac degil . 400 mt suresi 15 sn olan bir arac . Type R dan tabiki total de daha iyi degil ama bos bir arac hic degil bana gore .
-
ep3 typer 0-400m 14.8 ve 14.9 diye geçiyor.
-
Clio'nun son suratinin 215 olmasinda takili kaldim. Bir otomobil 200 beygire sahip olacak ve 215 km son surata cikacak ilginc gercekten. 1993 Model Golf GTI 2.0 16V 150 beygirle 215 km son surate sahipti. Eski Clio RS lerde 169-172 olanlarda 220 fabrika verisine sahipti.
-
ep3 typer 0-400m 14.8 ve 14.9 diye geçiyor.
EP3 15 sn altına inmesi bence zor cunku zaten kalksın diye yapılmamıs bir arac , autoshow testinde ve bir teste daha benim okdugum degerler hep 15 sn ve 15,1 sn idi . + olarak Type R ı kaldırmak ve hakkını vermek bir diger bir GTI a gore daha incelik istese gerek bana gore >=ok
-
Clio'nun son suratinin 215 olmasinda takili kaldim. Bir otomobil 200 beygire sahip olacak ve 215 km son surata cikacak ilginc gercekten. 1993 Model Golf GTI 2.0 16V 150 beygirle 215 km son surate sahipti. Eski Clio RS lerde 169-172 olanlarda 220 fabrika verisine sahipti.
Yeni Clio lar 6 ileri olmasına ragmen 215 olması ilginc , top gear da yapılan testlerde aracın mukemmel yol tutusundan bahsediyorlardı eski Clio Williams ile karsılastırırlarken , yeni clio gercekten vites oranları ile 6 . vites 215 km de devir kesisciye giriryor neredeyse , ben olsam illa Clio alacaksam 182 den yana kullanırdım oyumu >=ok
-
kaldıranlar var adaş.ben hemen hemen tüm değerlendirmelerde 14.9 ve 14.8 olarak okudum
-
Dogrudur bende bu gune kadar Type R ile kalkıs yapacam diye batıran kendinden cok daha zayıf araclara gecilenler duydum o yuzden pek kalkısına sıcak bakmam birde kırmak istemem aracı oyle bir durumda . Stock 2002 Wrx in 14,7 sn bu arada 400 mt si ..
-
kalkıştan kazanıyo impo getir 5000 d/d e bırak vıjjjjjjjjjjjt 50 m ileri atladı bile :D
-
yav ağalar 0-400de 15sn'nin altına inmez olurmu ep3 type-r. yeni type-r'ın bile 0-400mt'si 14.9 bu testte. ilk sayfada kırmızı kalemle de çizdim etrafını. ep3ün sonucu daha bile iyi olur.
-
yoksa 13.8miydi :D:D yeni 335i nin 11.2 idi veye 12.1 karıştırıyo olabilirim.
-
yoksa 13.8miydi :D:D yeni 335i nin 11.2 idi veye 12.1 karıştırıyo olabilirim.
Yeni 3,35 13,6 sn olmasın sakın bende ole hatırlıyorum 13 sn altına inmek icin super sport bir araca ihtiyac var . Neyse ben iddaa etmiyeyim birde bu oldugumuz testler 5-10 denemenin en iyi sonucunu icermektedir halen daha stock type r ın 15 altına inmesi bana pek olası gelmiyor cunku arac 3 te ve 4 te yurumeye baslıyor ..
-
bmw 335i verileri ben karıştırmışım doğrusu sekonun dediği gibi.
0-60km/h 2,8 secs
0-100 5,5 (89,7m)
0-160 12,6
0-400m 13,8/168 km/h
0-1000m 24,9/217 km/h
Brakes:120km/h-0
55,4m
-
anlaşılan yeni 335i eski m3'e baya kök söktürür
-
135i cikacak deniyor...o zaman daha fena olur....
-
Bu haftaki auto moto sport dergisine bir goz atın derim Type R clio sport var ...
-
bugun okudum auto mot sport dergisini ne type r nede clio sport eski nesillerinin yerini tutamıyor benim gozumde ..
-
abi bende okudum yani ben aslında su mantıgı anlamıyorum 7,2 sanıyede kalkmıs dıyor tamam en azından yerden yere vurmuyr ama yanı adamlar eskısınden neden daha kotu yapsın kı :gitar .belkıde ınanmak ıstemıyorum gercı cok gorecelı bır konu..yanı ıylık ve kotuluk gıbı bır kavram da yınede sertmıs arac ve frenler yeterlı degıl dıyor......yanı buda dıger bır testte yapılan frenlerle ılgılı yoruuma benzıyosa type r ın frnlerı ıyıdır kanımca :lovee
-
Clio RS in ne kadar olsa da son suratine kafayi takdiysam da makinayi bilerek 7000 de tutmus yani bir nevi sinirlandirilmis....onun disinda potansiyeli cok yuksek bir makinaya benziyor....mukkemmel bir yol tutusa sahipmis.... >=ok
-
abı suanda elımdekı dergıde de type r baya fark atmasda yınede clıodan onde gorunuyor insaşllah bekledigime deger :) yani ne bilim ilk vcersiyon type r da cıktıgında elestıtrıler bu yondemıydı sonradan mı efsane oldu ki bu alet :lovee
-
ya takma kafana yeni typerda harika dır mutlaka harikadır. boşver sen o 7.2 leri 7.4 leri eminim 7 saniyenin altında kalkıodur.hiç bişe olmasa dahi motora yapıcağın oynamalar sana yeter onuda geçtim TİPİ YETER TİPİ karıştırma kafanı inşallah harika bi arabaya sahip olucaksın olmak üzerersin.sen yazanları boşver.
-
saol kardesım herkese nasıp olsun ınsallah ben merak edıyorum acaba sızın kasa type r lar cıktıgındada bole olumsuz yorumlar oldumu
ya takma kafana yeni typerda harika dır mutlaka harikadır. boşver sen o 7.2 leri 7.4 leri eminim 7 saniyenin altında kalkıodur.hiç bişe olmasa dahi motora yapıcağın oynamalar sana yeter onuda geçtim TİPİ YETER TİPİ karıştırma kafanı inşallah harika bi arabaya sahip olucaksın olmak üzerersin.sen yazanları boşver.
-
öyle 7.4 de kalkan arabaya hiç 6.6 fabrika verisi koyabilirlermi kim yutar bunu hele böyle bir arabada videosu var sitede yenisiyle eskisinin eskisinde egsoz var ama yeni typer peşinden ayrılmıo.7.4 olsa eski tayyar dağıtır onu.boşver ya ağırlaşmış biraz bu sebepten eskisi daha seridir dioruz ama devir tork güç dağılımlarında yeni düzenleme yapılmış buda büyük artı.
-
Serkan ama yeni Tayyar'da lastiklerin tabanı 225 (EP3 ten 2 cm daha kalın = sürtünmede ve yakıt tüketiminde artış), lastik çapı 2 cm daha büyük (büyük ebatlı lastik ile hızlanma azalır), 120 kg daha ağır ve tüm bu olumsuzluklara rağmen güç hala aynı. Ben yeni Type-R ın eskisi ile aynı performansta olacağını sanmıyorum. Değerler ortada...Artı gaz kelebeği de sanırım elektronik, telli değil...
-
tamam soner abim doğrusun ama öle .7.4 falan deildir hızlanması iyileştirmeler yapmışlar ayrıca güç tork bandında bir de aracın yapısı ep3 den daha iyi rizgar kesiyo gibi görünüyo ayrodinamik daha ii.yani eksileri var fakat bazı artılarda katmışlar.bence öyle ayrılmaz ep3 e ha ep3 geçer ama koparamaz.
-
2 tane zır stok yeni ve eski type-r bulup rolling yaparak denemek lazım... >=ok
-
ya clio sport 200 beygr arac ama bi vtec in 0-100 e cktgı sürede -100 e cıkıo böle bi sacmalık olamaz..hondanın kıymeti cok iyi anlasılıo
-
sitede yeni typer sahiplerei var 2 tane.biri istanbulda diğeri ankarada sanırım.denense süper olucak.
-
Serkan ama yeni Tayyar'da lastiklerin tabanı 225 (EP3 ten 2 cm daha kalın = sürtünmede ve yakıt tüketiminde artış), lastik çapı 2 cm daha büyük (büyük ebatlı lastik ile hızlanma azalır), 120 kg daha ağır ve tüm bu olumsuzluklara rağmen güç hala aynı. Ben yeni Type-R ın eskisi ile aynı performansta olacağını sanmıyorum. Değerler ortada...Artı gaz kelebeği de sanırım elektronik, telli değil...
Baba 225 lik lastikler ile vtec acık yenisinde 5400 devir galiba vtecing kalkılsa ne kadar sarar acaba ?? Eger daha az sarar derseniz ep3 ile kafa kafaya gidebilir yoksa 120 kg sırıtnda fazladan agırlık ile aynı gitmleri ep3 ile bence imkansız ..1 ve 2 de 225 tabanın cok fazla etkileyecegini sanmam .
-
Otohaberde yeni tayyar testi var, kırmızı 41 L plakalı.. bakalım ne yazmışlar...
-
Valla eskiden uzun sure autoshow da sureyya izgi vardı testleri o yapardı ve test degerleri guncel degerler ve mantıklı sonuclar cıkardı o ayrıldı sonrada bana hicbir test dogru gelmiyor nedense ..
-
şu testlerin resimlerini verme olanağı yokmu, dergbiyi alan arkadaşlardan rica etsek..
-
Altınerim scanner'ım olsa ne demek hemen yayınlarım ama scanner yok :(
-
abı bendede scanner var vıstada calısmıyor ozur dılerım
-
şu testlerin resimlerini verme olanağı yokmu, dergbiyi alan arkadaşlardan rica etsek..
ben yapardım ama memlekete dönünce artık. type-ra 0-100de 7.2 sn demişler. hiç hoşuma giden bi sonuç olmadı. ama türkiyedeki yollarda yani çukurlu, tümsekli, kötü asfaltlı yollarda ve yüksek sıcaklıkta; arabanın sert süspansiyonu yüzünden güç kaybettiğine bizzat deneyimlerimden biliyorum. clioda olmuyo demekki. ama type-r bi asfaltı kavradı mı o zaman deli gidiyo otoyolda filan.
-
clio daha bi güzel sanki <783^2
-
en iyisi prelude :lovee bu arada yeni type-r'ın sesi çok güzel. ayı gibi gürlüyo resmen. japon olduğu içn panda demem lazım ama pandalarda sevimli hayvanlar. en iyisi sumocu gibi anırıyo demek.
-
clio tipsiz tipsiz
-
en iyisi prelude :lovee bu arada yeni type-r'ın sesi çok güzel. ayı gibi gürlüyo resmen. japon olduğu içn panda demem lazım ama pandalarda sevimli hayvanlar. en iyisi sumocu gibi anırıyo demek.
>%6rol >%6rol
-
Bu testlerdeky benzin kalitesinide Göz önünde bulundurmak lazım ... 6.74 VSA acıkken Cok rahat Kalkabilir ...
-
cok rahat derken biraz kassa demekki 6 sn altına inecek alet :kurba
-
Bu testlerdeky benzin kalitesinide Göz önünde bulundurmak lazım ... 6.74 VSA acıkken Cok rahat Kalkabilir ...
tam tersine vsa açıkken patinajla kalkmayı önlediği için arabanın daha yavaş kalkış yapmasına sebep oluyo. ben kalkışlarda vsa'yı kapatıyorum.
-
0 dan kalkışa gerek yok bence .. Aldıgımdan beri 2 defa kalkmışımdır benimki ile 3 olmamıştır valla....
-
cli sportun arahızlanmaları cok guzelmıs bı arkım soledı ama 220 den sorna bıtıyomuş makına.ben onun yalancısıyım :emo :emo
-
type r işte yaa >=ok
-
arkadaşlar bu konuyu yeniden gündeme getirmek istedim. yeni fn2 sahibi arkadaşlarımız görmemiş olabilir. bakıp hep beraber sevinelim istedim :) bu arada dikkat ettim type-r'ın 0-1000 metresi 26.8 saniye çıkmış. yeni leon çupranın 26.4 saniye olduğunu düşünürsek baya iyi sonuç bence. 0-400 metre de tatmin edici.
-
0,4 sn ortlama 200 ile giderken 22-24 mt arası mesafe yapar buda atla deve degil yani hani nerede aradaki 40 beygir fark :)
-
paylaşım için tşk...
-
Her türlü takıyo yani...Ne güzel zaten clio nerde type_r nerde biri japon biri fransız....
-
abi ne kalite ne performans hiç bir şekilde typer a rakip olamaz :)
-
typr ı tebrik etmiyorum zaten fark koymasaydı ayıp olurdu zaten.ama megane rs le belki kıyaslanabilir. işin ilginç yani typer ın kapıştıkları turbolu.demekki typer a turbo koysan kimse yanaşamaz heralde..
-
typr ı tebrik etmiyorum zaten fark koymasaydı ayıp olurdu zaten.ama megane rs le belki kıyaslanabilir. işin ilginç yani typer ın kapıştıkları turbolu.demekki typer a turbo koysan kimse yanaşamaz heralde..
Ah bi de turbo koyup bindirseler fabrika çıkışlı, böylece fanatik gözleri kör bazı almancılar da susar böylece .
-
Ah bi de turbo koyup bindirseler fabrika çıkışlı, böylece fanatik gözleri kör bazı almancılar da susar böylece .
doğru sölüyosunuz da bu sefer fiyatı da subaru sti fiyatının üstüne çıkar. ondan sonrada 'japon arabasına o kadar para verilmez' olur. kısacası aracı kötülemek isteyen her türlü bahane bulur.
-
yanlış karşılaştırma olmuş bence.Madem illa clio ile kıyaslayacaksın clio RS koy oraya.Type-R tabiki ezer clio sportu.Type-R bence megane RS ile kıyaslanmalıydı.Ama o zamanda işi baya zorlaşırdı.Çünkü Megane RS acayip bi makine.Autocar' ın önceki sayılarından birinde Type-R' ı megane RS, Golf GTI, Audi S3, Clio RS, Leon FR, Focus ST, Golf R32, Mazda 3 MPS ile karşılaştırmışlardı.1.megane RS 2.Audi S3 3.clio RS olmuştu.Type-R ve focus ST' yi bonus araçlar olarak finale taşımışlardı.Renault' nun en iyi modelleri zaten bu RS serileri gerisini kaldır at :)
-
yanlış karşılaştırma olmuş bence.Madem illa clio ile kıyaslayacaksın clio RS koy oraya.Type-R tabiki ezer clio sportu.Type-R bence megane RS ile kıyaslanmalıydı.Ama o zamanda işi baya zorlaşırdı.Çünkü Megane RS acayip bi makine.Autocar' ın önceki sayılarından birinde Type-R' ı megane RS, Golf GTI, Audi S3, Clio RS, Leon FR, Focus ST, Golf R32, Mazda 3 MPS ile karşılaştırmışlardı.1.megane RS 2.Audi S3 3.clio RS olmuştu.Type-R ve focus ST' yi bonus araçlar olarak finale taşımışlardı.Renault' nun en iyi modelleri zaten bu RS serileri gerisini kaldır at :)
bu karşılaştırma type-r ve clio rs arasında yapılmış zaten. autocar'ın o testinde focus st ile type-r nası o kadar geride kaldı hiçbir şekilde anlayamamıştım, başka dergilerde ise durumlar çok daha farklı idi.
-
kilyo rs mi= :) type_R tabikide aslında tayyar clio rs ile karşılaştırmak yerine audi a3 kıyaslanasak :) durum ne olur ??? audi die düşünüorum ama type_R baya bi zorlar :)
-
Bugun ilk kez clio sport gordum onuda bir kadın kullanıyordu tın tın :)
Bu arada Clio nun 182 lik 05 olan serilerinin 400 mt si 15 sn ve 1000 mt si 27 sn dir bilginiz olsun..
-
yaw bırak sekocum kılıyo CTR yi mi geçecek :D :D
-
yaw bırak sekocum kılıyo CTR yi mi geçecek :D :D
Tamam sevmiyoruzda alet gidiyor yaw hakkını vermek lazım. sınıfında degil zaten typer ın rakibi hic degilde Clio 182 - fn2 - ep3 kalksınlar 400 mt de ep3-clio 182 - fn2 olur gibime geliyor bana verilere bakarak sıralama . Yeyni clio sport bir garip 215 te devri bitiriyormus galiba simdi piyasada 220 yapmayan aracmı kaldı :) Dusunsene 215 gidiyorsun clio ile arkadan civic sedan selektor atıyor insan fena bozlulur yaw :)
-
clio 182 tabi ki çok seri araba çünkü çok hafif. ama o kadar hafif arabada ne derece güvenlik ve konfor olur bilemem. ep3 çok daha güvenli ve konforludur. fn2 ise bi adım daha ötesi. yeni clio rs de eskisine göre yavaş kalıyo ama onda da konfor adına gelişmeler yapmışlar belli ki.
-
Kesinlikle katılıyorum her daim araclar yenileniyor agırlasıyor gucleniyor fakat hızlanma vs degerleri yakın veya geriye gidiyor :) Golf 1 GTI 860 kg iken Golf 5 GTI 1350 kg civarı :)
Bir Clio RS hicbir zaman Type R ın yerini tutumaz fakat verdigin paraya gore performans ve donanım arabada var .
-
HER TÜRLÜ TYPE-R :d :d :d :d
ne filistin ne israil
altımda TYPE-R olucak, peşimde azrail