TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => Type R - Civic / Integra (DC,EP,FK) => Konuyu başlatan: infaztim - Haziran 11, 2007, 11:35:31 ÖS
-
Arkadaşlar nihayet bugün muradıma erdim ve 2002 model bi type r bindim(aldım demek isterdim ama mevzu malum pirpiriklenmek)velhasıl kelam şunu sölemek istiyorumki hala ellerim titrio desem yeridir inanın sahip olunabilecek bence en iyi arabalrdan birine sahip sitemizdeki type r sahipleri.bu araca sahip olupta kaza yapmamak gerçekten içgüdülerle ilgili olsa gferek mesela 4.vitesti sanırım süratim 160-170 önümde kamyon var ama ben hala diplerdeyim olsun ya diyorum çarparsak çarpalım.hele o vtec açılınca yaşanan duygu benim açımdan tarifsizdi.çooook bariz hisettirmesede kendini motoru dinleyince bunu yaşıyorsunuz resmen.araç tamamen standarttı ne filtre ne egsoz.92000km de idi.ya pek fazla yazacak bişe aklıma gelmio açıkçası inanılmaz bi araba hele hele şanzıman geçişlerindeki kararlılık mest edici öle subarudaki gibi acaba 3 e mi attım 1 e mi korkusu yok.kısaca MÜKEMMEL Bİ ARAÇ.sahiplerini ALLAH korusun...sevgilerle... (bu arada araç satılık 33 milyar istio alıcı varsa şiddetle tavsiye ederim mütiş temiz bi araç heryeri ve herşeyi tazecik döşemesi bile.sahibide 51 yaşında :):) )
-
sen bide filtre egzoslusuna bin..
kabin basıncını gör, sesi gör, gidişi gör.....
-
inan ilk kez uçağa binfiğimde bu adrenalini yaşamıştım.çevremizdeki bazı arkadaşlarda e36 m3 falan var onu sürdüğümde bu kayfi almamıştım bu kadar tahrik olmamıştım ayağımı hiç gazdan çekmek istemedim.ne arabaymış be.yani ben diyodum alıp hondatalar bastonlar pistonlar egzantrikler gömerim ama sanırım fikrim değişti.bi caı bi headers bi egsoz tamamdır abi ya.marsamı çıkıcaz sanki...
-
daha fazlasını tahmin edemiorum.saat tam 20:15 te sürdüm aracı 20:30 da yerine bıraktım hayatımda yaşadığım en etkili 15 dakikalrdan biriydi ve saat şu anda 03:00 hala halisülasyon görüorum.yani sayfalar dolusu yazı yazsam acaba bi yeri atladımmı diye dönüp okurum..aslında kelimelerle anlatılmaz yaşanır ama siz zaten hergün yaşıyosunuz bu duyguyu :) verdiğim rahatsızlığı mazur görün lütfen bilirsiniz işte sahibi olmadığım için çok çekici gelio.neyse ya of çekiym gitsin.nasipse benimde kısa süreye kadar olucak inşallah...
-
Hayırlısı olsun , inşallah istediğin gibi bir type-r a kavuşursun ...
İyi dileklerin içinde ayrıca teşekkürler.
-
Dostum sen gerçekten type-R a aşıksın yaa.. Feci takdir ediyorum senin bu duygunu, hareketlerini. Allah inşallah sana gönlüne göre bi Type-R verir kardeşim.
-
bana da bana da :D :D
-
Sen gittin canım vti ını sattın sana yok bişey >%6rol
-
:dil :dil banane banane Type-R alacam ben.... Yeni nikim SONER-R olacak
-
bana da bana da
:dil :dil banane banane Type-R alacam ben.... Yeni nikim SONER-R olacak
Aldıktan sonra görüşelim :artis Artık SONER-R mı olur SONER-TAYYAR mı olur bilmem >%6rol ashaha..
Senin vti ın çok özeldi be, 10 tayyara değişmezdim onu walla
-
Type-R Yaşayan İnsana Can Verir :)
-
muhtardan zatlık typer :artis
-
Emmi gaça bıragacan?
-
Tolga bi indirim yapta alayım şu kara bela'yı :D :D Corsa + para :artis
-
ama şöle bişe dikkatimi çekti beyler;direksiyon bi tuhafyı yani acaba hissis bi direksiyonmuydu yoksa ilk kez okadar küçük direksiyon simidi tuttuğumdanmı garip hissettim.frenlerine bazıları vasat demişti ama bence mükemmeldi 160km de bastım direk gömülüdü araç benim clk dan çoook daha iyiydi.(tabi ağırlık mevzusu devreye girio burda)bide bu araçta sanırım hıza göre sertleşem direksiyon sistemi yok yada var ben heyecanımdan hiçbir detaya yoğunlaşamadım.
-
bu arada iyi dileklerinden ötürü teşekkür ediyorum agent... hepimizin gönlüne göre versin ALLAH.
-
elektro powered steering var type r da..
-
yaşamış olduğun 15 dakikayı çok iyi anlayabiliyorum.yaklaşık 2 ay önce aldım type r,ımı her bindiğim an onu seyrettiğim her an muhteşem bir zevk benim için. :loveeALG ve ASİL arkadaşlar çok iyi bilirler bu duygularımı.değil mi ALTINER?
-
Type-R sahipleri biraz daha bahsedebilir misiniz? Devir kesici kaçta? Kaç binde VTec açıyor? 6. viteste kesiciye giriyor mu? Normal kullanımda yakıt tüketimi kaç lt?
-
walla EKREM type r a aşık bir adam..saatlerce arabayla başbaşa kalıp izlese yinede sıkılmaz..type r almasına en çok sevinenlerden biriyim şahsen..bu aracı cidden fazlasıyla hakkeden bir arkadaş..parayla değil aşkla bağlı type r ına..
-
vtec 6000 de açıyor...12lt de yakar 18de, kullanıma bağlı biraz..ama yaktığı her kuruş helali olsun..
6.viteste kesiciye girmiyor bildiğim kadarıyla..maxda 250 ye kadar çıktım..yağmur çiselediği için ve önüme zart diye keklikler atladığı için gazdan çektim ayağımı..
-
Vtec'i geç açıyormuş.. Devir kesici kaçta?
-
Geç açıyo diyosunda onun 6bin e çıkması vti'ın 5.500e çıkmasından çok daha hızlı olunca, daha erken açılıyomuş gibi geliyo insana >=ok
-
Geç açıyo diyosunda onun 6bin e çıkması vti'ın 5.500e çıkmasından çok daha hızlı olunca, daha erken açılıyomuş gibi geliyo insana >=ok
aynen öyle..alt devirleri daha canlı..ve max torku 7200 de verior..öyle düşünmek lazım..
-
hayır max torku 5900 de veriyor.. 200 ps @ 7400 rpm, 196 NM @ 5900 rpm
-
hayır max torku 5900 de veriyor.. 200 ps @ 7400 rpm, 196 NM @ 5900 rpm
haklısın karıştırdım..
-
kesicinin kaç binde olduğunu hala söylemediniz.. :ağlaa :rc
-
8200-8300 gibi falan
-
Bence biraz daha yüksekte kanka
-
Bence biraz daha yüksekte kanka
jdm ler yüksek biliorum kanka..8600 falan çevirior..
-
vallaha kanka benimki daha yüksek çeviriyordu diye hatırlıyorum ben
-
vallaha kanka benimki daha yüksek çeviriyordu diye hatırlıyorum ben
doğrudur kanka.ama daha yüksek ne çevirirki yani stock makina 8300 üstü çevirmez biliorum ama..
-
typer ın bir kötü yönüde trafikte çok sıkıştırıyolar etraftan, birde sakın 215-40-17 potenza so-3 takmayın tam bir takoz oluyor araba yollar köstebek yuvası gibi hiç gidemiyosun hızlı, kasapsan tabi durum değişir bas basabildiğine :)
-
typer ın bir kötü yönüde trafikte çok sıkıştırıyolar etraftan,
Sıkıştırana dersini yolda veririz :artis
-
typer ın bir kötü yönüde trafikte çok sıkıştırıyolar etraftan, birde sakın 215-40-17 potenza so-3 takmayın tam bir takoz oluyor araba yollar köstebek yuvası gibi hiç gidemiyosun hızlı, kasapsan tabi durum değişir bas basabildiğine :)
neden so3 almayın dedin ? çok mu kötü oluyor 40 yanak
-
çok sert hamurlu bir lastik yol tutuşu çok iyi lastik ısındımı normalde ikinci vitesteki patinajıda kesiyor araba, hamuru sert birde 45 yanaktan 40 yanağa düşünce lastik tabanıda 205 den 215 e çıkınca araba çok sert oluyor gene takırdı olmuyor necvox un anteni falan ses yapıyor bendede zaten sert araba iyice sert oluyor, arabanın sertliği sorun değil diyosan kalkışta yol tutuşta süper bir lastik tavsiye ederim bende daha önceki arabadada g-3 vardı ondada felaket sert olmuştu araba ama frenajda kalkışta çok farkeden bir lastik, arabada lastikten olan bir esneme hissetmiyosun zaten rayda gibi oluyor, 215-40-17 so-3 ün tanesi 280-290ytl civarı olması lazım bir fikrin olması açısından yazıyorum bunuda
SONER-VTI iyi diyonda evo ya binende şekil yapmaya çalışıyor, 3,18 e binende hepsine ders vermek için benzinlik sahibi olman lazım benzin dayanmaz Valla :)
-
Devir kesici 8200 de benim bildiğim ... Urfa üstad tam orada vites atmak gerektiğini söylediydi...
-
birde bence bu arabanın en takdir edilcek yanı şanzımanı adamlar süper bir şanzıman devriyaj yapmış, misal bazı spor arabalar için yarım debriyaj da vites geçer falan derler, ben typer da yarım bile yapmıyorum şöyle pedalın üstüne haifi dokunur gibi yapıyorum takır takır geçiyor hatta bugün kaldırımdaki kızlara bakcam derken debriyaja basmadan ikiye taktım geçti vites geçince farkettim debriyaja basmadığımı bir anda takdire şayan bir şanzıman yapmış adamlar, bir tek arasıra yanlışlıkla altıncı vitese diye geri vitese takılmasın diye olan kilit sistemi bazen sorun yapıyor bende takılı falan kalıyor vitesten çıkmıyor araba onuda kitabında yazdığı usulden yapıp çıkarıyorum o kadarda olur artık
-
Kaldırımdaki kızlar sana baksın abi sen niye bakıyosun onlara :)
-
Kaldırımdaki kızlar sana baksın abi sen niye bakıyosun onlara :)
heheh doğru diyosun :)
-
8000 devirde birden ikiye debriyaja yarım basarak geç bak noluyo... :seytani yok yok yapma tabi şaka vites kutusuna zarar verme sora :)
-
8000 devirde birden ikiye debriyaja yarım basarak geç bak noluyo... :seytani yok yok yapma tabi şaka vites kutusuna zarar verme sora :)
Bu urfa style vites değiştirmek diye biliniyor sektörde :)
-
şakadan kaka olur sonra diyosun demek tavisyen için saol
-
sen bide filtre egzoslusuna bin..
kabin basıncını gör, sesi gör, gidişi gör.....
Altıner Abi senin arabayı gördüm zaten hayran kaldım. ilk type r deneyimimdi, süperdi. Hakkaten de ama filtre ve eksozla araba çok güzel havlıyor (Altıner Abi'm söylemişti çok hoşuma gitti bu deyim) + o koltuğa yapıştırması, herşeyi süper. Allah hiçbirinize kaza bela vermesin.
-
type-r lara VTi gibi komple düz boru olmuyor sanırım. onun yerine ne yapılıyor arkadaşlar? Type-r lar çift oksijen sensörlü sanırım...
-
type-r lara VTi gibi komple düz boru olmuyor sanırım. onun yerine ne yapılıyor arkadaşlar? Type-r lar çift oksijen sensörlü sanırım...
oluyor..by-pass yapılıyor o kısıma..hemde max verim düz boruda alınıyormuş..
-
Katalitiğin olduğu yerdeki oksijen sensörü yerine güzel bir yanıltıcı yapılıyor , aslanlar gibi oluyor...
-
o yanıltıcı nasıl yapılıyor bir ben öğrenemedim Antalya da o işi yapabilcek babayiğit yoktur bir bu iş içinde istanbula gidememki :)
benim lamba yanıyor devamlı geçen servise gittim söndürttüm tekrara yanıncaya kadar arabada pek bir fark yoktu ama başka bir arıza falan olsa anlıyamıycam
-
Ya ben yaptırabilirim size sonra kargoyla yollarım ancak argon ile kaynak yapılması gerekiyor , oksijenle kaynatıldığında ışık yine yanıyor...
-
çok saol valla düşündüğün için teşekkür ederim, ya burda o işten çakcak adam bulsam yapardıkta, ben 2000 senesinden beri Antalya da ne düzgün egzozcuyu, boyacıyı bulamadım gitti, bir boyacı buldum rahmetli oda süper yapmıyoduda uygun fiyat yapıyodur o da benim 106 varken 106 yı boyadıktan üç gün sonra trafik kazasında öldü işe yarayan adamlar çabuk gidiyor nedense bu hayatta :)
-
İyiler çok yaşamaz derler , Allah rahmet eylesin.
Ne demek , yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
-
kaan sen once bana yardımcı ol >%6rol ne iilet bişeymiş su yaniltici yaw yaptirmama ragmen hala yaniyo iki haftadir arabayı kullanamiyorum doru duzgun valla kesin cozum iskender heralde persembe ya da cuma gidicem bakalim bu sefer olucak işlh [-o<
-
Ben yarın sabahtan oradayım istersen gel...
-
satılık 60 lık komple boru ve otto racing egzos :kurba
-
abi geliyim de yaptirabilirmiyiz ki cumadan once olmaz diyodu da anca işte persembe falan belki olur dedi o da kesin diil carsamba aksami ararsin tekrar demişti kesin yaptirabileceksek gelirim tabi cok iyi olur ??
-
abi geliyim de yaptirabilirmiyiz ki cumadan once olmaz diyodu da anca işte persembe falan belki olur dedi o da kesin diil carsamba aksami ararsin tekrar demişti kesin yaptirabileceksek gelirim tabi cok iyi olur ??
Uğur çözebildin mi sorunu? Abini gördüm geçen gün ayışığında uraşıyordu hala... (Bu arada bir an sen sandım abini :) gülüş duruş saçlar falan bu kadar mı benzer abi :) )
-
abi sorma ya herkes benzetiyo zaten bende sacları uzatınca hepten aynı olduk :) bu arada sorunu cozdum bu sefer işlh, kat. tan degilmiş sonunda dogru duzgun anlayan bir ustaya rastladim da gozuken arizanın kat.tan olmadıgını anlamiş olduk... rolanti ayar motoru mu ne bozulmus onu degiştirdiler oldu şimdilik bakalim..
-
abi sorma ya herkes benzetiyo zaten bende sacları uzatınca hepten aynı olduk :) bu arada sorunu cozdum bu sefer işlh, kat. tan degilmiş sonunda dogru duzgun anlayan bir ustaya rastladim da gozuken arizanın kat.tan olmadıgını anlamiş olduk... rolanti ayar motoru mu ne bozulmus onu degiştirdiler oldu şimdilik bakalim..
Ayışığında mı buldun ustanı :)
-
yok abi degil pasaoglu :) orda soylediler, sonra servise goturdum yaptilar...