TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: TimuJin - Ekim 02, 2021, 01:51:54 ÖÖ

Başlık: İlginç Bir Durum - Hareket Halinde Rölanti Problemi - 03 Civic
Gönderen: TimuJin - Ekim 02, 2021, 01:51:54 ÖÖ
Bir kaç ay önce ES7 kasa manuel Civic aracımın LPG regülatörünü değiştirdim, değiştiren usta regülatörün tamamen çürüdüğünü ve regülatöre bağlı bir çok bağlantı hortumunu da değştirdiğini söyleyerek çıkardığı parçaları gösterdi.

Şimdi buraya kadar normal, ama bundan sonra araçta bir rölanti problemi ortaya çıktı. Şöyle ki; araç, hızlı veya yavaş farketmeksizin hareket halindeyken vitesi boşa attığımda devir saati önce normal rölanti devri olan 500'e düşüp sonra direk 2000'e çıkıyor ve araç durana kadar orda takılı kalıyor. araç durduğunda da olması gereken rölantisine yani 500'e düşerek normal sessiz sakin çalışıyor. ayrıca hareketsizken de gaza dokunup çekildiğinde yine 2000 devirde bir kaç saniye takılı kalıp sonra normal devirne düşüyor. Bu söylediğim sorun sadece lpg de oluyor. benzinde böyle bir sorun yok. Ayrıca viteste hareket halinde gazdan ayağımı çektiğim bazı zamanlarda araç yüksek rölantisi sebebiyle hızlanmayı kesmezken bazen de birden yığılma yapıyor. Ve her durumda bu sorun çok can sıkıcı bir hal almaya başladı.

LPG'cilere gösterdim ama onlarda sorunun kaynağnı bulamadı. "Bundan birşey olmaz diyorlar" ama dediğim gibi çok can sıkıyor. Daha önce başına gelmiş olan veya fikri olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. Şmdiden teşekkürler.