TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: bestami_1 - Haziran 11, 2017, 04:34:09 ÖÖ
-
arkadaşlar 2009 model cıvıc var manuel 82 bin km de bunda 6 ay önce frenlerde sıkıntı yaptı honda servisinde dört teker balata disk ve fren yağını değiştirdim ama yine memnun kalmadım fren beni huzursuz ediyor 50 km 40 km giderken frene basıyorum abs devreye giriyor ama araba gitmeye devam ediyor kendimi hiç güvende hissetmiyorum kaç tane tamirciye frenciye gittim beni tatmin eden olmadı herkes normal diyor acaba ebnmi huylandım anlamadım yoksa bunların hepsimi böyle bu arada lastik eski dediler 4 adette mişlen lastik aldım hala aynı
-
Ben çok uğraşmıştım bu mevzu yüzünden, en mantıklı cevabı Çorumda Alternatif Honda Hasan usta vermişti. Fren merkezi küçük/yetersiz, bu yüzden abs devreye girmesi, yokuş aşağı çok frene basmada fren şişmesi normal, yapılacak bir şey yok dedi...
-
Bizde ayni araclardan sürüyoruz ama hic oyle olmuyor. 50kmh la giderken hic abs ye girmiyor. Bence onda baska bi durum var. Balata tipi ve tarzi olabilor mi. Yumusak sert vs..gibi
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Bende denedim problem yok. Kronik sorun olduğunu sanmıyorum.Olsa bu düzeltilirdi. Honda güvenliğe önem veren bir firma. Geçenlerde abs hava yastığı şişiricileri için eski araçları dahil (yanılmıyorsam 2001 den sonrası )araçlarını servise çağırdı. Bence başka anlayan bir ustaya götürmeniz gerekebilir.
-
40'la 50 ile giderken normal bir yolda abs devreye girmedi hiç bende de. Ama yokuş aşağı inerken ayak frende olduğu için genelde, en ufak bir çukurlukta hemen abs devreye giriyor.
-
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim uğraşmıyorum artk satmayı düşünüyorum benim görüşüm fren balatalı çok yumşak hemen abs devreye giriyor
-
Sayin bestami .aracinizin abs kablosunda kopukluk yada benzer ariza durumunu kontrol edildimi.egerki boyle bir sorun yoksa disklerinizi aracin uzerinde tornalatip tamamen duz olmasıni saglayin ve otosupermarket.comdan brembo yada trw on balata alin 150 tl civari.bunlari taktirin ve yaklasik 1000 km.boyunca ani fren yapmayin frenleri zorlamayin ve rodaj suresini tamamlayin.yine bu ilk bin kilometrelik rodaj suresinde sicak disk ve balatalari yikamayin ani isi degisikligine maruz kalmasin.bu yazdiklarim basimizdan gecmis tecrubelere sonucunda ulasmis oldugum sonuclardir.Sonucta insan faktoru var uretim asamasinda bile sorunlu olabiliyor.fren yuzunden insan Hondadan vazgecmez.siz dediklerimi uygulayin 1000km.sonra goruselim.saygilarimla Şafak ŞİŞMAN.
-
hocam frenleri diskleri yetkili serviste değiştirdim artık tekrardan aynı şeyleri yapamam kalsın artık yani daha ne yapayım bana güven mersede yapacak bişeyim yok teşekkür ederim ilginiz alaknaız için eyvallah