TeamHondaTurkey.Com

HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: egitmen27 - Şubat 18, 2017, 03:16:27 ÖS

Başlık: Serviste takılan brc benzinden çok yakıyor!!!
Gönderen: egitmen27 - Şubat 18, 2017, 03:16:27 ÖS
Üstadlar hayırlı günler olsun. Brc denen zıkkımla ilgili bi kaç soru sormam mümkün mü. 2010 premium otomatik şanzıman arabama 2 ay önce serviste brc taktırdım ve hala 40-45 kuruş arası yakıyor. 1000 km sonra gel ayar yapalım dediler gittim şamandıra arızalı çıktı. İçindeki lpg yi bitir gel garantiye yollayalım dediler. 1000 bakımında ayar yapılırsa bu yakıt düşermi. Ben benzinle bile 50-60 kuruşa giderken neden lpg taktırayım anlamadım. Bu ayar yapıldıktan sonra yakıt azalır mı? Benim aracımın aynısı model km herşeyi aynı 2 arkadaşım var birisinde prins var diğerinde lovato var ve şehir içi 30 kuruş uzun yolda 25-30 kuruş arası rakam veriyorlar. Ford focus var 2013 prins takılı şehir içi 25 kuruş diyor. Bu düzelirmi benim arabamda bi hata mı var. Gaziantep honda akcanlar servisinde taktırdım. Telefon ettim havalar soğuk normaldir diyorlar. Benim arkadaşın birisi malatyada diğeri manisa somada ben Gaziantepteyim oralar daha soğuk. Ben servise gidince ne yapayım ne söyleyim bunlara bana bi akıl verir misiniz. Ne deseler inanıyorum tamam deyip çıkıp gidiyorum sonra başkasından bişey duyunca moralim bozuluyor.
Başlık: Ynt: Serviste takılan brc benzinden çok yakıyor!!!
Gönderen: vokalanestezii - Şubat 18, 2017, 09:22:03 ÖS
Merhabalar..

Şimdi öncelikle şunu söylemek isterim; herkesin kullanım tarzı,gittiği yol,gidilen güzergah,motorun soğukken ne kadar kullandığı,aldığı lpg istasyonu,aldığı pompanın basıncı farklı olduğu için kıyaslama bana göre çok mantıklı gelmiyor. Siz 100 km/L bazında iki ölçüm yaparsanız birlikte fikir yürütebiliriz kanaatimce. (biliyosunuzdur muhtemelen doldur 100 km git tekrar doldur olayını)

ayrıca gördüğüm kadarıyla şunu söylemek isterim benzinin fabrika verileri 100 km'de ne yakıyor ona bır bakın üstüne 1 litre lpg ekleyin(lpg'nin yakıt değeri ile ilgili).. bu sizin normal yakıtınız olacağı düşüncesindeyim..

bunların dışında;

bende yeni lpg taktırdım 10.000 km'ye kadar benzinli araç rodajı gibi extradan hafif bir artış olacağı söyleniyor.
otomatik civicler şehir içi malesef fazla yakıyor,ayrıca soğuklar çok etkiliyor.

ama şunuda belirtmek isterim lpg sistemi ile ilgili bir arıza varsa peşini bırakmayın,düzeltsinler.
çok geçmiş olsun,inşallah sorununuz bi an önce düzelir.
Gönderen: egitmen27 - Şubat 18, 2017, 10:46:48 ÖS
Merhabalar..

Şimdi öncelikle şunu söylemek isterim; herkesin kullanım tarzı,gittiği yol,gidilen güzergah,motorun soğukken ne kadar kullandığı,aldığı lpg istasyonu,aldığı pompanın basıncı farklı olduğu için kıyaslama bana göre çok mantıklı gelmiyor. Siz 100 km/L bazında iki ölçüm yaparsanız birlikte fikir yürütebiliriz kanaatimce. (biliyosunuzdur muhtemelen doldur 100 km git tekrar doldur olayını)

ayrıca gördüğüm kadarıyla şunu söylemek isterim benzinin fabrika verileri 100 km'de ne yakıyor ona bır bakın üstüne 1 litre lpg ekleyin(lpg'nin yakıt değeri ile ilgili).. bu sizin normal yakıtınız olacağı düşüncesindeyim..

bunların dışında;

bende yeni lpg taktırdım 10.000 km'ye kadar benzinli araç rodajı gibi extradan hafif bir artış olacağı söyleniyor.
otomatik civicler şehir içi malesef fazla yakıyor,ayrıca soğuklar çok etkiliyor.

ama şunuda belirtmek isterim lpg sistemi ile ilgili bir arıza varsa peşini bırakmayın,düzeltsinler.
çok geçmiş olsun,inşallah sorununuz bi an önce düzelir.
Evet haklısınız otomatik biraz fazla yakıyor. Lpg takıldıgından beri ayni istasyon ve ayni pompadan aldim lpg yi. Benim kafami kurcalayan ayar yapilirsa düşer mi yakit. Şamandira isi sıkıntılı bakalim insallah iyi olur
Gönderen: kayaci26 - Şubat 19, 2017, 12:44:39 ÖÖ
az önce doldurdum depoyu...

100 km / 14 litre ortalamış...

yani ortalama -3  derece de sürekli dur kalk soğuk motor...

eh normal yaniii 44 kuruşa denk geliyor.

Benzin ile de demedim... 13 litre yakıor aynı durumda o da 70 kuruş ediyor...

AĞZI OLAN KONUŞUYOR kafanı yorma....
Gönderen: egitmen27 - Şubat 20, 2017, 09:18:12 ÖÖ
az önce doldurdum depoyu...

100 km / 14 litre ortalamış...

yani ortalama -3  derece de sürekli dur kalk soğuk motor...

eh normal yaniii 44 kuruşa denk geliyor.

Benzin ile de demedim... 13 litre yakıor aynı durumda o da 70 kuruş ediyor...

AĞZI OLAN KONUŞUYOR kafanı yorma....
Kayacı26 abi o zaman benim yakıt normal oluyor sizin verilere göre dimi
Gönderen: ilhansr - Şubat 20, 2017, 02:51:57 ÖS
ben hala FD6 otomatik le 0,42 kuruş un altına düşemedim.
Gönderen: BHAAL - Şubat 24, 2017, 09:27:53 ÖÖ
Arkadaşlar yakıt fiyatları inanılmaz arttı, kuruş cinsinden konuşmanın bir anlamı yok. Litre/100km şeklinde bakmazsanız aldatıcı olur. Kuruş hesabı yapacaksak arabayı garaja kilitlemek lazım bu devre. Daha çok artacak bu vergiler, o yüzden kuruş hesabını terk etmek lazım azami ölçü.
Gönderen: vtec08 - Şubat 24, 2017, 09:56:21 ÖS
Geçen de söyledim gene söylüyorum son zamlardan sonra,bakımdı ayardı arızaydı derken lpg ekonomik olmaktan bayağı uzaklaştı helede kış ayında ve şehir içinde..Lakin benzine göre hala avantajlı olsada durum hiç iç açıcı değil..
Gönderen: ilhansr - Şubat 25, 2017, 09:17:05 ÖÖ
Kışında olsa LPG yinede çok ekonomik FD6 benzin 0,65 kuruş yakıyorken LPG de 0,40 kuruş yakıyor %60 gibi bir  fark var.( LPG litresi şu an 2,90 lira - 3,20 lira arası )
Gönderen: gecetilkisi - Şubat 25, 2017, 08:23:36 ÖS
honda sonrası dizele geçdim  cok memnunum arkadaşlarr tavsiye ederim. yakıt lpg ıle hemen hemen aynı ama  düşük devirlerde tam tork vermesi yetiyor.
Gönderen: grafiturk - Mayıs 01, 2017, 10:56:37 ÖÖ
Bende 5 ay kadar önce 2010 otomatik fd6 ya brc lpg taktirdim. Lpg fiyatları heryerde değişiklik gösteriyor. Bu yüzden bana göre de kurus hesabı tutmak pek sağlıklı değil, deneyimlerimi paylasayim. Ankara trafiğindeki Aylik aracimin yakıt alimi 5lt benzin  . 40lt simit tankimi 2kez doldurdum kışın 680 km, yazın 760 km gitti. Aldığım istasyonlar shell,po,kadoil,mogaz.