TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: ESES - Aralık 27, 2016, 10:21:59 ÖS
-
2013 otomatik vites civic lpgli aracımda seyir halindeyken anlık bi tekleme oluyor servise gittim v tech valfi devreye girip çıkıo bişey yok dediler ama sürekli yapmıyor motor soğukken yapıyor kanaatindeyim bilgisi olan varmı cok canımı sıkıyor bu durum
-
Bu bahsettiğin 2007 den sonraki R motor koduna sahip bütün civiclerde mevcut.buda ekonomi icin degisken subaplı motora sahip.yuksek devirlerde bi tekleme silkeleme yapmaz cunku subaplar acılmıs oluyor..
mesela 2000-3000 devir arası sabit giderken hızlanmak icin gaza biraz fazla basarsan yine silkeleme tekleme yapıp ivmelenmeye devam ediyor..Bu Düz vites araclarda daha belirgin..Ama araci surekli yuksek devir sur bu defa alt devirlerde bir süre tekleme sılkeleme yapmıyor..
bu teklemeyi kabullenemek için herseyi yaptım Bobin denedim ,70.000kmde buji degistim,subap ayarı,kelebek temizliği,ecu reset,knock sensoru reset-adaptasyon(belki atesleme sırası karısmıstır die),kelebek adaptasyon,egr temizlık,ama sonuc sıfır. :) :)
Aracım 1.8 Manuel tup hiç takılmadı..
Sonunda kabullendım
-
Benim sıkıntı öyle değil ben aracı işten eve evden işe kullanıyorum dediğiniz gibi düşük devir ama bu sıkıntı olduktan sonra hep yüksek devir kullandım yine olmadı ama sizin aracınızda olan silkeleme gibi deil bi anlık sadece bikere yapıyo silkelemeyi sonrasında hiç bi sıkıntı yok o silkelemede aracı sanki arkadan biri tutup bırakılmış gibi şiddetli bi silkeleme yani anlamadım gitti