TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: quietstorm - Ağustos 07, 2016, 09:54:19 ÖS

Başlık: ORİJİNAL BASKI BALATA
Gönderen: quietstorm - Ağustos 07, 2016, 09:54:19 ÖS
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2006 model vtec es manuel aracımı yeni almış bulunmaktayım. Tabi satan adam masraf etmek istemiyor baskı balatası bize kalmış. Ustama gittim bir kaç şikayetim vardı baskı balatan bitmiş dedi orijinal parça al gel takalım dedi bu aracın orijinal baskı balatasının markası nedir servis harici nereden temin edebilirim bir de değişim için 300 tl işçilik olur dedi ankarada serviste kaça yaparlar bunu bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim herkese teşekkürler iyi forumlar
Başlık: Ynt: ORİJİNAL BASKI BALATA
Gönderen: vtec08 - Ağustos 08, 2016, 07:09:42 ÖÖ
orjinal parça numarası  22105PLL305 dir .exedy marka japon üretimi olup orjinaldir.aryaoto.karakaşlarotoyedekparça.com da var yaklaşık 300 tl.Ustanız işçilik çok istemiş 250 tl ye anlaşın birde sökünce volantı mutlaka tornaya götürüp düzelttirin.
Gönderen: quietstorm - Ağustos 08, 2016, 04:36:23 ÖS
Bazı yerlerde de F.C.C yazmışlar bir de ben bu bütün işlemleri serviste yaptırsam ne olur?
Gönderen: vtec08 - Ağustos 08, 2016, 06:58:37 ÖS
1000tl niz gider o kadar.disarda 500_600 tl.paraniz coksa servise gidin :) benim icin sıkıntı yok..
Gönderen: quietstorm - Ağustos 09, 2016, 12:54:48 ÖÖ
Yok servis kalsın o zaman aradaki farka trigeri de değiştiririm 😁 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim fakat benim aklım hala FCC mi Daikin Exedy mi orijinal ürün onda kaldı.
Gönderen: vtec08 - Ağustos 09, 2016, 07:05:04 ÖÖ
Daıkın exedy kendi aracımada bunu alıp serviste işçilik verip değiştirttim.
Gönderen: pörtlek - Ağustos 09, 2016, 03:38:39 ÖS
EXEDY NİN BİRAZ DAHA PERFORMANS YÖNLÜ OLDUĞUNU DUYMUŞTUM.
Gönderen: quietstorm - Ağustos 09, 2016, 11:17:28 ÖS
O zaman daikin exedy alıyorum inşallah sorunlarımın sebebi baskı balatadır. Geri vites debriyaj tazelemek zorunda kalıyorum bazen vites geçişleri cırtlıyor sanki yarım debriyaj geçiriyormuşum gibi kalkışlarda titreme yığılma oluyor falan filan...
Gönderen: vtec08 - Ağustos 10, 2016, 07:30:08 ÖÖ
Volantı kontrol ettirmeyi gerekiyorsa tornada düzeltteirmeyi unutmayın.
Gönderen: quietstorm - Ağustos 10, 2016, 11:22:47 ÖÖ
Tamamdır mutlaka söyleyeceğim teşekkür ederim
Gönderen: quietstorm - Ağustos 21, 2016, 03:07:18 ÖS
Servise gittim ve ne daikin exedynin ne de F.C.C nin orijinal olduğunu kendilerinde direk honda ambalajlı baskı balata bulunduğunu diğerlerinin yan sanayi olduğunu söylediler. 630 lira imiş parça fiyatı. 600 lira da işçilikleri varmış servise bu kadar verecek param yok ama arafta kaldım servis şaşırtıyor mu
Gönderen: vtec08 - Ağustos 21, 2016, 07:09:36 ÖS
Arkadaş parcayi disardan exedy al korkma disarda 250 tlye de degistirt olsun bitsin.Bukadar korkmayin herşey orjinal olacak diye kanun yok.ben exedy aldım degistirttim kullanıyorum bir sorun yok rahat olun.
Gönderen: quietstorm - Ağustos 22, 2016, 01:30:42 ÖS
Evet orijinal olacak diye kanun yok. İlk honda aracım tecrübem de yok. Şanzumana bağlı bi parça sonuçta istersem servise gider o parayı veririm ben size bu kısmını sormadım para ma ortak mısınız? Ben size orijinal olup olma konusunda şaşırtıyor mu servis diye sordum. İyi günler teşekkürler.
Gönderen: vtec08 - Ağustos 22, 2016, 05:12:55 ÖS
Paraniza ortak olan yok ben orjinal olacak diye sartlanmayin orjinal olmassa bozulur diye korkmayin anlaminda yazdim.Biz burda bilgi paylasimi yaparken sizin paranizin hesabini yapip konusmuyoruz.biseyleri yazarken biraz dusunun.bugune kadarki mesajlarda ilk defa bu tarz parama ortakmisin uslubuyla karsilasiyorum.yazik yani..
Gönderen: quietstorm - Ağustos 23, 2016, 12:44:14 ÖÖ
Peki haklısınız kusura bakmayın. Tecrübesizlik bi yandan da eksikleri tamamlarken çekilen sıkıntının verdiği halle sizin mesajınızın da etkisiyle bu şekil bi üslup kullanmışım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim kolay gelsin.
Gönderen: vtec08 - Ağustos 23, 2016, 08:24:53 ÖÖ
Sizin sorununuz çözülsün bizim için önemli olan bu gerisini takmayın kafaya kolay gelsin..
Gönderen: oktayoo - Ağustos 23, 2016, 03:03:35 ÖS
üzerinde honda logosuda olsa f.c.c ve exedy den alıyorlar balataları.F.C.C üretiyor hondalar için honda logolu poşette oluyor serviste.