TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: Delibey009 - Haziran 19, 2016, 12:00:30 ÖS
-
Arkadaşlar klimaya yeni gaz bastırdım fakat arabamın modeli gaz basan makinada çıkmıyor Ada'm da bi üst modeli tıklayıp gaz bastı sonuç olarak şöyle bi sorunum var klimayı açtığımda araba rolanti de mutlaka stop ediyor ve klima ilk 1 dk güzel soğutuyor daha sonra sürekli devreye girip çıkıyor sizce neden olabilir tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi 2 3 klimacı gezdim kimse uğraşmak istemediğinden çeşitli bahaneler söylüyorlar bi tatmin edici bişey bulamadım acaba gaz mı az basıldı kaç gr ve hangi cins gaz basmak lazım yardımcı olursanız sevinirim.
-
gaz basmanın stop etmeyle alakası olmaz dıye bılıyorum. klima sogutma radyatörü istnilen sogukluga geldıgınde ddurup calısır bu normal. sogutması güzelse bence hiç ugraşmayın.
-
Gaz basmadan önce aracınızın kliması aktif olarak çalışıyormuydu,yoksa sadecec gazımı yoktu.Eğer klima sisteminiz de daha öncesinde de çalışıyorduysa ana beyin motor kontrol ünitesinde yani ecu da sıkıntı var demektir.Şöyle söyleyeyim rölanti de klima devreye girdiğinde motora yük bindiği için motor devri bir miktar yükselmesi gereklidirki rölantide klimanın çekeceği güç ihtiyacını karşılasın.normalde araçlarda bu şekildedir.aracınızda rölantide klima devreye girdiği anda stop ediyorsa motor gerekli gücü alamadığı için ve rölantiyi de yükseltemediği için stop edecektir.Aracınızın 93 model olduğunu göre karbüratörlü sistemdir ve ecu yoktur diye tahmin ediyorum .bu durumda karbüratör temizliği ayarı ve rölanti ayarının klima ihtiyacı gücü nü karşılayacak şekilde yeniden ayarlanması için iyi bir karbüratörlü motorlardan anlayan ustadan yardım alın.Sistemin gazla cinsiyle alakalısıkıntı yaratacğını sanmıyorum.
-
birde klima devreye girdiğinde rölantiyi yükselten bir role vb.bir arızanız olabilir.araç 93 model olduğu için net bişey söylemek zor olsada iyi bir ustayla bahsettiğim konu üzerinde uğraşarak çözüme ulaşırsınız.
-
Gaz basmadan önce aracınızın kliması aktif olarak çalışıyormuydu,yoksa sadecec gazımı yoktu.Eğer klima sisteminiz de daha öncesinde de çalışıyorduysa ana beyin motor kontrol ünitesinde yani ecu da sıkıntı var demektir.Şöyle söyleyeyim rölanti de klima devreye girdiğinde motora yük bindiği için motor devri bir miktar yükselmesi gereklidirki rölantide klimanın çekeceği güç ihtiyacını karşılasın.normalde araçlarda bu şekildedir.aracınızda rölantide klima devreye girdiği anda stop ediyorsa motor gerekli gücü alamadığı için ve rölantiyi de yükseltemediği için stop edecektir.Aracınızın 93 model olduğunu göre karbüratörlü sistemdir ve ecu yoktur diye tahmin ediyorum .bu durumda karbüratör temizliği ayarı ve rölanti ayarının klima ihtiyacı gücü nü karşılayacak şekilde yeniden ayarlanması için iyi bir karbüratörlü motorlardan anlayan ustadan yardım alın.Sistemin gazla cinsiyle alakalısıkıntı yaratacğını sanmıyorum.
Aracı yeni aldım aldığımda çalışmıyordu bende sadece gazı basılacak sandım gittim bastırdım fakat genede düzelmedi karbüratör tıkalıdır dedi yıkamacı da su falan tutturdum ama gene sürekli devreye girip çıkıyor uzun yolda açtıında araba durduğu zamanda stop ediyor rölanti de büyük bi ihtimal o rölantisi düşük ondan ama asıl sorun devreye girip çıkması sürekli
-
dediğim gibi motora yük bindiğinde rölantinin de yükselmesi gerekli yükselmiyorsa ilgili röle arızalıdır.birde klimanın devreye girip çıkması normal fakat büyük ihtimalle klima ısı termostatı da arızalı ve istenilen soğukluğu sabitliyemiyor .dolayısıyla devreye girip çıkıyor.sizin yapacağınız büyük şehirlerde iyi bir klima arıza servisine gidip durumu anlatmanız.aracınızın 93 model olduğunu görürsek işi bilmeyen ustalarla doğru netice almanız zor gözüküyor.
-
Merhaba foruma yeni üye oldum bende de aynı sorun var 92civic sedan si aracimda klima problemim mevcut. Seyir halinde giderken soğutmada problem yok ancak durduğumda araç stop ediyor rölantiyi düşürüyor ayrıca arkadaşın dediği gibi klima motoru devreye girip çıkıyor bu soruna çözüm ne olabilir ? Rölanti motorunu temizleyip buradan rölanti durumunun çözülüp çözülmediğini bildirecegim
-
birkaç gün önce aynı konuda ben de başlık açmıştım.klima acınca rölanti baya düşüyor 0 a kadar ama sönmüyor.motor ısınınca yapıyor bunu.klima da devreye girip girip çıkıyor araba bir türlü soğumuyor.ben birkaç yere gösterdim saçma sapan cevaplar aldım.çözüme ulaşırsanız lütfen buraya yazın.
bu arada otomatiklerde (98 civic) rölanti motoru temizliği ayarı falan oluyor mu ?