TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: yusuf95 - Mayıs 27, 2016, 10:03:47 ÖÖ
-
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
2000 model honda civic 1.6 ies otomatik vites var ellerinizden öper. Şuanda 156 binde.
Aracım 140 bin de iken şanzıman sorunu çıkardı ve istanbulda en iyi ustalardan birinde şanzıman değişti.
Aracım çalışır vaziyette durduğu zaman rahatsız edici bir titreme oluyor. önceden bu yoktu. Şanzımanı değitikten sonra oldu.
Ama arabanın vites geçişleri ve şanziman tepkisi gayet iyi. Ayrıca araçla hareket halindeyken herhangi bir titreme olmamakta.
Sorun sizce ne olabilir?
-
Subap ayarınızı en son ne zaman yaptırdınız? Sizin araçlarda var mı bilmiyorum ancak benim aracımda da yaklaşık 2 hafta önce sizin bahsettiğiniz sıkıntı vardı. Vites konumunda ayağım frendeyken araç titriyordu stop edecek gibiydi(yalnızca motor soğukken yapıyordu ısınınca geçiyordu) Sonra subap ayarı yaptım hiç bir sorun kalmadı şükür.
http://www.teamhondaturkey.com/forum/preludeaccord_babbce/ynt_abbasin_cigerini_soktum_d_subap_ayari_yaptim-t80687.0.html;msg1061306#msg1061306
-
Subap ayarlarını uzun zamandır yaptırmadım. Şöyleki motorun soğuk veya sıcak olması farketmiyor. araba durur vaziyette çalışırken titreme yapıyor. Gaza dokunduğum anda titreme gidiyor. Titremeden başka bi sorun yok.
-
Bu arada yolladığınız linki inceledim. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Bunun için teşekkür ederim.
-
Çekişinde de bir düşüş varsa subaplarını bir kontrol ettirin dilerseniz.
Rica ederim
-
motor takozlarından olabilir.
-
motor takozları şanzıman kulakları baktırın bunlarda titremeye sebep olabilir.Subap ayarı uzun zaman olduysa yaptırmanızda fayda var.