TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => City - Jazz => Konuyu başlatan: danisdanisman - Mayıs 01, 2016, 02:42:19 ÖS

Başlık: Tekleme Sorunu... Honda City 2008... Yardım Lütfen...
Gönderen: danisdanisman - Mayıs 01, 2016, 02:42:19 ÖS
Selamlar. Honda city 2008 (80,000 km) lovato lpg li aracım var. geçen ay motor devir alırken tekleme problemleri yaşadım. Hem benzinde hem de gazda. LPG de motor lambası yanıyordu, ve stop ediyordu. Benzinde sadece arada tekleme yapıyordu. Bujilerini değiştik durum düzeldi. 2 hafta sonra tekleme daha az aralıklarla tekrar başladı. Özellikle motor devir alırken (hızlanırken). Sanki 3. vites ve üzerinde. Fakat hiçbir şekilde motor lambası yanma ve stop etme durumu olmadı. Aynı durumu yaşayan arkadaşlar oldu mu? Öneriniz görüşünüz nedir arkadaşlar? Şimdiden teşekkürler.
Başlık: Ynt: Tekleme Sorunu... Honda City 2008... Yardım Lütfen...
Gönderen: ibrahim85 - Temmuz 09, 2016, 09:36:14 ÖS
Arkadasim benzer sorunu 2007 city aracimda ben de yasadim serviste ariza tespiti yapildi bobinlerden dendi arka bobinlerin degismesi gerektigi soylendi usta guzelce temizleyeyim duzelmezse degistirelim dedi temizledi guzelce sorun cok sukur duzeldi ayrica bu sekilde lpg ayari dogrubsonuc vermiyor sonrasinda zengin yakit tuketimi ariza isigini yakiyor
Başlık: Ynt: Tekleme Sorunu... Honda City 2008... Yardım Lütfen...
Gönderen: vtec08 - Temmuz 10, 2016, 08:47:24 ÖS
bobin temizliği derken bobin 20 bin ve üzeri elektrik üreten parça olduğuna göre nesini temizledi anlayamadık,size bobin temizliği yaptığını söyleyen ustanız pek doğruyu söylemiş gözükmüyor.yada siz yanlış anlamış olabilirsiniz.bobin temizliği diye birşey olmaz olamaz arızalı bobin yenisiyle değişir.eğer aracınız bobin yakıyorsa arıza lpg ile ilgili olup lpg ayarının bozuk olduğu anlamına gelir.bu durumda lpg ayarlarının yol testi yapılarak yeniden optimize edilmesi gerekir.Ayrıca bobin buji gibi arızalarda kesinlikle orjinal parça kullanınız.Çünkü bu parçalar aracınızın hayati önemli ateşleme parçalarıdır.ucuz yan sanayi elektronik parçalar size fazla yakıt çekiş düşüklüğü bozuk eksoz emüsyon değerleri ve ilerki zamanlarda farklı motor arızaları olarak geri dönecektir.